5 مرز رسمی آذربایجان غربی ظرفیتی برای به حرکت درآمدن چرخ اشتغال / افزایش 54 درصدی ارزش صادرات از گمرکات شمال غرب کشور
توجه به مرز و ظرفیت مرز میتواند چرخ توسعه اقتصادی استان را چنان به حرکت درآورد که زمینه اشتغال هزاران نفر از جوانان را فراهم کند و در این میان آذربایجان غربی با داشتن پنج مرز رسمی فرصتی ویژه دارد تا به منطقه ویژهای تبدیل شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز؛ مرز، فرصتی بی نظیر برای توسعه تجارت خارجی و رونق اقتصادی مناطقعه مرزی و مرزنشنینان است و در این راستا آذربایجان غربی دارای 967 کیلومتر مرز با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان است که این امر خود نشان از ظرفیت مرزی ایت خطه از کشور به شمار میرود.
پایانه مرزی بازرگان در ماکو، مرز ریلی و جادهای رازی خوی، مرز سرو، صنم بلاغی پلدشت و همچنین مرز تمرچین به عنوان یکی از شاهراههای تجاری ظرفیت های بی نظیری است که در هیچ یک از مرزهای کشور آن را نمی توان یافت.
همچنین مرزهای مهم دیگری از جمله کیله سردشت و کوزه رش سلماس و یک مرز زمینی در چالدران نیز وجود دارد که بازشدن آنها نیز ظرفیت قابل توجه دیگری به مبادلات با ترکیه و کشورهای مختلف اروپایی می تواند پدیدار کند.
توجه به مرز و ظرفیت مرز می تواند چرخ توسعه اقتصادی استان را چنان به حرکت درآورد که زمینه اشتغال هزاران نفر از جوانان منطقه را فراهم کند و آذربایجان غربی را به منطقه ویژهای تبدیل کند.
افزایش 54 درصدی ارزش صادرات از گمرکات آذربایجان غربی
ناظر گمرکات آذربایجان غربی در خصوص اهمیت مرزهای این استان به خبرنگار ما گفت: 720 هزار و 294 تن کالا در نیمه نخست امسال از گمرکات استان به خارج از کشور صادر شد.
توحید آذربد تاکید کرد: میزان صادرات از نظر وزن 26 درصد افزایش داشته ولی از نظر ارزش 54 درصد کاهش نشان میدهد.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا و بسته بودن مرزها صادرات را تحت تأثیر قرار داده بود و در ماههای اخیر شاهد روند بهبود صادرات از گمرکات استان هستیم.
وی با اشاره به اینکه به دلیل هم مرزی استان با سه کشور خارجی شاهد صادرات سایر گمرکات کشور از گمرکات استان هستیم، ادامه داد: در این مدت بیش از یک میلیون و 540 هزار تن کالا نیز به ارزش یک هزار و 495 میلیون دلار کالا از سایر گمرکات کشور توسط گمرکات استان به خارج از کشور صادر شده است.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی با اشاره به افزایش 99 درصد واردات از طریق گمرکات و بازارچههای مرزی به استان نیز گفت: امسال 302 هزار و 133 تن کالا به ارزش 498 میلیون دلار از طریق گمرکات و بازارچههای مرزی استان وارد کشور شده است.
تزانزیت 1.9 هزار میلیون دلار کالا از گمرکات آذربایجان غربی به خارج کشور
آذربد با بیان اینکه در نیمه نخست امسال 589 هزار و 995 تن کالا از طریق گمرکات استان تزانزیت خارجی شده است، اضافه کرد: ارزش این کالاها یک هزار و 902 میلیون دلار برآورد میشود.
وی از رشد 11 درصدی ارزش کالاهای ترانزیت شده و کاهش سه درصدی وزن کالاهای ترانزیت شده از گمرکات استان در این مدت خبر داد و گفت: در این مدت بیش از 101 هزار و 546 تن با ارزش دلاری 287 میلیون دلار ترانزیت داخلی از گمرکات استان صورت گرفته که از نظر وزن 28 درصد کاهش و از نظر ارزش دلاری نیز 55 درصد افزایش داشته است.
68 هزار تن کالا از مرز بازرگان صادرات انجام شده است
مدیرکل گمرک بازرگان گفت: در6 ماهه نخست امسال، 68 هزار و 588 تن کالا از طریق این مرز صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال 63 درصد افزایش دارد.
مجتبی بازگیر بیان کرد: این محصولات شامل پتروشیمی، نباتی، کشاورزی، سنگی، اشیای سرامیکی و شیشه ای، قراضه و ضایعات از آهن و فولاد و محصولات نساجی است.
وی با بیان اینکه ارزش دلاری مقدار کالای صادر شده در این مدت 274 میلیون و 201 هزار دلار بوده، افزود: در این خصوص یکهزار و 975 اظهار نامه صادر شده که سال گذشته در این مدت زمانی، این رقم یک هزار و 197 مورد بود.
مدیرکل گمرک بازرگان اضافه کرد: همچنین در این مدت صادرات سایر گمرکات از طریق این مرز 630 هزار و 773 تن برآورد شده در حالی که سال گذشته در این مدت زمانی 317 هزار و 554 تن بود.
بازگیر ادامه داد: ارزش دلاری صادرات سایر گمرکات از طریق این مرز هم 38میلیارد و 220 میلیون و 705 هزار و 878 دلار برآورد می شود.
وی گفت: در این خصوص نیز 10 هزار و 439 مورد اظهار نامه صادر شده که 77درصد رشد داشته است.
صادرات 75 میلیون دلاری کالا از مرز "کیله" سردشت
رییس گمرک کیله شهرستان مرزی سردشت گفت: صادرات کالا از مرز "کیله" این شهرستان در جنوب آذربایجان غربی به عراق امسال با 20 درصد افزایش نسبت به سال قبل آن به 75 میلیون دلار رسیده است.
زینال رحمانپور با اشاره به اهمیت بازارچه کیله سردشت، اظهار کرد: روزانه بیش از 150 کامیون حامل انواع کالاهای صادراتی از ابتدای امسال تاکنون از طریق این مرز روانه بازار کشور عراق شده است.
وی، وزن این میزان کالاهای صادراتی را بیش از 35 هزار تن اعلام کرد و افزود: عمده کالاهای صادراتی از این مرز شامل مصنوعات فلزی، پلاستیکی و شیشه ای، صیفی و میوه، فرش، کاشی، ایزوگام، پوکه معدنی و مواد شوینده و بهداشتی است.
رییس گمرک کیله سردشت گفت: بازارچه مرزی کیله یکی از بازارچه های مهم و فعال اقتصادی استان آذربایجان غربی به شمار می رود که در راستای توسعه و معیشت اقتصادی مردم منطقه نقش بسزایی دارد.
مرزهای رسمی آذربایجان غربی به 6 مورد افزایش خواهد یافت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانغربی با بیان اینکه از 24 مرز کشوری پنج مرز در آذربایجان غربی واقع شده است، اظهار داشت: این مهم یک ظرفیت بزرگ برای افزایش بهرهوری منطقه و ارزآوری برای کشورمان است و همچنین این تعداد با برقراری مرز کیله سردشت به 6 مورد افزایش خواهد یافت.
نادر صادقی با اشاره به لزوم توجه به استاندارد کالاهای صادراتی و وارداتی از گمرکات و مرزهای استان، گفت: مسوولان و دستگاههای مربوطه تمام توان خود را در آزمایش و تائید صحت و استاندارد محصولات به کار گیرند.
وی با تأکید بر اهمیت ظرفیتهای مرزی گفت: آذربایجان غربی با در اختیار داشتن 967 کیلومتر مرز مشترک با چندین کشور سبب افزایش درآمد ارزی استان و کشور شده، بنابراین مسوولان کشوری برای اتمام پروژههای ناقص مرزی اهتمام جدی داشته باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت مقوله استاندارد در کالاهای وارداتی و صادراتی از مرزهای استان، تاکید کرد: دستگاههای مربوطه تمام توان خود را در آزمایش و تائید صحت و استاندارد کالاها به کار گیرند.
با این روند و وجود ظرفیت های بی نظیری همچون مرز، باید روند توجه به مرز افزایش یابد تا روند توسعه چرخ اقتصاد به بهترین نحو ادامه داشته باشد.
انتهای پیام /