دوشنبه 5 آذر 1403

آسیب های اجتماعی ازدواج دیرهنگام جدی گرفته شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آسیب های اجتماعی ازدواج دیرهنگام جدی گرفته شود

کرج - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری البرز گفت: ازدواج دیرهنگام دارای آسیب های اجتماعی فراوانی است که باید آنها را جدی گرفت.

نور محمد فردی روز سه شنبه در نشست هم اندیشی فرهنگی و اجتماعی با محوریت طلاق استان البرز افزود: میانگین سن ازدواج در آقایان 28 سال و در خانم ها 25 سال است بنابراین سن ازدواج افزایش یافته و مسوولانه برخورد کنیم. وی ادامه داد: باید کاهش قبح دیر ازدواج برای جامعه بیان شود و چنانچه می دانیم عوامل متعددی همچون پدر و مادر عروس، داماد، مشاوره و عوامل موثر در عدم ازدواج به موقع مسایل اقتصادی، مسایل فرهنگی، جهیزیه سنگین، فقر مالی، مداخله خانواده ها، افسردگی و اضطراب و بی توجهی به مسایل دینی در ازدواج موثر هستند. معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار البرز گفت: هیچ فکر کرده اید چرا سن ازدواج بالا رفته و اغلب جوانان نسبت به ازدواج بی تفاوت هستند چه کار باید کرد که امید به زندگی در جوانان افزایش یابد. فری گفت: در هر صورت فرهنگ سازی، آموزش توسط دستگاههای فرهنگی می تواند در بستر سازی فرهنگی این امر مهم موثر باشد. وی خاطرنشان کرد: جدای از سهم مهم دختران در بافت جمعیتی جامعه می توان به جایگاه و نقش دختران در فرهنگ عمومی کشور مان اشاره کرد که پیوسته سلامت و توانمندی فرهنگی و اجتماعی خود را به پرورش دختران آگاه، توانمند وابسته می داند. معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری البرز ادامه داد: احیای تقویت ارزش های فرهنگی، اجتماعی مطلوب دختران، معرفی ترویج و ابعاد ارزش های فرهنگی با تکیه بر فرهنگ و سیره مکتب تابناک اهل بیت (ع) برای بهبود و توسعه سلامت روانی اجتماعی دختران، توانمندی و چگونگی شکوفایی باورهای رایج در مورد آنان است. فردی با بیان اینکه چرا از هر سهم ازدواج یکی منجر به طلاق می شود یعنی 25 درصد ازدواج ها منجر به جدایی می شود، افزود: دلیل این امر چیست چه عواملی باعث شده که کانون خانواده تا این حد سست شود حرف و صحبت خیلی خوب است ولی عصاره حرف و برنامه باید عمل باشد تا آثار آن برای مردم ملموس باشد.

وی اضافه کرد: باید آسیب شناسی شود و مسایل اقتصادی، فرهنگی، اشتغال، آموزش، اعتیاد و سایر موضوعات هر کدام چه تاثیری دارد. فردی بیان داشت: پیشنهاد اولویت استخدام افراد متاهل، واگذاری مسکن به صورت ارزان، وام های ازدواج بدون بهره به منظور ارتقاء فرهنگ ازدواج، معاف کردن افراد متاهل از سربازی، اشتغال دانشجویان متاهل به زادگاه خودشان باید مدنظر قرار گیرد تا بتواند شرایط ازدواج را برای جوانان تسهیل کند. وی افزود: تلاش برای کاهش طلاق وظیفه‌ای فرادستگاهی بوده و لازم است از ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی و صنفی در این خصوص بهره‌برداری شود و باید با استفاده از ظرفیت های فرهنگی و مذهبی درمسیر کاهش طلاق پیش رفت.

فردی اضافه کرد: برگزاری نشست‌های علمی بین اساتید و نخبگان جامعه می‌تواند گامی مهم برای نهادینه کردن فرهنگ ازدواج سالم باشد. وی با بیان اینکه برای کاهش نرخ طلاق نیازمند راهکارهای عملیاتی هستیم، بیان داشت: آموزش پیش از ازدواج از جمله ضروریات بوده و این مهم حتی در مدارس نیز باید مطرح شود. معاون استاندار تقویت مشاوره‌های قبل از ازدواج، تولید برنامه های مشارکتی دستگاه‌های مرتبط از رسانه محلی و استفاده از ظرفیت بنیاد صیانت از خانواده در حین اقدام برای طلاق را از جمله اقدامات لازم برای کاهش این آسیب عنوان کرد.

وی یاد آورشد: همان طور که می دانید در سال 1385 رویداد تاثیرگذاری برای دختران کشورمان اتفاق افتاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس پیشنهاد فرهنگسرای دختران روز مبارک تولد حضرت فاطمه معصومه (س) کریمه اهل بیت را به عنوان روز ملی دختران تصویب کرد. فردی گفت: بی شک اهل بیت پیامبر اعظم (ص) چهره های پر فروغی به جهانیان عرضه کردند که نامشان مانند ستارگان درخشان در آسمان فضایل می درخشد. وی افزود: درخشان ترین ستاره در میان بانوان خاندان پیامبر هفتمین منظومه ولایت فاطمه فرزند پاکیزه موسی بن جعفر است بانویی که در پاکی و مروت و درست کاری او سخنانان زیادی گفته شده است در هر صورت چرا باید روزی را به طور خاصی به دختران اختصاص داد.

*س_برچسب‌ها_س*