3 جایزه جشنواره مداد قرمز هلال احمر برای عصر ایران
اختتامیه دومین جشنواره مداد قرمز با معرفی برگزیدگان و منتخبان در بخشهای مختلف، شنبه هفتم دی 98 در فرهنگسرای ارسباران تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، در آیین اختتامیه جشنواره مداد قرمز با حضور دکتر علی ربیعی، سخنگوی دولت، دکتر محمودرضا پیروی، دبیرکل جمعیت هلال احمر، محمد خدادی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات، محمد نصیری، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر و جمعی از اصحاب رسانه، از برگزیدگان در دو بخش عمومی (روایتهای رسانهای از موضوعات جشنواره در رویدادهای داخلی و بینالمللی) و بخش ویژه سیل (روایتهای رسانهای از سیل سال 98 در استانهای سیلزده) تقدیر شد.
معرفی رتبههای برتر جشنواره
حائزین رتبه اول این جشنواره در بخشهای گزارش عمومی، خبر و گزارش خبری عمومی، بخش گفتوگوی عمومی و یادداشت عمومی، به ترتیب الناز محمدی از روزنامه شهروند برای مجموعه گزارشهای ارسالی مخصوصا گزارشی با تیتر «انگشت هایت کو عبدالله جان؟!»، لیلا شوقی از روزنامه جامجم برای گزارش «عملیات نجات با ماکسی و چیگو»، امیر هاتفی نیا از روزنامه شهروند برای مجموع 3 اثر ارسالی مخصوصا گفتوگویی با تیتر: «مهاجر میتواند رویاپردازی کند»، بودند و در بخش یادداشت عمومی هیچ اثری حائز رتبه اول نشد.
در بخشهای گزارش ویژه حادثه سیل، گفتوگوی ویژه حادثه سیل، خبر و گزارش خبری ویژه حادثه سیل نیز، حائزین رتبههای برتر به ترتیب زیر شناخته و معرفی شدند:
زینب کریمی از سایت خبری - تحلیلی عصر ایران برای گزارش «داستان ویرانههایی که زمانی خانه بود»، علی البرزی از وطن امروز با تیتر: «تاکید بر شفافسازی عملکرد سلبریتیها» و مهدی بابایی از خبرگزاری ایسنا برای مجموعه مطالب ارسالی مخصوصا گزارش «سه پرده از سیل شاهیوند.»
در بخش یادداشت ویژه حادثه سیل نیز هیچ اثری از سوی داوران به عنوان برگزیده انتخاب نشد.
همچنین در بخش کارتون و کاریکاتور ویژه حادثه سیل، طیبه خلیل مهر حائز رتبه اول شده و در بخش های کارتون و کاریکاتور عمومی، هیچ اثری حائز رتبه برتر شناخته نشد.
در بخش پوستر و طرحهای گرافیکی ویژه حادثه سیل، داود صفری و در بخش عکس عمومی، سعید قاسمی حائز رتبه های برتر شدند. در بخش پوستر و طرحهای گرافیکی عمومی و عکس ویژه حادثه سیل هم هیچ اثری به عنوان «برتر» دست نیافت و فقط آثار «برگزیده» بخش عکس ویژه حادثه سیل در بخش تقدیرهای ویژه معرفی شد.
در بخش گزارشهای ویدئویی - تلویزیونی عمومی، یوسف سلامی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما برای گزارشی از چگونگی کمکرسانی هلال احمر حائز رتبه اول شد.
در بخش گزارشهای ویدئویی - تلویزیونی ویژه حادثه سیل، مجموعه گزارشهای سمیه مرادیفر خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما بابت مجموعه گزارشهای سیل و امدادرسانی مخصوصا گزارش صعود اشترانکوه و محمد زارع برای گزارش «سیلی برای مهربانی» به عنوان رتبه های برتر معرفی شدند.
برگزیدگان و حائزین رتبههای دوم
در بخشهای گزارش عمومی، خبر و گزارش خبری عمومی، بخش گفتوگوی عمومی و یادداشت عمومی، برگزیدگان و حائزین رتبه های دوم به ترتیب زیر معرفی شدند:
فرید عطارزاده از روزنامه هفت صبح برای دو گزارش «نسخه بهتر از پطرس» و «عکسهای ویژه برای آقازادهها و ژنهای خوب»، محمد غمخوار از روزنامه جامجم برای مجموعه گزارشهای ارسالی مخصوصا گزارش «محرمانههای عملیات نول»، محدثه شوشتری از روزنامه شهر آرا برای گفتوگو با تیتر «یک قران هم جابجا نکردهایم» و حسام خراسانی از روزنامه شهروند برای یادداشتی با عنوان «یک اینفلوانسر حقیقی»
منتخبان رتبه دوم در بخش کارتون و کاریکاتور عمومی، ابوالقاسم طحانیان و در بخش پوستر و طرحهای گرافیکی عمومی، علیرضا معظمیگودرزی بودند و در بخش عکس عمومی هم محمد حجتی و در بخش گزارشهای ویدئویی - تلویزیونی عمومی بهطور مشترک نفیسه سهرابیان از شبکه خبر و محبوبه بابارحیم از باشگاه خبرنگاران جوان رتبه دوم را کسب کردند.
منتخبان رتبههای سوم و شایستگان تقدیر
در بخش گزارش عمومی، مجید خاکپور از مجله زنان امروز برای گزارش «بنویسید به ما خون جگر هم بدهند»، حائز رتبه سوم شناخته و مریم خباز از روزنامه جامجم برای دو گزارش «زلزلهای که هر شب تکرار میشود» و «ناخدا خورشید در سیستان» در همین بخش مورد تقدیر ویژه جشنواره قرار گرفت. در بخش خبر و گزارش خبری عمومی نیز مهرو ماهر از خبرگزاری آنا برای گزارش «نذر آب برای لبهای خشک مردم حاشیه هیرمند» رتبه سوم را کسب کرد و حسن محمدی از ایرناپلاس برای گزارش «ترس از کیسه جسد و خانوادهای که 173 چادر گرفت»، شایسته تقدیر ویژه جشنواره در این بخش معرفی شد.
در بخش گفتوگوی عمومی، مریم خباز از روزنامه جامجم برای گفتوگویی با تیتر «چیزی از رئیسجمهورهای دنیا کم ندارم» و در بخش یادداشت عمومی، فرزاد نویدی از خبرگزاری ایرنا برای یادداشتی با عنوان «زلزله و لزوم توجه جدی به مقاومسازی ساختمانها» رتبه های سوم جشنواره را به دست آوردند.
همچنین در بخش خبر و گزارش خبری عمومی رتبه سوم به طور مشترک به آتنا فلاحتی از پایگاه خبری مازندنومه برای «قصهی رنگ پریده، خون سرد» و زهرا چوپانکاره از روزنامه اعتماد برای گزارش «سیل بازی» رسید. در بخش خبر و گزارش خبری ویژه حادثه سیل هم؛ زینب دانشور از روزنامه خبر جنوب برای مجموعه مطالب ارسالی مخصوصا گزارش «ریزعلیهای سیل» و در بخش یادداشت ویژه سیل بهطور مشترک؛ سعید درویشی از روزنامه کیهان با تیتر «تجربههایی که سیل با خود میبرد!» و سارا حاتمی از روزنامه افسانه با تیتر «سیلها و سوگها» از سوی هیات داوران شایسته تقدیر معرفی شدند.
در بخش کارتون و کاریکاتور عمومی، سهراب خیری رتبه سوم را کسب کرد و یلدا هاشمی نژاد در بخش کارتون و کاریکاتور ویژه سیل، شایسته تقدیر ویژه جشنواره مداد قرمز شناخته شد.
رتبه سوم بخش پوستر و طرحهای گرافیکی عمومی به مژده پاک سرشت تعلق گرفت و در بخش پوستر و طرحهای گرافیکی ویژه سیل فاروق روحی و رضا موحدی فرد به طور مشترک مورد تقدیر ویژه جشنواره قرار گرفتند.
در بخش عکس عمومی، محمد جوادزاده حائز رتبه سوم شده و در بخش عکس ویژه حادثه سیل، احمد بلباسی، محمد مهیمنی، مرتضی صالحی، گلآفرین منصوری، بهنام توفیقی و پوریا ترابی شایسته تقدیر ویژه جشنواره شناخته شدند.
همچنین محسن ظهوری از سایت خبری و تحلیلی عصر ایران در بخش گزارشهای ویدئویی - تلویزیونی عمومی رتبه سوم را کسب کرد و حسن ظهوری از سایت خبری و تحلیلی عصر ایران برای مجموعه گزارشهای «نجاتیافتگان معمولان، خشم کرخه و فتح پل دختر» در بخش گزارشهای ویدئویی - تلویزیونی ویژه سیل شایسته تقدیر ویژه جشنواره شد.
در بخش موشنگرافی، کلیپ و تیزر عمومی، سید شهاب حسینی و احسان ثناییراد شایسته تقدیر شناخته شدند. حامد امیرنژاد و محمدرضا امامقلی از سفیر فیلم و سیدرضا المانیقدم در بخش موشنگرافی، کلیپ و تیزر ویژه حادثه سیل، شایسته تقدیر معرفی شدند.
در بخش گزارش های رادیویی عمومی نیز حسین شجاعی مورد تقدیر ویژه جشنواره مداد قرمز قرار گرفت.
همچنین هیئت داوران در بخش مکتوب علاوه بر اعلام رتبه های اول تا سوم، برتر و شایسته تقدیر در بخش های عمومی و سیل؛ به طور ویژه از 3 خبرنگار حوزه به دلیل نگاه دقیق و تولید محتوای موثر در حوزه های عمومی مربوط به مفاهیم مورد توجه جمعیت هلال احمر به طور عام و سیل های سال جاری به طور خاص، به ترتیب زیر تقدیر کرد:
مریم لطفی از روزنامه سازندگی برای مجموعه گزارشها مخصوصا گزارش «صیادی در قبرستان ماهیها»، محمد صادق خسروی علیا از روزنامه همشهری برای مطلبی با عنوان «پل زندگی بر آوار سیل» و فرهاد شرف پور از خبرگزاری ایرنا برای مجموعه گزارش های ارسالی.
علاوه بر این در زمان برگزاری جشنواره و در بخش جنبی کارگاه طراحی پوستر به مدیریت فرزاد ادیبی برگزار شد که آثار منتخب در اختتامیه به نمایش گذاشته شده و از میان مجموع این آثار مقداد شیرعلی و فاطمه قمیشی رتبه اول، هادی مهاجری رتبه دوم و میلاد کرمی رتبه سوم را کسب کردند.
تقدیر قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده
کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده به منظور حمایت از تولید آثار فاخر و موثر با نگاه کلان و از رهگذر نگاه مسئولانه به حوادث طبیعی و مدیریت آن، در جشنواره مداد قرمز امسال در سه بخش عکس، کاریکاتور و طرحهای گرافیکی و بر اساس رویکرد کلان امیدآفرینی و واقعنمایی مسئولانه بحران، آثار سه تن از هنرمندان شرکت کننده در جشنواره را از میان آثار برگزیده داوران جشنواره انتخاب کرد؛ در بخش عکس، پوریا ترابی، در بخش کاریکاتور (کارتون)، حسین کشتکار و در بخش طرحهای گرافیکی، پویا سرابی.
گفتنی است این کمیته پیش از این و در روز خبرنگار نیز از اهالی رسانه فعال در این حوزه تقدیر کرده بود.
لینک کوتاه: asriran.com/002xfi