50 میلیارد تومان به فدراسیونها کمک میکنیم
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، مناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک در نشست هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: این بیست و نهمین جلسه هیئت اجرایی بود که بحثهایی مطرح شد. اولین بحث متمم بودجه برای فدراسیونها بود. حدوداً پنجاه میلیارد تومان پیش بینی کردهایم که به فدراسیونها کمک کنیم. البته ارزیابی بازیهای آسیایی و رشتههای المپیکی و شانس کسب سهمیه المپیک در آن در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امیدواریم این پول در یکی دو ماه آینده به فدراسیونها برای کمک به برگزاری اردوها و کسب سهمیه و همچنین به نوعی تقدیر از عملکرد آنها در بازیهای آسیایی پرداخت شود. گزارش سالانه سال قبل تصویب شد و حسابرس نیز مشخص شد.
هاشمی گفت: گزارشی را عبدالحمید احمدی درخصوص انجمن ورزشینویسان در جلسه ارائه کرد و مورد حمایت قرار گرفت و قرار شد حمایت مالی هم شود. قرار شد کمیته و هیئت اجرایی تایید کنند و از آنها حمایت شود.
دبیرکل کمیته ملی المپیک خاطرنشان کرد: یکی دیگر از موضوعات، برگزاری مراسم المپیک است تا از مدالآوران ایران در ادوار المپیک تقدیر شود. این یک کار بزرگ است که اولین بار اتفاق میافتد. بحث المپیک زمستانی را داشتیم که نظریان و تابع، کاروان ایران را همراهی میکنند.
وی گفت: امروز از پاکدل بابت ریاست آکادمی تقدیر شد و همچنین برخی مباحث مورد ارزیابی قرار گرفت.
هاشمی درباره اقدامات در مسیر المپیک، افزود: بازیهای آسیایی تازه تمام شده و موضوع المپیک روزانه باید جدیتر دنبال شود. یک کمیته مشترک با وزارت و فدراسیونهایی که احتمال مدال دارند، برگزار شد. بسته حمایتی در جلسه قبلی تصویب شده و در دستور کار است که حمایت بیشتری شود. تا الان در چند رشته کسب سهمیه المپیک قطعی شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شانس کسب تیمی داریم؟، گفت: باید کمی صبر کنیم تا روسای فدراسیونها خودشان نظر بدهند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در مورد دعوت از نماینده ژیمناستیک در مجمع روز سهشنبه کمیته، افزود: کمیتهای روی این موضوع این فدراسیون کار میکند. در چهار هفته گذشته جلسات زیادی برگزار شده و امیدواریم هر چه زودتر مشخص شود. باید مواضع وزارت و کمیته و مسئولان فعلی و قبلی تعدیل شود تا به یک نتیجه واحد برسیم.
هاشمی درباره تیم فوتبال امید خاطرنشان کرد: درباره تیم امید صحبت زیادی شده است و حرف ما، همان حرفهای قبلی است.
وی در پاسخ به این سوال که شنیده میشود اختلافاتی در بین اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک وجود دارد، گفت: نمیدانم منظور شما چه هست، اما واقعیت این است که در جلسات شورایی، جلسات جمعی و جلساتی که بر اساس آرای مردم به شکل مستقیم در شورای شهرها و چه توسط مجمع به هیئت اجرایی اختیاراتی داده میشود برای همه موضوعات بحث میشود. اگر امروز 7، 8 مصوبه داشتیم که به جایی کمک کنیم، به فدراسیونی متمم بدهیم و برنامهای را برگزار کنیم مثل یک دستگاه دولتی نیستیم که دستوری از بالا به پایین باشد. با توجه به تجربه کار در سیستمهای دولتی که راحتتر عملیاتی کنیم، اما در کار جمعی باید با هم مشورت کنیم. شاید گاهاً در برخی مسائل اختلاف نظر باشد، اما حتماً در پایان همان جلسه همه دوستان صمیمی از هم خداحافظی میکنند. به نظر یکی از بهترین هیئت اجراییها است که اگر اختلاف نظری مختصر نیز وجود داشته با هم همسو شدند؛ چون هدف و بودن ما دلیلش موفقیت و سرافرازی کشور و اهتزار پرچم جمهوری اسلامی ایران در عرصههای بینالمللی است. قطعاً با اختلافات به جایی نمیرسیم و کاملاً با هم هماهنگ و همدل و اگر مختصر اختلافی بوده نیز با هم متحد شدیم که کمتر شود تا بتوانیم المپیک پیشرو و رویداد داخل سالن را دنبال کنیم.
هاشمی افزود: بستهای که امروز آمد در خصوص آکادمی ملی المپیک بود. سیاست کمیته ملی المپیک این است که آکادمی ملی المپیک در آینده مختص ورزشکاران بشود و برای المپیکیها و رشتههایی که در المپیک و پارالمپیک قرار است نتیجه بگیرند، بشود. شاید در این موضوع که بسته پیشنهادی و دستورالعملی 20 بند و 4 کتابچه دارد، اختلاف نظر باشد، اما رایگیری میشود و اختلافات به حداقل میرسد.
وی گفت: آکادمی ملی المپیک باید در آینده بتواند نقش آکادمی را عملیاتی کند و به عنوان یک مرکز آموزشی علمی، مرکز روانشناسی و پزشکی و سنجش برای ورزشکاران باشد. همچنین خود آکادمی و سالنهای آن در اختیار رشتههای با اولویت المپیکی، آسیایی و رشتههای بعد قرار گیرد. این سیاستی است که در گذشته نبوده است و شاید در خود آکادمی بررسی کنید؛ افراد غیر ورزشی که از مکانهای آکادمی بهرهمند میشدند بیشتر از ورزشکاران بود. این مورد اعتراض جامعه ورزشی و خیلی از عزیزان بود. وقتی سیاستها و رویکردها تغییر میکند مختصر اختلاف نظر است، اما این یکی از بحثهای خیلی مهمی بود که امروز مطرح شد. رئیس جدید آکادمی گزارش خیلی خوبی از بسته پیشنهادی، تعرفهها و نحوه ارائه و خدمات دهی ارائه کردند و به نظر میرسد بتوانیم این مراکز را در آینده برای ورزشکاران حفظ کنیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سوال که قبل از بازیهای آسیایی، کمیته ملی المپیک مبلغی در حدود 3500 دلار به فدراسیون شمشیربازی برای خرید تجهیزات پرداخت کرد که به نظر میرسد هنوز تجهیزاتی خریداری نشده است، افزود: بررسی میکنم و اطلاعاتی ندارم. مصوبهای در هیئت اجرایی داشتیم و کمیته سه نفرهای وجود دارد که بیش از 15 تا 20 فدراسیون را در این راستا کمک کردیم و آمارش موجود است. سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی به همراه رئیس مرکز نظارت و با مسئولیت دبیر کل جلسه میگذاریم و درخواستهای فدراسیونها را در خصوص تجهیزات مورد نیاز اضطراری بررسی و تصمیم میگیریم و کمک مالی هم کردیم. حتی فدراسیونهایی که در بازیهای آسیایی هانگژو دچار مشکلاتی بودند از جمله شمشیربازی که نیاز به کمک داشتند همان جا تهیه کردیم. قایقرانی و وزنهبرداری نیز نیاز به تجهیزاتی داشتند که خرید کردیم و تلاش کردیم نیازهای فدراسیونها را حل کنیم.