آلبرت اینشتین
آلبرت اینشتین
محمدتقی فهیم، از منتقدان باسابقهی روزنامهی کیهان، در صفحهی شخصیاش بهنامِ "سینمای نجیب... محمد تقی فهیم"، از تماشای اپنهایمر ساختهی کریستوفر نولان نوشت و آن را تحسین کرد. در این متن میخوانیم:
آلبرت انیشتین فیزیکدان نظری زاده آلمان بود که نظریه نسبیت را بهعنوان مهمترین دستاوردش توسعه داد که در کنار مکانیک کوانتومی دو ستون فیزیک مدرن بهشمار میروند. او بهخاطر تاثیرش بر فلسفه علم نیز شناخته میشود. در نظر عامه مردم، اینشتین بیشتر بهخاطر فرمول همارزی جرم و انرژی یعنی E=mc2 شهرت دارد که از آن بهعنوان معروفترین فرمول در سراسر جهان یاد میشود. او برای «خدماتش در زمینه...
مبلغ نوشت: سرشت بنیادی جهان را مجموعهای از ذرات سازنده که با یکدیگر کنش متقابل دارند، تشکیل نمیدهد، بلکه شاید بتوان جهان را به سان یک «میدان فراگیر و کلی تشریح کرد که اصلی ترین کیفیت آن، «تمامیت ناگسستهای» است که در حرکت و سیلان است.
پهپاد انتحاری لنست 3 در همکاری با پهپاد شناسایی اورلان تصویری خیرهکننده از انهدام تانکهای لئوپارد 2 اوکراینی به نمایش گذاشتند.
جی رابرت اوپنهایمر (متولد 1904، درگذشت 1967)، به خاطر ساخت اولین بمب اتم در جهان شناخته شده است؛ اما زندگی این فیزیکدان از زندگی کسلکنندهی آزمایشگاهی فاصله داشت.
«جی رابرت اوپنهایمر» پیش از رهبری پروژه منهتن، مقالهای نوشت که در آن توضیح میداد که پرجرمترین ستارهها در نهایت باید به چیزی تبدیل شوند که ما اکنون آن را سیاهچاله مینامیم. این روزها فیلم زندگی اوپنهایمر به کارگردانی کریستوفر نولان و بازی مت دیمون حسابی خبرساز شده است.
اوپنهایمر یک فیزیکدان با خلقوخوی شفاهی بود. او برای فهم جهان فقط به ریاضی متکی نبود؛ او به دنبال راهی بود که بتواند جهان را در قالب واژگان توصیف کند. شیوایی بلاغی او و فضائلش در مورد موضوعاتی خارج از علم فیزیک، او را به سخنرانی جذاب تبدیل کرده بود.
رادیکالها غالبا نظر مساعدی نسبت به "انتخابات" ندارند. در بهترین حالت، انتخابات را نهادی نسبتا قابل استفاده اما به شدت ناکافی برای تغییرات سیاسی و اجتماعی مد نظرشان میدانند. به همین دلیل، هر گاه مردمِ خواهانِ تغییرات سیاسی و اجتماعی حضور پررنگ و مکرری در خیابانها داشته باشند، یعنی "عصر رادیکالیسم" فرا رسیده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آموزش و سلامت روان عنوان نخستین پیش رویدادِ چهارمین جایزه سالانه الفبای فرداست که همزمان با روز بهزیستی و تامین اجتماعی با حضور اندیشمندان و متفکران این حوزه در خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری کمیسیون حقوق بشر اسلامی برگزار شد. بخشندگی و مهربانی جای خود را به خشونت داده است مهارتهای زندگی و سلامت روان عنوان موضوع نخست این نشست بود که...
رابرت اوپنهایمر، که زندگیاش اکنون به یک فیلم هالیوودی با بازی کیلیان مورفی، مت دیمون و رابرت داونی جونیور با عنوان اوپنهایمر (Oppenheimer) تبدیل شده است، بعدها ادعا کرد که در لحظات پس از انفجار، خطی از کتاب مقدس هندو را در ذهن خود میخواند: «حالا من به مرگ بدل شدهام، ویرانگر دنیاها».
معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان اینکه ایران طی 20 سال اخیر توانسته رتبه علمی خود را از 58 جهانی به 15 برساند گفت: تولید علم یکی از زیرساخت های اقتدار ملی است.
معاون پژوهشی، تحقیقات وفناوری وزیر علوم گفت: ایران طی 20 سال اخیر توانسته رتبه علمی خود را از 58 جهانی به جایگاه 15 تولید علم ارتقا ببخشد.
همه جناحهای سیاسی منتظرند که علی لاریجانی تصمیمش را برای انتخابات مجلس بگیرد؛ او یک بازیساز است و در عین حال میتواند در نقش تغییردهنده بازی هم ظاهر شود. از همین رو حضور یا عدم حضورش در انتخابات میتواند پیامدهایی داشته باشد.