جمعه 27 تیر 1404

آلبرت اینشتین

آلبرت اینشتین

خبرگزاری دانشجو

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فیزیکدانان دانشگاه پنسیلوانیا، با همکاری همکارانشان در دانشگاه ایالتی آریزونا، در حال بررسی محدودیت‌های چارچوبی هستند که هدف آن یکپارچه‌سازی قوانین فیزیک در سراسر جهان است. دو ستون فکری بزرگ در فیزیک وجود دارد که کاملاً با هم جور در نمی‌آیند. مدل استاندارد فیزیک ذرات، تمام ذرات بنیادی شناخته شده و سه تا از چهار نیروی بنیادی را در بر می‌گیرد: الکترومغناطیس،...

وب‌گاه عصر ایران

کپلنر برای توسعه یک ساعت اتمی که بخش ضروری سیستم‌های موقعیت‌یاب جهانی یا GPS است، تحقیقات انجام داد و همچنین به تایید یک حالت نادر ماده که توسط آلبرت اینشتین پیش‌بینی شده بود، کمک کرد.

خبرگزاری دانشجو

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، «کیهان‌شناسی امواج گرانشی» طرح پسادکتری سبحان کاظم‌پور ایشکا است که با راهنمایی امین رضایی اکبریه و حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است. کاظم‌پور ایشکا با مدرک دکتری تخصصی فیزیک - گرانش و کیهان‌شناسی از دانشگاه تبریز درباره این طرح توضیح داد: یکی از بزرگترین معما‌های حل نشده در کیهان‌شناسی انبساط شتابدار...

وب‌گاه اقتصاد نیوز

اقتصادنیوز: تلسکوپ فضایی «جیمز وب»، 3 سال توسعه علوم نجوم و اخترفیزیک را با تصویر جدید و خیره کننده‌ای از سحابی «NGC 6334» مشهور به «پنجه گربه» جشن گرفت.

خبرگزاری تسنیم

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) با بیان اینکه دشمن گمان کرد با تحمیل جنگ می‌تواند ما را تضعیف کند، گفت: باور دارم خون شهدا معجزه و انسجام اجتماعی و وحدت ملی را احیا کرد.

خبرگزاری دانشجو

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، در مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار و گرامی‌داشت شهید والامقام حسین کمالی اردکانی، دکتر محمدباقر خرمشاد، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی، در سخنانی به تبیین جایگاه شهدا در فرهنگ و تاریخ ایران پرداخت و از نقش خون شهدای 23 خرداد 1404 در احیای انسجام اجتماعی و وحدت ملی سخن گفت. در این مراسم که در آستانه روز سوم...

خبرگزاری مهر

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: هسته‌ای بهانه است؛ همه ما، به‌ویژه دانشمندانِ در مرزهای دانش، هدف دشمن هستیم.

خبرگزاری تسنیم

ترور هدفمند دانشمندان هسته‌ای طی دهه‌های اخیر به الگویی ثابت در نبردهای اطلاعاتی و امنیتی بدل شده است؛ از قاهره تا بغداد، تهران و فراتر. روشی که هدفش توقف جهش علمی کشورهای مستقل با اتکا بر دانش دانشمندان بومی خودشان است.

وب‌گاه عصر ایران

نامه آلبرت اینشتین در سال 1952 شامل جزئیاتی از افکار وی درباره نقش خود در توسعه تسلیحات هسته‌ای است. وی همچنین «ماهاتما گاندی»(Mahatma Gandhi) را به عنوان یک نابغه سیاسی ستایش می‌کند. وی این نامه را برای یک مجله ژاپنی نوشت و اکنون، این نامه به حراج گذاشته شده است.

وب‌گاه مشرق نیوز

مرکز علمی - تحقیقاتی وایزمن در جنوب تل‌آویو که هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت، به تعبیر خود صهیونیست‌ها قلب دستگاه امنیتی اسرائیل به شمار می‌رود که به دلیل حساسیت موقعیت آن، حتی از نقشه‌های گوگل هم حذف شده است.

وب‌گاه عصر ایران

پژوهشگران با بازنویسی معادلات گرانش، نظریه‌ای ارائه کرده‌اند که شاید کلید نهایی برای یکی کردن فیزیک کوانتومی و نسبیت عام باشد.

وب‌گاه فرارو

اینکه مهم‌ترین بخش مغز ما مسئول تفکیک واقعیت از خیال باشد، شگفت‌انگیز است.

وب‌گاه عصر ایران

آیا زمین در آستانه نابودی است؟ سال‌هاست که دانشمندان و پیشگویان به دنبال پاسخی برای این پرسش بوده‌اند؛ از مایاها گرفته تا بزرگ‌ترین فیزیک‌دانان عصر مدرن، همه در تلاش بوده‌اند تا آینده سیاره ما را پیش‌بینی کنند. اکنون با هشدارهای استیون هاوکینگ و تحقیقات ناسا، این نگرانی‌ها بیش‌ازپیش جدی شده است.

وب‌گاه خبر آنلاین

تنها چرخه ای که در این 300 سال اخیر در دنیا کار کرده و کار خواهد کرد چرخه ای است که در آن جامعه قوی و دولت هم قوی باشد و میان آنها بده - بستان شکل بگیرد. سند چشم انداز برای ظهور این چرخه آخر پدیدار شد. به عبارت دیگر سند چشم انداز برای این بود که در نهایت منجر شود به وضعیتی که در آن نظام یا بخش حکمرانی خود را درست و اصلاح و تنظیم کند و با قابلیت سازی به بال دیگر یعنی جامعه پرو بال بدهد.

خبرگزاری دانشجو

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه، در حالی که علم در کشف قوانین طبیعت و توضیح بسیاری از پدیده‌ها موفق بوده است، هنوز برخی پرسش‌های اساسی بدون پاسخ قطعی باقی مانده‌اند. برخی از این معماها چنان پیچیده و اسرارآمیزند که حتی با پیشرفت‌های علمی امروز نیز، پاسخی روشن برای آن‌ها یافت نشده است. چرا ما خواب می‌بینیم؟ آیا خواب‌ها تنها بازتابی از ضمیر ناخودآگاه ما هستند یا کارکردی فراتر از...

خبرگزاری دانشجو

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بر اساس آمارها، در دهه 1920 به ازای هر 1000 نفر در ایالات متحده، سالانه 12 ازدواج شکل می‌گرفت. از این جهت به سراغ آمار دهه 1920 رفته‌ایم که این دهه، دهه اختراعات جدید بود. حالا می‌خواهیم بدانیم عشق در آن دوره چقدر بر مهندسی، معماری و علم تأثیر گذاشت؟ آیا هورمون‌هایی مانند اکسی‌توسین (oxytocin)، وازوپرسین (vasopressin) و دوپامین (dopamine) افراد...