600 راهنمای بالینی تاکنون ابلاغ شده است
تهران - ایرنا - معاون درمان وزارت بهداشت از ابلاغ 600 راهنمای بالینی خبر داد که بیشتر آنها مربوط به خدمات تصویربرداری، برخی داروهای گران قیمت مثل داروهای شیمی درمانی و خدمات آزمایشگاهی است.
به گزارش سازمان بیمه سلامت، قاسم جان بابایی روز سه شنبه درباره راهنماهای بالینی ابلاغی از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت بیان کرد: تاکنون 600 راهنمای بالینی ابلاغ شده است. اگر راهنماهای بالینی کامل اجرا شود، در زمینه صرفه جویی بسیار موثر است. البته در حال حاضر نمیتوان این مورد را برآورد کرد.
وی ادامه داد: پروندههایی که در حال حاضر از بیمارستانها به سازمانهای بیمه گر ارسال میشود مربوط به صورت حسابهای مالی بوده و به صورت الکترونیک است و جزییات خدمات درمانی را ندارد تا میزان دقیق صرفه جویی را مشخص کنیم. البته این جزییات در پروندههای بیمارستانی وجود دارد. اگر راهنماهای بالینی در یک مورد خاص اجرایی شود، میتوان برآورد مشخصی درباره آن مورد خاص داشت. به طور مثال پس از اجرای راهنماهای بالینی درباره آلبومین مشاهده کردیم که مصرف آلبومین در بیمارستانها تا 20 درصد کاهش یافت. همچنین درباره برخی داروهای شیمی درمانی نیز شاهد کاهش مصرف 15 تا 20 درصدی بودیم.
جان بابایی گفت: برای محاسبه میزان صرفه جویی از طریق اجرای راهنماهای بالینی، باید کلیه خدمات ارائه شده با جزییات در سامانههای مربوط به ارسال اسناد بیمارستانی به سازمانهای بیمهگر ثبت شده و حتی نسخه نویسی و نسخه پیچی هم به صورت الکترونیک انجام شود تا بتوان برآورد درستی داشت.
به گزارش ایرنا، جان بابایی پیش از این نیز درباره شیوه تدوین راهنماهای بالینی گفته بود: تدوین محصولات دانشی از دو سال پیش در وزارت بهداشت به صورت جدی با مشاکت افراد صاحب نظر و برجسته هر رشته تخصصی از گروههای بورد و انجمنهای علمی و تخصصی آغاز شد. زیربناهای تدوین راهنماهای بالینی استفاده از منابع اطلاعاتی معتبر بین المللی و استانداردهای خدمتی در کشورهایی با شرایط تقریبا مشابه کشور ما از نظر میزان درآمد، هزینه و تولید ناخاص داخلی بود. غیر از افراد برجسته هر رشته، از متخصصان جوان نیز که با متدولوژی تدوین راهنماهای بالینی آشنایی و تجربه کافی دارند برای ایجاد ظرفیت دانشی پایدار در افراد برای سالهای متمادی بهره مند شدیم.
معاون درمان وزارت بهداشت افزود: همزمان با تدوین راهنماهای بالینی، استانداردهای هر خدمت جهت حفظ کیفیت خدمات و بهبود آن نگارش شد تا بر مبنای آن بتوان معیار درست انجام خدمات را مشخص کرد. برای مثال در ضوابط اجرایی اعمال قلب و عروق مشخص شده چه افرادی و بر اساس کدام خدمت میتوانند این اعمال را انجام دهند.
*س_برچسبها_س*