آفت «جوانه خوار» در کمین بلوطستان / قلب زاگرس در خطر است!
خرمآباد - به دنبال مشاهده آفت «جوانه خوار» در جنگلهای بلوط لرستان زنگ خطر برای قلب زاگرس به صدا درآمده است؛ مسئولان از آغاز عملیات محلولپاشی بلوطستان بهمنظور کاهش خسارات خبر میدهند.
خرمآباد - به دنبال مشاهده آفت «جوانه خوار» در جنگلهای بلوط لرستان زنگ خطر برای قلب زاگرس به صدا درآمده است؛ مسئولان از آغاز عملیات محلولپاشی بلوطستان بهمنظور کاهش خسارات خبر میدهند.
خبرگزاری مهر - گروه استانها: مصائب بلوطستان تمامی ندارد، از خسارات زغال گیری و آتشسوزی و زوال گرفته تا آفتهای رنگارنگی که هرروز زخمی بر پیکر این سرمایه بزرگ زاگرس میزند.
جنگلهای لرستان با قرارگیری در قلب زاگرس اهمیت حیاتی برای این زیست بوم منحصر به فرد دارند چرا که از وسعت 5.8 میلیون هکتاری جنگلهای 11 استان زاگرسی 1.2 میلیون هکتار در لرستان قرار دارد تا این استان حائز رتبه دوم وسعت جنگلها باشد، عنوانی که وقوع مخاطرات مختلف طبیعی و انسانی آن را تهدید میکند.
جنگلهای استان لرستان با یک میلیون و 217 هزار هکتار مساحت، جزو جنگلهای ارزشمند زاگرس به شمار میروند که به لحاظ حفاظت از منابع پایه آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، قابلیت اکوتوریستی، مسائل زیست محیطی و... دارای اهمیت منحصر به فردی هستند.
استان لرستان به رغم دارا بودن ظرفیتهای منحصر به فرد در زمینه اراضی جنگلی و مرتعی با مخاطرات جدی مواجه است، مخاطراتی که میرود عرصههای طبیعی این دیار را به دشتهای بدون آب و علف تبدیل کند.
وقوع آتش سوزیهای گاه و بیگاه در عرصههای جنگلی و مرتعی، چرای بیرویه دام، تعرض به عرصههای طبیعی و تغییر کاربریها، اجرای پروژههای عمرانی غیرکارشناسی و... هر کدام زخمی را بر تن جنگلهای بلوط زدهاند تا سکتههای مختلف، قلب این اکوسیستم را هر روز ضعیفتر کند.
در جدیدترین پرده از مشکلات این زیست بوم حالا خبر از ورود آفت به جنگلهای بلوط میرسد، مسئولان میگویند اوضاع تحت کنترل است اما باید دید این بار چه میزان خسارت به بار خواهد آمد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در این رابطه از مبارزه با آفت جنگلها، به محض بروز آن خبر داد.
شیرزاد نجفی امروز دوشنبه در گفتگو با رسانهها اظهار داشت: با آغاز فصل بهار و رویش مجدد در سطح جنگلهای بلوط استان لرستان، بیم آن میرود در مناطقی که مستعد ظهور آفت جوانه خوار بلوط باشند، این درگیری توسعه یابد.
وی خاطرنشان کرد: برای کاهش خسارات جبران ناپذیر این آفت، اداره کل منابع طبیعی استان با استفاده از روشهای علمی نوین از ماهها قبل از بروز و یا طغیان آفت، اقدام به پایش دقیق سطح جنگلها در راستای شناسایی آفت کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان یادآور شد: به محض بروز آفت در جنگلهای بلوط لرستان، بلافاصله با استفاده از محلول بیولوژیک BT و مصرف آن بر روی درختان آلوده، زمینه از بین رفتن این آفت فراهم خواهد شد.
وی تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته از سوی این اداره کل خسارات 100 درصدی آفت را به حداقل ممکن میرساند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان یادآور شد: در فروردین ماه سال جاری در سطح شهرستانهای تابعه استان به خصوص شهرستانهایی که آفت مذکور در آنها دیده شده عملیات مبارزه آغاز شده است.
نجفی عنوان کرد: و پیش بینی میشود که در سطح دو هزار هکتار از جنگلهای بلوط استان عملیات محلول پاشی و مبارزه با «آفت جوانه خوار» بلوط طی سال جاری صورت گیرد.