آلکثیر: حوزه نماهنگ به یک پیوست بینالمللی نیاز دارد
داور بخش «نماهنگ» چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار بر لزوم توجه به جنبه بینالمللی آثار حوزه نماهنگ تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرتضی حیدری آلکثیر، شاعر و یکی از داوران بخش «نماهنگ» چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار است. آلکثیر فعالیتش در حوزه شعر را از سال 1378 و به صورت حرفهای از سال 1381 آغاز کرده است. او با عضویت در انجمن شعر جوان و حضور در مسابقات شعر کشوری توانست فعالیتش را در حوزه شعر گسترشدهد و رتبه برگزیده جشنوارههای شعر دانشجویی را کسب کند. این شاعر تسلط کامل به زبان عربی دارد و توانسته دهها سروده از شاعران معاصر عرب از جمله محمود درویش، احمد مطر، نزار قبانی، عبدالوهاب البیاتی و.... را به فارسی برگرداند.
افتتاحیه چهاردهمین جشنواره مردمی عمار / لطیفی: برایم دعا کنید فیلم بد نسازمحیدری آلکثیر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم درباره اهمیت رصد آثار و تولیدات هنری گفت: رصد یک امر هنری، کار بسیار درستی است. این رصد با پیشرفت، رابطه مستقیمی دارد. به این معنی که اگر هنری مثل هنر انقلاب که در این پنج دهه سربرآورده و در حال معرفی خود است، از دوران اولیه شکلگیری، رصد میشد، شاید هنر انقلاب اسلامی امروز در جایگاه بالاتری قرار میگرفت. چنین رصدی به ویژه وقتی به شکل مسابقه باشد و جایزهای برای آن تعیین شود، طبیعتا میتواند اثرگذاری بالاتری را در پیشرفت بهتر امور داشته باشد. جشنواره عمار به خوبی در این مسیر گامنهاده و توانسته در بخشهای مختلف، خدمات قابل توجهی را ارائه دهد.
او درباره موضوعاتی که جشنواره عمار باید به آنها بپردازد اشاره کرد: ما حتما باید به دنبال یک پیوست بینالمللی برای آثار «نماهنگ» بگردیم. برای مثال زمانی که کارهای بخش نماهنگ را داوری میکنیم، باید تاثیر بینالمللی آن را هم مورد بررسی قراردهیم. اکنون به خاطر تاثیر شبکههای اجتماعی و فضای مجازی که فرهنگها را به هم نزدیک ساخته است، اینکه شما بتوانید محصولی را ارائهدهید که بعد بینالمللی آن برجسته باشد، اهمیت زیادی دارد. به نظر من باید یک جایزه ویژه برای هر بخش باتوجه به این مقوله در نظر گرفته شود.
آلکثیر خاطرنشانکرد: هر جشنواره، سیاستگذاریها و مولفههایی دارد که باید در داوری لحاظ شوند و این موضوع تا حدودی قابلقبول است؛ اما تاجایی که این خطوط آنقدر پررنگ نباشد که داور باتوجه به این سیاستها، مجبور به انتخاب اثری شود که صرفا از اندیشههای جشنواره پشتیبانی میکند. چراکه هنر، جنبههای گوناگونی دارد که شامل عنصر زبان، اندیشه و تاثیرگذاری است.
این شاعر یادآور شد: من جنبه تاثیر گذاری را اولویت اول میدانم. اگر عنصر تاثیرگذاری در خروجی کار دیده نشود، نمیتوان آن را به عنوان یک اثر برگزیده معرفی کرد. گاهی اوقات در یک نماهنگ؛ شعر، صدای خواننده و ویژگیهای فنی خوب است، اما تاثیرگذاری لازم را به دلایل مختلف ندارد.