دوشنبه 5 آذر 1403

آئین گشایش شعب صلحی شورای حل اختلاف در زندان‌های استان تهران برگزار شد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
آئین گشایش شعب صلحی شورای حل اختلاف در زندان‌های استان تهران برگزار شد

آیین افتتاح شعبه‌های صلحی شورای حل اختلاف مستقر در زندان‌های استان تهران به صورت همزمان در دهه مبارک فجر در ندامتگاه اوین برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی و اطلاع رسانی شورای حل اختلاف تهران، مراسم افتتاح شعبه‌های صلحی شورای حل اختلاف مستقر در زندان‌های استان تهران عصر روز شنبه با حضور مهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران و معاونین ایشان آقایان حیات الغیب مدیر کل زندان‌های استان تهران، ضیائی رئیس ندامتگاه اوین و دیگر مقامات و مسئولین شورای حل اختلاف و اداره کل زندان‌های استان تهران در ندامتگاه اوین تهران برگزار گردید.

در این مراسم، حیات الغیب طی سخنانی ضمن عرض تبریک چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر، از میزبانی آقای ضیائی رئیس زندان اوین تشکر نموده و با بیان اینکه 9 زندان در سطح استان تهران است و حدود 40 هزار نفر زندانی وجود دارد، اظهار کرد: سعی شده زندانیان به حسب نوع جرم، سن و سابقه نگهداری شوند و بر این اساس زندانیان مواد مخدر در قزل حصار، زندانیان جرایم خاص و قتل و سرقت مسلحانه در زندان رجایی شهر و زندان اوین محل نگهداری زندانیان عمدتا مالی است و بنا داریم این مکان بعنوان بازداشتگاه سطح استان باشد و بنا بر این شد تا 11 شعبه حل اختلاف را در زندان‌های استان تشکیل دهیم.

وی افزود: زندان تهران بزرگ 15 هزار زندانی دارد و ما 3 شعبه صلحی حل اختلاف در آنجا پیش بینی کردیم. در اوین 2 شعبه صلحی و مابقی هرکدام یک شعبه صلحی پیش بینی شده است.

حیات الغیب با ارائه چند پیشنهاد گفت: یکی از این پیشنهادات ارجاع پرونده‌های زندانی دار به شعب داخل زندان است که این خود موجب کاستن از اطاله دادرسی و سرعت در رسیدگی می‌شود. رئیس کل زندان‌های استان تهران خاطرنشان کرد: برخی زندانیان به خاطر رد مال جزئی در زندان هستند. به محض اینکه زندانی زیر 10 میلیون تومان غیر عمد می‌آید توسط واحد مددکاری و قضات ناظر در زندان سعی در آزادی می‌شود. 2 زندان رجایی شهر و قزل حصار در حوزه استان البرز هستند که اگر امکان داشته باشد شعب آنها زیر نظر استان تهران باشد، کارها با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

در ادامه این مراسم، مهدوی گفت: فلسفه اصلی شوراهای حل اختلاف بر مبنای صلح و سازش است و پایه‌های اسلامی و مذهبی آن از قرآن و حدیث است.

وی با اشاره به سه بخشنامه ریاست قوه قضائیه در خصوص تکریم عملی ارباب رجوع، اجرای احکام و اشاعه صلح و سازش، گفت: طی دستورالعملی در 17 بند به تمام مجتمع‌های شورای حل اختلاف استان تهران ابلاغ کردیم و بر اساس بند 6 بخشنامه در تمام دادسراها و محاکم و در حال حاضر در زندان‌ها شعب صلحی ویژه صلح و سازش را تاسیس و افتتاح کردیم که در سطح دادسراهای تهران 19 شعبه ویژه صلحی داریم.

رییس شورای حل اختلاف تهران با بیان اینکه در گذشته مجتمع شماره 30 شورای حل اختلاف (ویژه زندان) داشتیم که متاسفانه ناموفق بود و ماهانه 95 فقره پرونده وارده داشت و این کاستی متوجه اعضای شورا نیست چرا که وقتی مجتمع خارج زندان باشد نتیجه کم می‌شود.

مهدوی افزود: وقتی یک زندانی بخواهد به خارج از زندان برود هزار و یک مسئله دارد، لذا مقرر شد شعبه‌های ویژه صلح و سازش در داخل زندان مستقر شود که بنا به دستور حشمتی رئیس کل محترم دادگستری استان تهران و حجت الاسلام والمسلمین مظفری رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف، القاصی مهر دادستان تهران و آقای حیات الغیب مدیر کل زندان‌های استان دست به دست هم داده شد تا شعبه‌های صلح و سازش در داخل زندان‌ها مستقر شود.

وی با بیان اینکه این کار دو هدف اساسی دارد که اولین آن کاهش جمعیت کیفری زندانیان است، گفت: حالت دوم کاهش ورودی پرونده‌ها به مراجع قضایی است. وقتی پرونده‌ای با صلح و سازش مختومه می‌شود، تمام شده است ولی وقتی رای داده می شود پرونده مراحل بدوی تجدید نظر، دیوان عالی کشور و... را طی می‌کند و در نهایت یک طرف ناراضی است. معدوی خاطرنشان کرد: ما سعی می‌کنیم تمامی پرونده‌های زندانی دار به این شعب ارجاع شود تا در خصوص زندان قزل حصار و رجائی شهر و با مکاتبه آقای قربانیان با آقای کیاپاشا این شعبه‌های صلحی زیر نظر استان تهران اداره شود.

مهدوی تصریح گرد: ما می‌خواهیم با نهایت وسواس این افراد را انتخاب کنیم چرا که باید شعب سازشی از علمای فرهیخته که شیخوخیت و نفوذ کلام داشته باشند، انتخاب شود.

رئیس شورای حل اختلاف تهران افزود: درخواست ما از سازمان زندان‌ها این است که احترام ویژه به اعضای شورای حل اختلاف قائل شوند و متقابلا از اعضا می‌خواهیم نهایت سعی و تلاش را نمایند تا پرونده را به سازش و آشتی نهایی برسانند. مهدوی یادآور شد: مردم گرفتارند به خصوص همین زندان اوین که در خصوص مسائل مالی است هم از طریق کمیته امداد، ستاد دیه و دادگستری استان این موارد را پیگیری می‌کنم چرا که آن را برای خودم فرض و عبادت و ذخیره آخرت می. دانم.

وی با بیان اینکه 15 درصد از کل پرونده‌های وارده به شورای حل اختلاف کل کشور مربوط به استان تهران است، گفت: یعنی 1/6 پرونده های کل کشور که الحمدالله در حال حاضر 35 درصد رونده‌های کیفری به شورا با صلح و سازش مختومه می‌شود و در آینده بهتر نیز خواهد شد و در بعضی از شعبه‌های مستقر در دادسراها بالای 50 درصد سازش داشته‌ایم و اهتمام همه ما رسیدن به نتیجه مطلوب از این شعب سازشی است و ما از این جهت محدودیتی نداریم تا بتوانیم یک فرهنگ سازی در سطح جامعه داشته باشیم و آن را بعنوان الگو در سطح کشور قرار دهیم.

انتهای پیام