60 درصد اهداکنندگان خون قم مستمر هستند
ایرنا - مدیرکل انتقال خون قم گفت: 60 درصد از اهداکنندگان خون این استان جزو اهداکنندگان مستمر هستند و تعداد اهداکنندگان خون در قم بالاتر از میانگین کشوری است.
مرتضی نوریان روز پنجشنبه در همایش ائمه جماعات مساجد قم در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اظهار داشت: کسی که دو بار در سال اقدام به مراجعه به مراکز انتقال خون، جهت اهدای خون میکند، اهداکننده مستمر و مداوم به شمار میآید.
وی یادآور شد: طبق شاخصهای جهانی به ازای هر یک هزار تن باید یک اهداکننده خون وجود داشته باشد، ولی این آمار برای کشور 27 تن و برای قم 30 تن است.
مدیرکل انتقال خون قم همچنین سن اهداکنندگان خون را 18 تا 60 سال عنوان کرد و گفت: برخی از اهداکنندگان به دلیل افزایش سن امکان خوندهی را ندارند، ازاینرو جوانان باید جای آنها را بگیرند.
وی با اشاره به کاهش هفتدرصدی تعداد مراجعهکنندگان به مراکز انتقال خون قم در سال جاری، نقش مساجد را در فرهنگسازی برای انتقال خون حائز اهمیت دانست و گفت: خداپسندانه بودن این کار بهواسطه نجات جان یک انسان، افراد را به انجام آن ترغیب میکند.
وی افزود: امسال بهرغم این کاهش تمام نیازهای استان به خون را برطرف کردیم، ولی اگر برای این موضوع تدبیری اتخاذ نکنیم در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.
مدیرکل انتقال خون قم گفت: ما اهدای خون آگاهانه و مسئولانه میخواهیم و به اهدای هیجانی نیازی نداریم.
وی تصریح کرد: محصولات و فرآوردههای خونی تولیدی در قم ازنظر پاک بودن و سلامتی با اروپا و آمریکا رقابت میکند.
نوریان همچنین استقبال مردم قم از اهدای خون را نشان از دیدگاه مذهبی و حس نوعدوستی آنان ذکر کرد و گفت: نیاز مراکز درمانی این استان به خون را صد درصد پاسخگو هستیم و برخی از خونهای نادر و کمیاب نیز بلافاصله با هماهنگی شبکه خونرسانی به نیازمندان تزریق میشود.
نوریان بابیان اینکه در قم هیچ مرگومیری ناشی از کمبود خون نداریم، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در موضوع انتقال خون بسیار تخصصی وارد شدیم.
وی با یادآوری وجود 380 بیمار تالاسمی در قم، گفت: این بیماران از نیازمندترین افراد به خون هستند، ولی به دلیل برنامهریزی خوبی که صورت گرفته، سن زندگی آنها به بیش از 40 سال افزایشیافته و حتی امکان ازدواج نیز پیدا کردند.
وی با اشاره به دو مرکز انتقال خون در استان قم، گفت: احداث یک مرکز انتقال خون در شهرک پردیسان و یک مرکز نیز در بلوار پیامبر اعظم (ص) در دستور کار است و مجوز آن اخذ و زمین آن نیز واگذارشده است.
وی بیان کرد: بیشتر خیران سلامت در حوزه ساخت بیمارستان فعال هستند، ولی اهمیت حضور آنها در انتقال خون بهعنوان یکی از بخشهای مهم سلامت نادیده گرفتهشده است.
نوریان در پایان یادآور شد: چون بیش از 95 درصد پلاسمای موجود در استان برای تولید دارو مصرف میشود، امکان استقرار مراکز انتقال خون سیار وجود ندارد، ولی اگر لازم باشد این مراکز را نیز به کار خواهیم گرفت.
*س_برچسبها_س*