آغاز اکران «قهرمان» فرهادی از امروز / کارگردان «فروشنده» در یک قدمی قضاوت مخاطبان ایرانی
اکران فیلم جدید اصغر فرهادی با نام «قهرمان» امروز در سراسر کشور آغاز میشود و علاقمندان سینما همه آماده هستند تا جدیدترین اثری که این کارگردان در دنیای سینما خلق کرده را تماشا کنند.
خبرگزاری میزان - اکران فیلم جدیداصغر فرهادی با نام «قهرمان» امروز در سراسر کشور آغاز میشود و علاقمندان سینما همه آماده هستند تا جدیدترین اثری که اصغر فرهادی در دنیای سینما خلق کرده را تماشا کنند، آنچه که تا امروز در مورد آثار فرهادی برای هم نمایان است انتخاب موضوعات و سوژههایی است که شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد اما تا بخشی از فیلم توسط مخاطب دیده میشود وی را با خود به دنیای داستان آن فیلم میبرد و این از جمله نقاط مشترک آثار اصغر فرهادی است.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید
فرهادی همچنین در نوع انتخاب لوکیشن، رنگ آمیزی تصویر در تدوین و همچنین طراحی لباس بازیگران نیز یک پیش زمینه تعریف شده در همه آثارش دارد و از عکسها و تیزری که تا این لحظه از این فیلم در فضای مجازی منتشر شده به راحتی نقطه اشتراک نکات مطرح شده در این اثر نیز قابل لمس است و ما شاهد رنگ تصویر، و طراحی لباسی مشابه آثار قبلی فرهادی هستیم اما آنچه که بیشتر از هر موضوع دیگری در حال حاضر مهم است داستان «قهرمان» اصغر فرهادی است.
برنده دو اسکار در فیلم «جدایی نادر از سیمین» و «فروشنده» این بار با فیلم درام «قهرمان» یکی از نامزدهای اصلی نخل طلایی کن شد. فیلمی که منتقدان آن را بهترین فیلم فرهادی پس «جدایی نادر از سیمین» دانستند و آن را به همان اندازه غمانگیز، گیرا و خوش ساخت معرفی کردند.
بازی امیر جدیدی در این فیلم نیز بازتاب زیادی داشته و بسیاری بخش عمده موفقیت فیلم را به دلیل نقشآفرینی هوشمندانه و دقیق امیر جدیدی عنوان کردهاند. تا امروز این فیلم در جمع چهار فیلم برتر جدول امتیازات منتقدان نیز جای گرفته است.
تاکنون فیلم سینمایی «ماشین من را بران» با 3.5 امتیاز، «آنت» با میانگین امتیاز 3 در رتبههای اول و دوم این فهرست قرار گرفتهاند. در رتبه سوم فیلم «بندتا» با 2.7 و در رتبه چهارم «کوپه شماره 6» قرار گرفته که هم امتیاز «قهرمان» اصغر فرهادی است. البته هنوز فیلمهای دیگری هم هستند که هنوز به نمایش در نیامدند و احتمال تغییرات در این لیست وجود دارد.
اما نکتهای که در این میان حائز اهمیت است ابهامی است که درباره خط اصلی داستان فیلم فرهادی از طرف یکی از دانشجویان او مطرح شده است. تا پیش از نمایش «قهرمان» در جشنواره کن 2021 کسی خبر از داستان فیلم نداشت و همانطور که میدانیم این فیلم در سکوت خبری ساخته شد. اما پس از نمایش در نقدهای سایتهای مختلف به داستان آن اشاره شده و اکنون از داستان اصلی «قهرمان» با خبریم.
آنا اسمیت منتقد سایت ددلاین در نوشتهای مفصل به تحسین این فیلم پرداخته و در نوشته خود به داستان فیلم نیز اشاره میکند و مینویسد: امیر جدیدی بازی جذابی در نقش رحیم دارد، مردی دوستداشتنی، اما بیچاره که به خاطر عدم پرداخت بدهی در زندان است. او که برای دو روزی مرخصی گرفته، با دوستی دیدار میکند که کیف دستی حاوی چند سکه پیدا کرده. بعد از نقشه کشیدن برای فروش آن، رحیم متوجه میشود مبلغ سکهها زیاد نیست و نقشه دیگری میکشد.
او به دنبال صاحب کیف میگردد و موفق میشود پیدایش کند و طبق نقشه این ماجرا رسانهای میشود و و رحیم تبدیل به قهرمان محلی میشود و مورد توجه و تحسین اهالی شهر قرار میگیرد. اما وقتی داستان وارد شبکههای مجازی میشود؛ رحیم درگیر شبکهای در هم تنیده از اتفاقات میشود.
فیلم جدید اصغر فرهادی از امروز 5 آبان ماه 1400در حالی اکران میشود که هفته گذشته از سوی دبیر و سخنگوی هیأت معرفی فیلم ایرانی به اسکار اعلام شد این نماینده سینمای ایران در اسکار امسال است، «رائد فریدزاده» دبیر و سخنگوی هیأت معرفی فیلم ایرانی به اسکار گفت: کار این هیأت با توجه به تغییر قوانین اسکار بهترین فیلم خارجیزبان و تغییر مهلت زمانی شرکت در ادوار اخیر به دلیل شیوع ویروس کووید 19، با بررسی 44 فیلم اکران شده ایرانی آغاز شد و سپس اعضای هیات انتخاب به یک فهرست متشکل از 3 فیلم رسیدند.
به گفته فریدزاده، در ادامه هیات معرفی نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار با بازخوانی مقررات به بازبینی و بررسی تخصصی فیلمها پرداختند و پس از رأیگیری و تجمیع نظرات، از میان 3 فیلم «دشت خاموش»، «بندربند» و «قهرمان»، فیلم «قهرمان» به کارگردانی «اصغر فرهادی» به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد و با امضای اعضای این هیأت، به عنوان نماینده سینمای ایران به مراسم اسکار سال 2022 معرفی خواهد شد.
امسال هیات معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی اسکار 2022 از هنرمندان پیشنهادی خانه سینما شامل محمدعلی نجفی (کارگردان و رئیس هیأت مدیره خانه سینما)، پریوش نظریه (بازیگر)، مهدی سجادهچی (فیلمنامهنویس)، محمدمهدی عسگرپور (کارگردان و دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر)، شادمهر راستین (فیلمنامهنویس)، فریدون جیرانی (فیلمنامهنویس و کارگردان)، رسول صدرعاملی (تهیهکننده و کارگردان) و رامین حیدری فاروقی (کارگردان) و رائد فریدزاده (دبیر شورای بینالملل ومعاون بینالملل بنیاد سینمایی فارابی) تشکیل شد.