چهارشنبه 1 مرداد 1404

3 هزار و 500 نمونه خون بند ناف در البرز ذخیره شده است / درمان 100 بیماری لاعلاج با دانشی که مردم از آن بی‌خبر هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
3 هزار و 500 نمونه خون بند ناف در البرز ذخیره شده است / درمان 100 بیماری لاعلاج با دانشی که مردم از آن بی‌خبر هستند

احمد رضا فیروزی گفت: خون بند ناف ظرفیت درمان 100 بیماری لاعلاج را دارد، در استان البرز 3500 نمونه خون بند ناف ذخیره کرده ایم اما عدم آگاهی مردم از این موضوع نقطه ضعف است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رئیس جهاد دانشگاهی البرز با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی بازوی علمی و اجرایی دانشگاه های کشور در حوزه دانشگاهی و ارتباط جامعه، دانشگاه و صنعت است، در گفتگو با خبرنگار تیتریک، گفت: در شرایط خاص ابتدای انقلاب و تعطیلی دو سالانه همین مجموعه مجددا زمینه باز شدن دانشگاه ها را فراهم کرد.

احمدرضا فیروزی افزود: نگاه درباره جهاد دانشگاهی صرفا محدود به مسئله مذکور نیست، نگاه امروز به این مجموعه جهاد در حوزه دانشگاه و نهضت در فضای علمی است، همچنین یکی از ویژگی های جهاد دانشگاهی که رویکرد آن هم خواهد بود، تجاری سازی فناوری است، وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های داخلی کشور سعی و تلاش شده است تا جهاد دانشگاهی در برخی عرصه‌ها ورود کند تا فناوری های داخلی دارای رقابت با خارج از کشور را توسعه دهد، پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن سینا، سلول های بنیادی، دکل های نفتی، ناباروری و امواج رادویی و... است. فیروزی تصریح کرد: یکی از آخرین دستاوردهای جهاد دانشگاهی در اسفند 99 پیاده‌سازی قطار بومی بود و شاهد تولید اولین قطار بومی در سطح کشور بودیم، بذرهای هیبریدی، تولید دام های سبک و سنگین هم از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی در راستای توسعه پایدار کشور بود. وی گفت: در حوزه فرهنگی تلاش کردیم جریان سازی داشته باشیم و فعالیت های نوآورانه انجام دهیم، در حوزه آموزشی نیاز جامعه را در اولویت قرار داده ایم تا برنامه ریزی درستی انجام دهیم. همچنین در استان البرز متناسب با حوزه علوم انسانی از جمله آسیب های اجتماعی، علوم شناختی و برنامه ریزی شهری فعالیت هایی انجام شده است. فیروزی افزود: در حوزه آسیب های اجتمای اجرای پیمایش ملی خانواده را به عنوان کار شاخص انجام داده ایم، در حوزه کودکان کار مطالعات در حال انجام است و با بهزیستی، استانداری و دیگر نهادعای متولی همکاری های ویژه ای صورت می گیرد. وی اظهار داشت: در حوزه علوم شناختی ارزیابی بازتوانی شناختی را مد نظر داریم، در حوزه نارساخوانی فعالیت هایی را در حال اجرا داریم و در حال راه اندازی آزمایشگاه علوم اعصاب شناختی هستیم. همچنین برنامه ریزی مطالعاتی برای دستیابی به جوامع شهری پایدار هم انجام شده است. فیروزی در بخش دیگری تصریح کرد: خون بند ناف می تواند بعد از تولد فرزند ذخیره شود و ظرفیت درمان 100 بیماری لاعلاج را با سلول های بنیادی دارد، البته در حال حاضر 30 سال در کشور دخیره داریم. همچنین در استان 3500 نمونه خون بند ناف ذخیره کرده ایم اما عدم آگاهی مردم از این موضوع نقطه ضعف است.

رئیس جهاد دانشگاهی البرز در خاتمه با اشاره به اینکه کمتر از دو درصد از جامعه خون ذخیره می شود، خاطر نشان داشت: در راستای طرح توسعه مشاغل خانگی در البرز 3600 نفر را تحت پوشش آموزش و مشاوره استعداد سنجی و اتصال به بازار قرار داده ایم و اولین بازارچه سازماندهی و مرکز تخصصی مشاعغل خانکی کشور در البرز افتتاح می شود. انتهای پیام /