آموزش مراقبین افراد مبتلا به دمانس و آلزایمر 14 استان از امروز
به گفته مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران از آموزش مراقبین افراد مبتلا به دمانس و بیماری آلزایمر 14 استان از امروز شنبه خبر داد و گفت: هدف انجمن آلزایمر ایران ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر و مراقبین بیماران است.
معصومه صالحی رئیس انجمن آلزایمر ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا از آموزش مراقبین افراد مبتلا به دمانس و بیماری آلزایمر در روز شنبه خبر داد و گفت: مراقبین افراد مبتلا به دمانس و بیماری آلزایمر از 14 استان تهران روز شنبه در دورههای آموزشی شرکت میکنند، در واقع این دورهها با همکاری دو طرفه who و انجمن آلزایمر کشور برگزار خواهد شد.
به گفته رئیس انجمن آلزایمر ایران، انجمن کلاسهای حمایتی برای مراقبین افراد مبتلا به آلزایمر تدارک دیده تا ابتدا این بیماری را بپذیرند و در مرحله بعدی آن را مدیریت کنند، اگر کسی توان مدیریت بیمار را نداشته باشد، خودش نیز ممکن است بیش از بیمار آسیب ببیند.
وی در ادامه با بیان اینکه هدف انجمن آلزایمر ایران ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر و مراقبین بیماران است، گفت: با توجه به مشکلاتی که بیماری برای افراد مبتلا با آن روبهرو هستند لازم است تا به مراقبین این افراد توجه و آموزشهای لازم ارائه شود، چرا که بیماران آلزایمر دچار اختلالات رفتاری، عملکردی و گفتاری می شوند.
صالحی بااشاره به اینکه خستگی و شرمندگی از عمده ترین احساسات مراقبین افراد مبتلا به آلزایمر است، گفت: متاسفانه افراد مبتلا به آلزایمر نیز نمی توانند قبول کنند که پس از بزرگ کردن فرزندان و رهبری آن ها اکنون خودشان نیازمند مراقبت و راهنمایی دیگران هستند. این موضوع می تواند از نظر بهداشت روانی، اقتصادی و اجتماعی مشکلاتی برای فرد ایجاد کند.
وی در ادامه با بیان اینکه افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است در طول یک روز به یک سوال چندین بار پاسخ دهند و این اتفاق نه برای خود فرد مبتلا به آلزایمر، بلکه برای مراقب او عذاب آور است، گفت: همچنین ممکن است فرد مبتلا به آلزایمر، مرتکب اشتباهات رفتاری مکرری همچون آتش سوزی در منزل شود، درون یخچال وسیله ای به اشتباه بگذارد و متوجه این رفتار نباشد، حال آن که مراقبین آن ها عذاب میکشند.
رئیس انجمن آلزایمر ایران در خاتمه در خصوص دورههای آموزشی برای مراقبین گفت: در کلاسهای انجمن آلزایمر ابتدا به مراقبین اجازه داده می شود که مشکلات خود را مطرح کنند تا قدری تخلیه روانی شوند. همچنین افراد در این مرحله سعی می کنند بیماری را بشناسند و از اضطراب خود بکاهند، اما به مرور در جلسات بعدی می فهمند که فقط آن ها نیستند که با مشکل آلزایمر روبرو هستند، بلکه افراد دیگری نیز با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند و افراد می توانند در این زمینه تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
آلزایمر بیشتر در افراد بالای 65 سال دیده میشود
اجرای پایلوت طرح غربالگری آلزایمر در استانهای قزوین و یزد از اول بهمن ماه
هزینه ماهانه بیش از 12 میلیون فرد مبتلا به دمانس / در تلاشیم تا برخی داروها وارد لیست بیمه شود