شنبه 3 آذر 1403

آذری جهرمی: جزئیات پرتاب ماهواره ظفر به زودی اعلام می شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آذری جهرمی: جزئیات پرتاب ماهواره ظفر به زودی اعلام می شود

تهران - ایرنا - "محمد جواد آذری جهرمی" وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات در توییتی با اعلام اینکه جزئیات پرتاب ماهواره ظفر به زودی اعلام می شود از مردم خواست به اخبار جعلی در این باره توجه نکنند.

آذری جهرمی در حساب توییتری خود نوشت:

دوست داشتم با #خبر_خوب شما را خوشحال کنم اما گاهی زندگی آن طور که بخواهیم پیش نمی‌رود. پرتاب #ماهواره_ظفر توسط ماهواره‌بر #سیمرغ موفقیت‌آمیز نبود. جزئیات تا دقایق دیگر (شاید لایو اینستاگرام)...

لطفا به اخبار جعلی و فیک توجه نکنید.

#روایت_ظفر

امروز (یکشنبه) مسوولان و تعدادی از خبرنگاران راهی پایگاه فضایی امام خمینی (ره) در سمنان شدند تا موفقیت ظفر را به تماشا بنشینند، اما نشد. ظفر با تمام امیدهایی که به سوی او روانه شده بود، در مدار قرار نگرفت.

ساخت ماهواره ظفر حدود 6 سال قبل در دانشگاه علم و صنعت آغاز شد. نتیجه تلاش چند ساله دانشمندان حوزه فضایی در نهایت به ساخت ماهواره ظفر 1 و 2 ختم شد. ماهواره‌ای که نسخه اول آن با دوربین تصویربرداری با کیفیت 25 متر امروز در مدار قرار گرفت تا رویای ساخت ماهواره در مدار ژئو و با کیفیت یک متر هر روز بیشتر از قبل جان بگیرد.

ماموریت‌های ماهواره ظفر

از کاربردهای ماهواره ظفر می‌توان به تهیه نقشه کاربری اراضی، تهیه نقشه پایه، تهیه نقشه پایش توسعه شهری، تهیه نقشه مرز پهنه‌های کشاورزی، تهیه نقشه پایش تغییرات در عرصه‌های طبیعی و جنگلی، تهیه نقشه پهنه‌بندی و پایش تغییرات دریاچه‌های دائمی و فصلی، شناسایی مناطق تخریب شده بعد از بحران در نواحی شهری، به روزرسانی نقشه‌های ساختاری (شناسایی گسل‌ها و چین‌ها) اشاره کرد.

جزئیات فنی ماهواره بر سیمرغ

سیمرغ گام نخست ایران برای انتقال ماهوارهها در مدار برگشت‌ناپذیر بیش از 1000 کیلومتری از سطح زمین است که علاوه بر تامین عمرهای بالاتر ماهواره‌ها، زمان پوشش‌دهی بر کشور را به نحو چشمگیری می افزاید. بیش از دو سال قبل پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) با پرتاب آزمایشی موفق ماهواره بر سیمرغ به فضا، به طور رسمی افتتاح شد. بر این اساس، پایگاه فضایی امام خمینی (ره) نخستین پایگاه با سکوی ثابت کشورمان به شمار می رود که کلیه مراحل آماده سازی، پرتاب، کنترل و هدایت ماهواره برها را برعهده دارد.

ماهواره بر سیمرغ نیز که امروز اول شلیک موفق آن به ثبت جهانی رسید، قادر است ماهواره هایی تا وزن 250 کیلوگرم را در مدار 500 کیلومتری زمین قرار دهد.

برای ساخت سیمرغ سه قرارداد میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت دفاع برای طراحی و ساخت ایستگاه پرتاب ماهواره امام خمینی (ره)، طراحی و ساخت ماهواره بر سیمرغ و ماهواره سنجشی منعقد شد.

موتور کنترلی ماهواره بر سیمرغ 1956 قطعه با 570 تنوع قطعه و 47 تنوع جنس دارد. سازه آن با بیش از 4هزار قطعه و تنوع 800 قطعه ساخته شده است. این ماهواره بر 15 بلوک الکترونیکی هدایت و کنترل دارد که هر بلوک دارای 2000 قطعه با تنوع 250 قطعه است.

*س_برچسب‌ها_س*