جمعه 19 بهمن 1403

آرایش سیاسی جناح‌ها برای دستیابی به وحدت حداکثری

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آرایش سیاسی جناح‌ها برای دستیابی به وحدت حداکثری

تهران - ایرنا - کمتر از دوماه تا رسیدن به انتخابات 1400 باقی مانده و گفتمان‌های انتخاباتی هرکدام درحال شکل گرفتن است و باید منتظر ماند و دید در روزهای ثبت‌نام کدام چهره‌ها حضورشان را نهایی می‌کنند و آیا افرادی که تاکنون اعلام آمادگی کرده‌اند، ممکن است به نفع دیگری کنار بروند.

حدود یک ماه و اندی مانده به روز برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، نام‌های مختلفی به عنوان نامزدهای احتمالی در فضای سیاسی کشور مطرح است. برخی چهره‌های سیاسی به صراحت از قصد خود برای حضور در انتخابات سخن گفته‌اند. افزون بر این، نام‌های بسیاری در جریانات گوناگون به عنوان نامزد احتمالی مطرح شده که البته خود هنوز از قصدشان برای ورود به گود رقابت‌ها سخنی نگفته‌اند، با این حال تحلیل و تفسیرهای زیادی حول محور نامزدی آنان در فضای رسانه ای کشور مطرح می‌شود.

با توجه به تاثیر ترکیب، تعدد و چینش نامزدهای انتخاباتی در مسایلی چون راهبردها و تاکتیک‌های انتخاباتی جریان‌های سیاسی، کیفیت برگزاری انتخابات، میزان مشارکت و.... رصد موضع‌گیری‌ها و اظهارنظرهای نامزدهای احتمالی انتخابات، مورد توجه ناظران است. برخی از مهمترین رویدادها در این زمینه در شبانه روز گذشته، را در ادامه متن می خوانیم:

از نامزدهای احتمالی اصولگرا چه خبر؟

* 100درصد اصلاح طلب و اصولگراتر از اصولگرایانم!

مسعود پزشکیان فعال سیاسی که این روزها عزم رفتن به پاستور را در سر دارد، در گفت وگویی اظهار داشت: صددرصد البته از اصولگراها هم اصولگرا تر هستم. اصلاح طلبی تعریفش مشخص است و من معتقدم برای این که مملکت جلو برود باید اصلاحات کرد. اصلاحات یعنی هزینه اثربخشی، یعنی کارایی، یعنی کیفیت، یعنی عدالت. هر حرکتی در اقتصاد در فرهنگ در سیاست و... اگر هزینه اش اثربخش باشد، اگر کیفیت داشته باشد، یعنی مردم راضی باشند و کارآمد باشد و عدالت در آن باشد یعنی اصلاحات. اگر بر اساس نظرسنجی فردی شایسته تر باشد و مردم اقبال داشته باشند من کنار می کشم.

او گفت: من اگر رییس جمهور شوم، قطعا آن کارهایی را که به عنوان نماینده می خواستم بکنم در جایگاه بالاتری انجام خواهم داد. این جا حرفش را می زنم و آن جا اجرا خواهم کرد در نتیجه از مردمی که به من رای دادند که بروم و از حقشان دفاع کنم، راحت تر دفاع می کنم. من در نمایندگی هیچ وقت وعده دروغ ندادم در انتخابات پول خرج نمی کنم و مردم کمک می کنند اگر حرف های بی ربط زده بودم مردم به من رای نمی دادند در این دوره مجلس اصلاحاتی ها رای ندادند با وجود آن که من اصلاحاتی بودم در تبریز رای اول را آوردم. همان مردم به من رای دادند، چون با مردم صادق بودم و دروغ نگفتم و زندگی و بچه های من را می شناسند.

*رنگ انتخاباتی‌ام فیروزه‌ای است

وهاب عزیزی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هدف خود را از شرکت در این میدان، تشکیل «دولت جوان جهادی» دانست. وی شعار «در مسیر ولایت، جهاد ادامه دارد» را به عنوان شعار این جبهه سیاسی و رنگ فیروزه‌ای را رنگ انتخاباتی این جبهه اعلام کرد.

او اعلام کرد:‌معتقدم اگر تایید شوم با توجه به اینکه مردم از طریق رسانه‌های سراسری مواضع کاندیداها را دنبال می‌کنند، بخش زیادی از مردم با من همراه خواهند شد. من به شورای نگهبان توصیه می کنم، زمینه حضور کاندیدای مستقل را در انتخابات فراهم کنند. وی افزود: قدرت از دست مردم خارج شده و شأن آن‌ها زیرپا گذاشته شده است. من در دولت جوان جهادی قدرت را به مردم برمی‌گردانیم. زنان براساس توانمندی در دولت حضور پیدا می‌کنند و تقسیم بندی جنسیتی نخواهیم داشت.

از نامزدهای احتمالی اصلاح‌طلب چه خبر؟

*نامزدی از تبار مشروطه‌خواهان و اصلاح‌گران

مصطفی تاجزاده با صدور بیانیه‌ای نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری 1400 را اعلام کرده و گفته است، به عنوان فردی از «تبار مشروطه‌خواهان و اصلاح‌گران» وارد این کارزار می‌شود.

تاجزاده گفته است: «این‌وضعیت اسفبار، سرنوشت محتوم ملت ایران با فرهنگ غنی، تمدن کهن، موقعیت ژئوپلیتیک، منابع سرشار مادی و تحصیل‌کردگان فراوان نیست و بهبود آن در گروی بازگشت.... به مردم، اولویت‌دادن به دانش و توانایی، به‌جای سرسپردگی، گفت‌وگوی آزاد و آشتی با خود و با جهان است.»

او هدفش را «تنش‌زدایی و عادی‌سازی روابط با آمریکا و گسترش مناسبات با همه کشورها» خوانده و تأکید کرده که می‌خواهد مدافع حقوق «محرومان، به‌ویژه کارگران و معلمان» و همه افرادی باشد که زیر بار «فشار تحریم و خودتحریمی و بی‌کفایتی» قامتشان خم شده است.

* با برند اصلاح‌طلبی می‌آیم

مصطفی کواکبیان سیاستمدار اصلاح‌طلب و داوطلب کاندیداتوری حزب مردم‌سالاری برای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم، گفت: در مشارکت حداقلی مردم هیچ‌گاه رأی نمی‌آوریم. اگر مشارکت بالای 50 60 درصد باشد، حتما رأی می‌آوریم. من در قالب برند اصلاح‌طلبی می‌آیم. عده‌ای از مردم براساس تکلیف در انتخابات شرکت می‌کنند، اما رأی خاکستری و رأی آن بخش از جامعه که جناحی و حزبی فکر نمی‌کنند، اگر متقاعد به مشارکت بشوند، آنگاه نوع برنامه‌ها و پیام‌هایی که برایشان ارایه بشود، حتما جذابیت دارد و آنان را به مشارکت و انتخاب تشویق می‌کند.

او گفت: مشخص نیست؛ هرکس دوسوم آرا را اتخاذ کند می‌تواند نامزد نهاد باشد، البته حزب مردم‌سالاری در این زمینه با نهاد اجماع‌ساز اختلاف داشته و معتقد است باید اجازه دهیم ثبت‌نام‌ها انجام شود و تأیید صلاحیت‌ها صورت گیرد و بعد روی کاندیداها اجماع کنیم، اما دیدگاه دیگر این است که نامزد باید از قبل مشخص باشد، به‌هرحال هنوز در مورد مصداق صحبتی میان اصلاح‌طلبان نشده است. پیشنهاد دادیم که به‌خاطر نگرانی‌های شرایط کرونا انتخابات را دو روز برگزار کنند، گفتند "طبق قانون اساسی شدنی نیست."، گفتیم "نرم‌افزاری در اختیار مردم بگذارید که از خانه‌هایشان رأی بدهند و یا تعداد صندوق‌ها را آن‌قدر زیاد کنیم که ازدحام پیش نیاید".

*شانس پیروزی ام در انتخابات 1400 کم نیست

حسن سبحانی از کاندیداهای ریاست جمهوری 1400 بر این باور است که در اجرای سیستماتیک اصول قانون اساسی غفلتی تاریخی رخ داده و بخش‌های کمی از قانون اساسی اجرا شده یا در حال اجرا است و بخش‌های زیادی از آن نیز متروک مانده است.

او در گفت و گویی گفته است: من به این مسئله باور بسیار دارم که توده‌های میلیونی مردم اگر در معرض استدلال‌های قابل فهم قرار بگیرند، بهتر می‌توانند تصمیم بگیرند و متوجه باشند که شعارهایی که احساسات آنها را به بازی می‌گیرد ماندگار نیست از این رو بنده بنا دارم این مهم را انجام دهم. به این معنا که علل اصلی تولید مشکلات را توضیح دهم و سپس ردپای آن علل را در مشکلات روزمره مردم نشان دهم بنابراین قطعا به همان مردم محروم مانده میلیونی خواهم گفت که من به علل می پردازم با این توضیح که اگر ما در علل، یک سری تغییراتی ایجاد کنیم به تدریج پیامدها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و زندگی همگان راه مناسبی را در پیش خواهد گرفت و من مطمئنم همان مردمان بزرگواری که فرمودید چون شیفته حقایق هستند به عرایض حقیر توجه خواهند نمود.

سبحانی می گوید: تغییر مسیر و استمرار آن برای یک دوره 10 ساله ما را به پیروزی اصلاحات امیدوار می‌کند، من بارها نوشته ام و اعلام کرده ام که اگر فرصت پیدا کنم، تلاش می‌کنم، نرخ تخریب در اقتصاد ایران را کم و نهایتا به صفر برسانم. نمی گویم همه خرابی ها را می سازم ولی عرض می کنم نرخ خراب شدن‌ها را باید کم کرد تا شما به یک زمین هموار برسید و سپس به ساختن بپردازید. گویی الان سیل عظیمی از کوهپایه جاری شده است و خاک و درخت و مرتع را می‌شوید و می‌برد و چیزی باقی نمی گذارد. استمرار تخریب و فساد هم چیزی در اعتماد عمومی، سرمایه اجتماعی، سیاست، فرهنگ و اقتصاد باقی نمی گذارد. باید جلوی این سیل را گرفت که دیگر تخریب نکند تا در آرامش حاصل از نتیجه کار بتوان ساخت بنده انصافا شرایط کنونی را این گونه می‌بینم.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*