آغاز فروش یک میلیون و 200 هزار نشاء گیاهان دارویی / تا تکمیل زنجیره ارزش راهی نمانده است
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به آغاز فروش تولیدات نشاء گیاهان دارویی در این نهاد، گفت: بالغ بر یک میلیون و 200 هزار نشاء گیاهان دارویی در فاز نخست دهکده گیاهان دارویی گلستان تولید شده است.
دکتر محسن قلی پور در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی می تواند به یک شتاب دهنده توسعه در سطح استان گلستان مبدل شود، اظهار کرد: در این راستا نیازمند حمایت جدی مدیران و مسئولان محلی و استانی برای تکمیل این پروژه و رسیدن به هدف غایی که تولید اسانس و نهایتا داروهای گیاهی است.
وی با بیان اینکه پس از عملیاتی کردن فرآیند آماده سازی و توسعه دهکده گیاهان دارویی در 6 ماهه اخیر و ایجاد نخستین گلخانه گیاهان دارویی در این دهکده شاهد برداشت نخستین محصولات از این دهکده هستیم، افزود: حدود یک میلیون و 200 هزار نشاء گیاهان دارویی در گلخانه تازه احداث شده در این دهکده تولید و آماده در اختیار گذاشتن به کشاورزان عزیز شده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان با تاکید بر اینکه در همین روزهای ابتدایی بالغ بر 200 هزار نشاء از تولیدات به فروش رفته است، خاطرنشان کرد: مشتریان متعددی از تهران، اصفهان، خراسان رضوی و شمالی و درون استان گلستان متقاضی خرید نشاءهای گیاهان دارویی دهکده گیاهان دارویی هستند به ترتیب اولویت و با توجه به برخی تفاهم های جهاددانشگاهی برای کمک به کشاورزان بومی منطقه با اولویت مشتریان داخل استان به فروش می رسد.
قلی پور نمونه های کشت شده در گلخانه گیاهان دارویی را در این فاز 11 نمونه دانست و ادامه داد: در این مرحله گیاهانی از جمله اسطخودوس، سرخارگل، بادرنجبویه، زوفای دارویی، مرزنجوش، مریم گلی، گل گاوزبان، آویشن، رزماری و به لیمو کشت شده اند.
وی از حمایت های علمی و مشاوره ای جهاددانشگاهی از کشاورزان متقاضی کشت گیاهان دارویی در سطح استان گلستان خبر داد و گفت: علاوه بر این کشاورزانی که با دریافت نشاء گیاهان دارویی اقدام به کشت این محصولات در سطح استان کنند، می توانند محصولات نهایی خود را به صورت قراردادی و تضمینی به خود جهاددانشگاهی بفروشند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به اینکه مزرعه نمایشی دهکده گیاهان دارویی استان نیز آماده کاشت و منتظر اتمام فرآیند اجرایی حفر چاه و تامین زیرساخت هاست، اضافه کرد: سوله فرآوری و تولید اسانس نیز در مرحله ساخت فونداسیون است که امیدواریم بتوانیم در سال جاری به سرعت آن را به بهره برداری برسانیم و با سرعت به سمت تکمیل زنجیره ارزش پیش برویم.
قلی پور از آماده شدن دستگاه استحصال اسانس تا اوایل خردادماه خبر داد و تاکید کرد: فازهای بعدی عملیات اجرایی این دهکده نیز مرتبط با احداث گلخانه های جدید تولید نشاء و بهره برداری از مجتمع فرآوری خواهد بود که البته در این مسیر نیازمند تکمیل زیرساخت هایی همچون آب، گاز و برق توسط جهادکشاورزی و تخصیص اعتبارات ویژه سفر رئیس جمهور به این پروژه است.
انتهای پیام