آغاز تأمین 110 ویلچر فوق سبک کربنی برای توانیابان
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است، صندوق نوآوری و شکوفایی موضوع ترویج و حمایت از «نوآوری اجتماعی» را در قالب یکی از برنامههای هشتگانه خود موسوم به «حامی» دنبال میکند. هدف برنامه حامی، کمک به نوآوری اجتماعی برپایه محصولات و خدمات دانشبنیان است.
شرکتهای دانشبنیان از ظرفیتهای بیبدیلی برای نوآوری اجتماعی برخوردارند. یکی از مصادیق مهم نوآوری اجتماعی برپایه محصولات دانشبنیان، تامین انواع تجهیزات توانبخشی برای توانیابان کمبضاعت کشور است.
ویلچرهای معمولی تا حدود 20 کیلوگرم وزن دارند و حمل و نقل آنها دشوار است؛ اما ویلچر فوق سبک یکی از شرکتهای دانشبنیان که از فیبر کربن ساخته شده است، حدود 8 کیلوگرم وزن دارد و میتواند نقش مهمی در توانمندسازی توانیابان و رفاه حال آنها داشته باشد.
صندوق نوآوری و شکوفایی در نخستین پروژه نوآوری اجتماعی خود، پروژه «تأمین 110 ویلچر فوق سبک کربنی دانشبنیان به توانیابان بیبضاعت تحت پوشش سازمان بهزیستی» را با همکاری سازمان بهزیستی، پیامرسانه بله و با مشارکت مردمی از روز سهشنبه، 13 آذرماه 1403 و همزمان با روز جهانی معلولان آغاز کرده است. این طرح در تاریخ 25 دیماه مصادف با ولادت باسعادت امیرالمومنین (ع) به پایان خواهد رسید.
برای تامین مالی این پروژه نوآوری اجتماعی، از یک مدل ترکیبی جدید استفاده شده است که برای نخستینبار در کشور اجرا میشود. براین اساس، کمک بلاعوضی از سوی سازمان بهزیستی برای هر ویلچر اختصاص پیدا میکند؛ از سوی شرکت دانشبنیان تولیدکننده ویلچر نیز تخفیفی برای هر ویلچر درنظر گرفته شده است؛ همچنین تسهیلات لیزینگ قرضالحسنه 5 ساله از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی به توانیابان کمبضاعت معرفیشده از سوی سازمان بهزیستی پرداخت میشود.
بخش دیگری از هزینههای این پروژه از طریق پویش «همپای هم! تو هم این پازل را کامل کن» و با مشارکت مردمی از طریق پیامرسان بله تأمین میشود. علاقهمندان و خیرین برای مشارکت در این پروژه نیکوکارانه باید وارد پیامرسان بله شده و در بخش نیکوکاری، وجه مورد نظر خود را به حساب یک مؤسسه نیکوکاری مشخصشده واریز کنند.