دوشنبه 5 آذر 1403

8 هزار میلیارد تومان برای تملک بناهای تاریخی در کشور نیاز است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
8 هزار میلیارد تومان برای تملک بناهای تاریخی در کشور نیاز است

ضرغامی گفت: حداقل اعتباری که برای تملک موارد بسیار ضروری در سطح کشور احصاء شده 8 هزار میلیارد تومان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، عزت اله ضرغامی صبح امروز در بازدید از بافت تاریخی بروجرد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بروجرد یک جایگاه ویژه ای هم به لحاظ فرهنگ ناملموس و هم به لحاظ میراث فرهنگی ملموس دارد و از این نظر در سطح بالایی قرار دارد، البته ظرفیت های خوبی در بروجرد دیده می شود و باید تلاش کنیم تا جایگاه بروجرد را آنگونه که شایسته تاریخ، تمدن و هویت بروجرد و مردمانش است انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه بروجرد شهر ملی ورشو است و این هنر یکی از برجسته ترین حوزه های صنایع دستی است، افزود: ورشو می تواند در زندگی مصرفی انسانها خیلی به کار آید، برخلاف برخی از رشته ها که جنبه ویترینی دارد ولی ورشو سازی می تواند در جایگاه زندگی مصرف کاربردی باشد که از گذشته هم همین گونه بوده و باید تنوع داد البته تهیه مواد اولیه و بازار عرضه هم مهم است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: برای تضمین این موقعیتی که در اینجاست، پایدار شدن هنر ورشو سازی، باز شدن درهای جدید برای فروش این صنایع دستی در سطح ملی و جهانی لازم است که خوشبختانه با مصوبه ای که هفته قبل داشتیم برای صادرکنندگان صنایع دستی تسهیلات خوبی فراهم شده از جمله پیمان سپاری ارزی و این خدمت بزرگی است برای صادکنندگان به ویژه ورشو که می تواند در سطح جهانی هم مشتری داشته باشد.

ضرغامی بیان کرد: میراث فرهنگی بروجرد مملو از یک تاریخ ارزشمند ملی و دینی است و می طلبد کسانی که صاحب علم و دانش و روایت گری هستند بتواند از این موقعیت و ظرفیت استفاده کنند و فرصتی برای انتقال فرهنگ به نسل های جدید است چرا که گاهی مکان های مهم می توانند فرصت هایی برای حرف های مهم تر فراهم نمایند.

وی با بیان اینکه مجموعه باغ های ایران ثبت جهانی شده است، گفت: باغات بروجرد موقیعیت ویژه ای دارد و تلاش می شود با مشخصات لازم و استانداردها تطبیق داده شود تا به ثبت ملی برسند، البته مجموعه ای از باغ ها در کشور ثبت جهانی شده و نقش مهمی در جذب گردشگر دارد.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطر نشان کرد: در بروجرد 270 هکتار بافت تاریخی وجود دارد که باید بناهای تاریخی حفظ شود و حداقل اعتباری که برای تملک موارد بسیار ضروری در سطح کشور احصاء شده رقمی حدود هشت هزار میلیارد تومان است که در بررسی بودجه سال آینده در مورد این رقم صحبت کردیم و با توجه به اینکه دولت مشکلات جدی در عرصه منابع درآمدی دارد لذا هشت هزار میلیارد تومان رقم بالایی است البته برنامه ریزی هایی شده است و با کمک مجلس امسال امیدواریم بتوانیم با پشینهادهایی که شده هزار میلیارد برای بودجه سال آینده برای تملک مناطق ضروری لحاظ شود.

ضرغامی واگذاری بناهای تاریخی را به مردم یکی از سیاست های سازمان برشمرد و گفت: باید به توانمندی های کشور نگاه کنیم و مردم را مشارکت دهیم، البته قانون صندوق توسعه و احیا را تکمیل کردیم و امسال ارائه بودجه از طرف دولت به مجلس متفاوت است چرا که همیشه بودجه به همراه تبصره هایی بوده و امسال کار خوبی صورت گرفت و تبصره هایی که احکام دائمی در آن بود مستقل به صورت لایحه به مجلس داده می شود که در مجموع از 12 پیشنهاد ارائه شده، چهار پیشنهاد به تصویب رسیده است.

وی بیان کرد: صندوق احیا و مرمتی که داریم لازم است تغییر ماهیت دهد که دستش باز باشد تا از نظر حقوقی بتواند عملیات های فراوانی را انجام دهد و در این میان نباید سخت گیری کرد و صرفا چند کاربری خاص کلیشه ای فقط مد نظر نباشد که این کار سبب می شود که سرمایه گذار اقبال نکند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: بافت تاریخی بروجرد یک بافت خوب و متفاوت است و ویژگی این بافت بناهای تاریخی است که در آن قرار دارد و باید تملک و مرمت شوند.

انتهای پیام /