آمادگی صنایع کوچک و متوسط برای رشد صادرات
تهران - ایرنا - معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: چنانچه در 6 ماهه دوم امسال شرایط صادرات بهتر شود، صنایع کوچک و متوسط میتوانند رشد صادرات را محقق سازند.
به گزارش روز شنبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، «اصغر مصاحب» درباره وضعیت صادرات تولیدات صنایع کوچک و متوسط در 6 ماهه نخست امسال افزود: صادرات کل در این مدت در همه زمینهها نسبت به پارسال کاهش محسوسی داشته، اما میزان صادرات محصولات تولیدی صنایع کوچک و متوسط در همین مدت در همسنجی با پارسال رشد دارد.
وی افزود: بازار صادراتی تابع بسیاری از شاخصهاست که مراودات بینالمللی و بیماری کرونا دو مورد از این فاکتورهاست و چنانچه در 6 ماهه دوم امسال شرایط صادرات بهتر شود، صنایع کوچک و متوسط میتوانند در این عرصه حضور پررنگتری داشته باشند.
این مقام مسوول با اشاره به توانایی صنایع کوچک و متوسط در دستیابی به «جهش تولید»، خاطرنشانکرد: بازار صادراتی صنایع، بازار داخلی و دیگر مولفهها در کنار هم میتوانند زمینه دستیابی به جهش تولید را فراهم کنند.
مصاحب ابراز امیدواری کرد: براساس سرمایهگذاریهای انجام شده برای راهاندازی صنایع جدید و همچنین برنامههایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب برنامههای هفتگانه و محورهای چهارگانه مد نظر دارد، صنایع کوچک و متوسط تا پایان امسال به جهش تولید دست یابند.
به گزارش ایرنا، پیش از این مصاحب در گفتوگو با ایرنا گفته بود: جمع صادرات 6 ماهه شرکتهای کوچک و متوسط یک میلیارد و 740 میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال (یک میلیارد و 490 میلیون دلار) رشد 16.77 درصدی نشان میدهد.
وی افزود: این موفقیت با وجود شیوع گسترده کرونا و بسته بودن مرزهای ایران در ماههای ابتدایی شیوع این ویروس به دست آمده است.
کلینیکهای مشاورهای و حل مشکلات واحدها
معاون سازمان صنایع کوچک تاکیدکرد: صنایعی که بازار فروش خود را از دست دادهاند، باید پیش از تعطیلی، از خدمات کلینیک مشاورهای سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران استفاده کنند.
واحدهای تولیدی که بازار فروش محصولات آنها صرفه اقتصادی ندارد، میتوانند به کلینیکهای مشاوره مستقر در شهرکهای صنعتی مراجعه کنند تا درخصوص میزان سرمایهای که برای تغییر کاربری واحد تولیدی نیاز دارند، به آنها مشاوره داده شود.
به گفته وی، این واحدها میتوانند برای مشاوره در زمینه عارضهیابی و پروژه بهبود از خدمات کلینیک استفاده کنند.
مصاحب خاطرنشانکرد: گزارشهایی از شرکت شهرکهای صنعتی استانها به این سازمان ارائه شده که برخی واحدهای تولیدی فعال در سطح شهرکها و نواحی صنعتی استانها از چرخه تولید خارج شدهاند، در مقابل تعدادی واحد راکد به چرخه تولید بازگشتهاند و این، به دلیل ماهیتی است که برخی صنایع دارند.
عضو هیات مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافهکرد: برخی صنایع کوچک و متوسط، تولیدشان فصلی است، بهطوری که در یک فصل کار خود را شروع میکنند و با پایان فصل، از مدار تولید خارج میشوند، اما برخی دیگر که فصلی نیستند، به دلیل نوسانات نرخ ارز و تامین مواد اولیه با مشکلاتی روبهرو میشوند و همین مسائل سبب میشود که از مدار تولید خارج شوند.
وی گفت: برخی دیگر از صنایع که صرفه اقتصادی نداشته و محصولی که تولید میکنند، بازار فروش خود را از دست داده، باید قبل از تعطیلی تحقیقات لازم را انجام دهند و از خدمات کلینیک مشاورهای این سازمان استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 500 شهرک و 322 ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی در حال بهرهبرداری، 65 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 6 شهرک فناوری، 37 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، 2 مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرمافزاری، 85 هزار و 874 قرارداد منعقده و بهرهبرداری از 45 هزار و 912 واحد صنعتی و سه هزار و 58 واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم 935 هزار و 868 نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.
*س_برچسبها_س*