آمادگی برای تولید برق / تابستان خاموشی داریم؟
مصرف برق در کشور افزایش چشمگیری داشته است و مدیریت مصرف بیش از گذشته احساس می شود.
برق را می توان یکی از مهم ترین انرژی های دنیا دانست که نبود آن می تواند ضررهای اقتصادی بسیاری را به همراه داشته باشد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی گفت: تاکنون 70درصد از برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی به منظور تولید برق پایدار و مطمئن در پیک تابستان امسال به اتمام رسیده است.
ساناز جعفرزاده با اشاره به اجرای فصل تعمیرات نیروگاههای حرارتی سراسر کشور، افزود: از ابتدای مهرماه سال گذشته به منظور تأمین برق پایدار پیک تابستان امسال بالغ بر 110 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 73 هزار مگاوات از این برنامه آغاز شده است، ادامه داد: در حال حاضر بیش از 60 هزار مگاوات از برنامه شروع شده در این بخش به پایان رسیده است و امیدواریم با اتمام به موقع برنامههای یاد شده بتوانیم تمامی واحدهای نیروگاهی را برای تأمین برق پایدار روزهای اوج مصرف برق کشور در اختیار داشته باشیم.
جعفرزاده تاکید کرد: از میان برنامههای تعمیراتی آغاز شده در این مدت حدود پنج هزار و 300 مگاوات مربوط به تعمیرات اساسی واحدهای بخاری، هفت هزار و 200 مگاوات مربوط به تعمیرات اساسی واحدهای گازی، 28 هزار و 200 مگاوات مربوط به تعمیرات دورهای واحدهای بخاری، 29 هزار و 300 مگاوات مربوط به اتاق احتراق و سه هزار مگاوات مربوط به بازدید مسیر داغ بوده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه رکورد تعمیرات نیروگاهی در پیک تابستان سال 1402 شکسته شد، گفت: تلاشهای بیوقفه همکاران صنعت برق حرارتی باعث شد تا سال گذشته برای نخستین بار حدود 97 هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به پایان رسانیم.
وی اضافه کرد: انجام به موقع برنامههای تعمیراتی و آمادهسازی این واحدها موجب شد تا ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی کشور از مرز 99 درصد عبور کند و در روزهای اوج مصرف برق کشور شاهد تولید برق پایدار و مطمئن برای مشترکان سراسر کشور باشیم.
جعفرزاده خاطرنشان کرد: از این رو در تلاشیم تا امسال نیز با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی و آمادهسازی این واحدها برای پیک تابستان بتوانیم رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات به ثبت رسانده و برق مطمئن و پایداری را برای مشترکان سراسر کشور فراهم کنیم.
بر اساس دادههای بین المللی ایران اکنون به لحاظ شدت مصرف انرژی در جایگاه ششمین کشور با شدت مصرف انرژی بالا قرار دارد و این موضوع نشان میدهد مصرف انرژی در ایران به شدت ناکارآمد است. بالا بودن شدت مصرف انرژی ایران بیانگر این واقعیت است که میزان مصرف انرژی در ایران دست کم 60 درصد از میانگین جهانی برای تولید کالا و خدمات مشابه بیشتر است.
بررسی آمار و ارقام رسمی نشان میدهد، شاخص مصرف انرژی در بخش خانگی ایران چیزی حدود 460 کیلووات ساعت در سال به ازای هر متر مکعب است که اگر این داده به واحد مگاژول تبدیل شده و با آمارهای جهانی سایر کشورها مقایسه شود، میزان ناکارآمدی مصرف انرژی در بخش خانگی ایران را بیش از پیش نمایان میکند.
در حالی مصرف انرژی به ازای واحد سطح خانه در ایران بر اساس دادههای ترازنامه هیدروکربوری 1650 مگاژول محاسبه میشود که در هیچ یک از کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی، میزان مصرف انرژی با وجود آب و هوایی به مراتب سردتر از ایران از 1000 مگاژول تجاوز نمیکند. به عنوان نمونه میزان مصرف انرژی به ازای واحد سطح خانه در کشور پرتغال چیزی حدود 250 مگاژول، در کشور یونان 400 مگاژول، در کشور ایتالیا 600 مگاژول و در جمهوری چک 800 مگاژول است.