شنبه 3 آذر 1403

آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

درحالیکه آرنه اسلات، سرمربی فاینورد، به نیمکت لیورپول نزدیک به نظر می‌رسد اوپتا با بررسی آماری عملکرد او به این سوال پاسخ داد که آیا اسلوت در لیورپول موفق خواهد شد؟

به گزارش "ورزش سه"، هر کس در لیورپول جانشین یورگن کلوپ شود نمی‌تواند از این واقعیت فرار کند که او دائما با سرمربی کاریزماتیک آلمانی مقایسه خواهد شد. در حال حاضر در بازار هیچکس پیدا نمی‌شود که کارنامه‌ای مثل کارنامه یورگن کلوپ در سال 2015 داشته باشد اما لیورپول در صدد است که حداقل گزینه‌ای مشابه با کلوپ جوان در سال 2015 را استخدام کند.

اسلات هم مثل کلوپ فوتبالیستی خوب ولی نه چندان درخشان بوده و از اولین روزهای نشستنش روی نیمکت مشخص بود آرنه در دنیای مربی‌گری به مراتب موفق‌تر از روزهای فعالیتش به عنوان بازیکن خواهد بود. نزدیکان این مربی هلندی 45ساله از روابط عمومی بالای او صحبت می‌کنند و همچنین خونگرمی و شوخی‌طبعی‌ای که هواداران و بازیکنان را شیفته اسلات می‌کند.

یکی دیگر از شباهت‌های کلوپ و اسلات، شیفتگی آنها به ورزش پدل است. اسلات از مدیر ورزشی فاینورد خواسته بود یک زمین پدل در مجموعه تمرینی باشگاه ساخته شود و مدیران به او پاسخ دادند در صورت قهرمانی در اردیویسه این زمین ساخته خواهد شد. اسلات فاینورد را در فصل 23-2022 قهرمان کرد و زمین پدل برای او ساخته شد. کلوپ هم شیفته این ورزش است و خواهان اضافه شدن زمین پدل به مجموعه تمرینی لیورپول شده بود.

اسلوت در فاینورد جانشین دیک ادووکات شد و فاینوردی را تحویل گرفت که فصل قبل در لیگ هلند پنجم شده بود، با 29 امتیاز کمتر از آژاکس قهرمان. در فصل اول او پشت سر آژاکس اریک تن‌هاخ و آیندهوون مقام سوم را به دست آورد ولی موفق به کسب جایزه رینوس میشل به عنوان بهترین مربی فصل هلند شد. آنها برای اولین بار در تاریخ‌شان به فینال لیگ کنفرانس اروپا رسیدند و مقابل رم ژوزه مورینیو 1-0 شکست خوردند هر چند تیم بهتر میدان بودند.

فاینورد که تابستان گذشته چند بازیکن اصلی خود را از دست داد امسال به یک‌چهارم نهایی لیگ اروپا رسید اما در این مرحله مقابل رم حذف شد. در لیگ هم فاینورد درحالیکه چهار هفته به پایان باقی‌مانده با 9 امتیاز کمتر نسبت به آیندهوون در رتبه دوم قرار دارد.

محاسبات آماری سایت اوپتا نشان می‌دهد که فاینورد امسال قاعدتا باید صدرنشین و قهرمان لیگ می‌بود. در آمار منتشر شده شانس قهرمانی فاینورد 73.59 و شانس قهرمانی آیندهوون 73.58 محاسبه شده است. در واقع آنچه آیندهوون را شانس اول قهرمانی در دنیای واقعی کرده عملکرد خارق‌العاده تیم بوش بوده است.

فاینورد چند هفته پیش موفق شد حریف بزرگش آژاکس را 6-0 در هم بکوبد. به آمار این بازی نگاه کنید: تعداد شوتهای فاینورد نسبت به آژاکس 30 مقابل یک بوده است! آمار شوتهای در چارچوب هم 15 به 1 است!

چرا لیورپول آرنه اسلات را می‌خواهد؟ مایکل ادواردز بعد از چند سال دوری به مدیریت لیورپول برگشت و مدیریت فوتبالی باشگاه را بر عهده گرفت. او چهره مهمی در آنفیلد است و بسیاری از ستاره‌های اصلی تیمهای موفق کلوپ توسط او به آنفیلد آورده شده بودند.

نکته مهم این است که مایکل ادواردز و ریچارد هیوز که به زودی مدیر ورزشی باشگاه می‌شود فعالیت‌های خود را بر اساس داده‌های آماری پیش می‌برند. پس به احتمال زیاد بررسی داده‌های آماری اسلات هم در صدر فهرست اولویت‌های آنها بوده است.

یکی از جذاب‌ترین داده‌ها میزان پاسهای فاینورد در دوران اسلات است. فصل گذشته در اروپا تنها بنفیکا بود که میزان به دست آوردن دوباره توپ در یک‌سوم حریفش بیشتر از فاینورد بود. 8.4 بار در هر بازی مقابل 7.8 بار در هر بازی. برای مقایسه آمار لیورپول در آن دوره زمانی 5.7 بار در هر بازی بوده است.

در تصویر زیر می‌بینید در لیگ هلند زمانی که یک تیم مالکیت را از حریف می‌گیرد به طور میانگین از دروازه خودی چقدر فاصله دارد. این فاصله میانگین برای فاینورد 45.2 متر و برای لیورپول در لیگ برتر 44.6 متر بوده است. این آمار نشان می‌دهد که سبک بازی تیم کلوپ و تیم آرنه اسلات از این نظر شباهت زیادی دارد.

بر خلاف شایعات درباره تمایل لیورپول برای استخدام ژابی آلونسو و سپس مطرح شدن نام روبن آموریم، آنالیز و بررسی داده‌ها نشان می‌دهد سبک بازی تیم آرنه اسلات بیشتر از هر کس دیگری به سبک بازی لیورپول کلوپ نزدیک است.

اسلات سیستم‌های 4-2-3-1 و 4-3-3 را ترجیح می دهد و کلوپ در سالهای اخیر در لیورپول از سیستم 4-3-3 استفاده کرده است. کلوپ دوست دارد تیمش مالکیت توپ داشته باشد و این درباره اسلوت هم صدق می‌کند. درصد مالکیت تیم او فصل گذشته 58.9 و امسال 62 درصد بوده است، کمی بیشتر از درصد مالکیت این فصل لیورپول با 61.4 درصد.

نواحی کنترلی فاینورد و لیورپول هم بسیار شبیه هستند. حتی فاینورد از این نظر نسبت به لیورپول هم بهتر کار کرده هر چند نباید فراموش کرد که رقبای تیم آرنه اسلوت ضعیف‌تر از رقبای کلوپ در لیگ برتر بوده‌اند.

اسلات همیشه از دابل پیووت در خط میانی استفاده می‌کند و در لیورپول الکسیس مک‌آلیستر، واتارو اندو، کرتیس جونز، رایان گراونبرخ و ترنت الکساندر آرنولد می‌توانند بهترین ابزارهای او برای اجرای این سبک باشند.

اسلات به مدافعان کناری که پیشروی کرده و روی دروازه ارسال داشته باشند علاقه زیادی دارد و ترنت می‌تواند در این پست هم به کار او بیاید. در خط حمله اسلات شیفته مهاجم چپ‌پایی است که از سمت راست حرکت عرضی کرده و دروازه را هدف بگیرد. صلاح‌، لوئیس دیاز، خاکپو و ژوتا همه می‌توانند خواسته او را در خط حمله برآورده کنند.

آرنه اسلات انگلیسی را روان و سلیس صحبت می‌کند ولی حضور چندین هلندی مثل کاپیتان فن‌دایک، خاکپو و گراونبرخ به هر چه سریعتر جا افتادن او در آنفیلد کمک خواهد کرد.

همه چیز در مسیری قرار گرفته که به نظر می‌رسد آرنه اسلات، بر خلاف انتظار، می‌تواند خیلی سریع جای خالی یورگن کلوپ را پر کرده و به مرور به شخصیتی جذاب و محبوب مثل او تبدیل شود. باید دید آیا بخت و اقبال هم به این هلندی روی خوش نشان می‌دهد و لیورپول خداحافظی با مربی افسانه‌ایش را بدون کمترین آسیب به سرانجام خواهد رساند؟

آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر 2
آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر 3
آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر 4
آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر 5
آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر 6
آمار از موفقیت آرنه اسلات در آنفیلد خبر می‌دهد / آنالیز یک تغییر: کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر 7