66 روز تا فیفادی بعدی را چگونه سپری کنیم
بازی مقابل ترکمنستان به پایان رسید اما آنچه از امروز بیش از هر موضوعی اهمیت دارد برنامههای فدراسیون و سرمربی تیم ملی تا فیفادی بعدی است.
به گزارش "ورزش سه" عکسهای منتشرشده در بین دو نیمه دیدار ترکمنستان و ایران گویای وضعیت عجیب زمین ورزشگاه کپه داغ عشقآباد بود که در ادامه واکنش امیر قلعهنویی را هم در نشست خبری پس از بازی به همراه داشت.
بازی در چنین سطحی آنهم در یک زمین چمن مصنوعی با این درجه از کیفیت، ممکن است هر تیمی را به چالش بکشد، همانطور که بازیکنان تیم ملی نیز اگر لحظهای غفلت میکردند، احتمال ثبت نتیجهای غیر از برد وجود داشت و طلسم شکستناپذیری ترکمنها در زمین خودشان نیز همچنان پابرجا میماند.
به هر ترتیب دو دیدار تیم ملی در فیفا دی اخیر مقابل ترکمنستان با برتری ملی پوشان ایران به پایان رسید که منجر به صعودمان بهعنوان یکی از دو تیم برتر گروه در جمع 18 تیم نهایی مقدماتی جام جهانی و همچنین حضور در جام ملتهای آسیا شد که البته از قبل قابل پیشبینی بود.
در واقع باید گفت پس از 5 بار حضور تیم ملی ایران در ادوار گذشته جام جهانی، تنها صعود از گروه میتواند موجبات شادی مردم را فراهم کند، همان چیزی که قلعهنویی و بازیکنانش دائماً به آن اشاره میکنند و تحقق این هدف سخت در گروی برنامهریزی دقیق و اجرای آن به بهترین شکل ممکن است.
درحالی که ساعاتی قبل هواپیمای حامل بازیکنان تیم ملی از عشقآباد به تهران نشست و بهمحض فرود بازیکنان به اردوهای تیمهای باشگاهی خودشان ملحق شدند تا ثلث پایانی لیگ را به اتمام برسانند، پس از اولین فیفادی بعد از جام ملتهای آسیا، آنچه بیش ازهر چیزی حائز اهمیت است، برنامههای تیم ملی طی روزهای آینده است که امیدواریم فدراسیون فوتبال و کادر فنی تیم ملی، قدر لحظهبهلحظه آن را بدانند.
تیم ملی طبق برنامه باید در فیفا دی بعدی در تاریخ 17 و 22 خردادماه به ترتیب به مصاف تیمهای هنگکنگ و ازبکستان برود، به عبارتی اردوی بعدی تیم ملی از تاریخ 12 خرداد آغاز خواهد شد، با این تفاوت که کادر فنی دیگر دغدغهای برای صعود از گروه ندارد و همین باعث خواهد شد تا امیر قلعهنویی با خیال راحتتری برنامههایش را در جهت تغییر نسل یا همان جوانگرایی دنبال کند.
1- برگزاری مینی کمپ
سرمربی تیم ملی پیش از دو دیدار مقابل ترکمنستان در گفتوگویی با خبرنگاران از احتمال برگزاری مینی کمپهایی در مرکز تیم ملی فوتبال خبر داد که این مهم بیشتر به همکاری باشگاههای لیگ برتری بستگی دارد. از طرفی این را هم باید در نظر بگیریم که طی هفتههای آتی، لیگ برتر بهروزهای حساس خودش نزدیک میشود و همین موضوع ممکن است برگزاری مینی کمپها را به بعد بازیهای لیگ موکول کند که باید منتظر بمانیم و ببینیم درنهایت چه تصمیمی اتخاذ خواهد شد. پیشازاین در دوران تصدی نیمکت تیم ملی توسط کارلوس کی روش هم شاهد برگزاری اینگونه مینی کمپها بودیم که نتایج قابل قبولی هم به همراه داشت.
2- اعتماد به کادر فنی
موضوع دیگری که در این فاصله 66 روز میتوان به آن پرداخت بحث کادر فنی است که پس از پایان جام ملتها هجمه عجیبی متوجه انها شد، تا آنجا که سرمربی تیم ملی دریکی از برنامههای تلویزیونی از افشین قطبی برای کمک به تیم ملی دعوت کرده بود که در نهایت با مخالفت تلویحی قطبی همراه شد. شاید این بازه از زمان بهترین فرصت برای حمایت از کادر مربیانی است که در این مدت نقش ویژه ای در تیم ملی ایفا کردند و حالا نوبت امیر قلعه نویی است که در این خصوص اعلام موضع دقیقی کند تا به این شائبه ها پایان دهد.
3- رصد کردن لیگ و جستجوی بازیکنان دوملیتی
یکی دیگر از برنامههایی که در این فرصت کادر فنی تیم ملی میتوانند دنبال کند، تماشای دقیق بازیهای لیگ برتر و رصد کردن بازیکنانی است که قطعاً آنها را تا به اینجا زیر نظر گرفتهاند. بههرحال این 9 هفته باقیمانده آخرین فرصت برای بازیکنانی است که داعیه پوشیدن پیراهن تیم ملی را دارند.
البته این را هم فراموش نکنیم که سرمربی تیم ملی در این فاصله مقتضی میتواند با جستجوی دقیق در بین بازیکنان دوملیتی یا آن دسته از بازیکنان ایرانیتباری را که در لیگهای معتبر اروپایی بازی میکنند و استحقاق دعوت شدن به تیم ملی دارند، به اردو فرا بخواند تا شاید بازهم شاهد ظهور بازیکنانی مثل فریدون زندی، اشکان دژاگه و سامان قدوس در تیم ملی باشیم که بدون شک هرکدام نقش بارزی در موفقیتهای تیم ملی ایران ایفا کردهاند. اگر بنا به چنین تصمیمی باشد این برهه بهترین زمان ممکن است.