سه‌شنبه 31 تیر 1404

آغاز ساخت 7 آزادراه در ایران | بودجه نجومی برای رفاه مردم تصویب شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
آغاز ساخت 7 آزادراه در ایران | بودجه نجومی برای رفاه مردم تصویب شد

مدیرعامل شرکت ساخت گفت: در جنگ 12 روزه هیچکدام از کارگاه‌های شرکت ساخت تعطیل نشدند و با شروع سومین پروژه آزادراهی کشور، برنامه هفت‌پروژه‌ای به ارزش 110 هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است.

هوشنگ بازوند، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در آیین آغاز عملیات اجرایی آزادراه پردیس - هراز با اشاره به تداوم فعالیت همه کارگاه‌های این شرکت در دوره اخیر جنگ عنوان کرد: طی 12 روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی علیه ایران حتی یک روز هم هیچ‌کدام از کارگاه‌ها تعطیل نشدند؛ علی‌رغم بمباران چهارباره کارگاه کرمانشاه - اسلام‌آباد، دو بمباران در حوالی دورود - خرم‌آباد و بمباران مسیر ارومیه - تبریز، پروژه‌ها بدون توقف ادامه یافتند و هفت شهید تقدیم شد.

وی افزود: از مسیرهای تأمین مالی پروژه‌ها تاکنون حدود 2350 میلیارد تومان نقد، 20 هزار میلیارد تومان اوراق و 8500 میلیارد تومان تهاتر نفت جذب شده و در مقایسه با سال‌های عادی، شرایط تخصیص بودجه بهبود یافته است.

وی ادامه داد: قصد داریم هفت پروژه آزادراهی را با مشارکت بخش خصوصی آغاز کنیم که هم‌اکنون سه پروژهقطعه‌ای از ارومیه - تبریز، محور اراک - شازند - خرم‌آباد و آزادراه پردیس - امامزاده هاشموارد فاز اجرایی شده‌اند. هزینه کل این هفت پروژه 110 هزار میلیارد تومان برآورد شده و 57 هزار میلیارد تومان آن توسط بخش خصوصی تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساخت ادامه داد: از این سرمایه‌گذاری، تاکنون حدود 21 هزار میلیارد تومان محقق شده و اجرایی گردیده است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال چهار پروژه آزادراهی دیگر نیز با مشارکت بخش خصوصی آغاز شود. همچنین برای آزادراه‌هایی که آماده بهره‌برداری هستند، نزدیک به 150 کیلومتر مسیر در نیمه دوم 1404 افتتاح خواهد شد.

در خصوص پروژه آزادراه پردیس - امامزاده هاشم بازوند توضیح داد: این پروژه در امتداد آزادراه تهران - پردیس واقع شده و بخش شمال‌شرق رودهن و بومهن را پوشش می‌دهد؛ با اجرای آن، گره اصلی ترافیکی شرق تهران باز و مسیر دسترسی به جاده‌های شمال تسهیل می‌شود.

وی گفت: زمان برنامه‌ریزی‌شده برای این پروژه چهار سال است، اما بر اساس توافق با سرمایه‌گذار و مشاور، هدف این است که طی سه سال به بهره‌برداری برسد.