«آموزش» کلید توسعه ژیمناستیک است / توجه به بانوان کم شده است
نایب رئیس اسبق بانوان فدراسیون ژیمناستیک با اشاره به شرایطی که این رشته دارد گفت: آموزش مهمترین کلید توسعه ژیمناستیک است که در سالهای اخیر گم شده بود.
نایب رئیس اسبق بانوان فدراسیون ژیمناستیک با اشاره به شرایطی که این رشته دارد گفت: آموزش مهمترین کلید توسعه ژیمناستیک است که در سالهای اخیر گم شده بود.
سیده ژاله تقوایی، نایب رییس اسبق بانوان فدراسیون ژیمناستیک در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب افزود: ژیمناستیک در سال های اخیر دچار فراز و نشیب خاصی شده است. در گذشته اختلاف نظرهای فنی ما بین کارشناسان و پیشکسوتان وجود داشت اما این مسایل نه در این حد بود و نه هرگز به مجامع بین المللی گزارش می شد.
سرمربی سابق تیم ملی ژیمناستیک بانوان در ادامه خاطرنشان کرد: ژیمناستیک بانوان هم کمبودهایی داشت، اما مسئولین با برگزاری مستمر مسابقات داخلی و - حتی در سال هایی - مسابقات بانوان کشورهای اسلامی، اعزام مربیان و داوران به دوره های بین المللی، تمام تلاش خود را می نمودند تا ژیمناستیک بانوان از رونق نیافتد. با این حال در 5 سال گذشته دیدیم که علی رغم تلاش نواب رییس در بخش بانوان، به دلیل نداشتن استراتژی مشخص و مورد تایید دستگاه ورزش از سوی مدیرعالی فدراسیون و مشاوران ایشان، ژیمناستیک بانوان نه تنها حداقل مسابقات داخلی را درست و با هدف پی نگرفت، بلکه بخش آموزش مربیان و داوران بانوان را هم تضعیف نمود.
تقوایی در پاسخ به این سوال که فدراسیون چه برنامه هایی برای پیش برد اهداف ژیمناستیک بانوان را در دستور کار داشت اظهار داشت: حقیقتا یکی از مصائب فدراسیون عدم برقراری ارتباط سازنده با بدنه کارشناسی ژیمناستیک بانوان بود.
این کارشناس ادامه داد: اولین انحراف مدیران از نداشتن برنامه آغاز می شود و انتخاب افراد می تواند آن اشتباه را تکمیل کند. ترکیب بی برنامگی و عدم تفویض صحیح مسئولیت به افراد می تواند نتایج پرخسارتی برای ورزش به بار آورد. نتیجه این می شود که برای نسل سازی جدید، با بی عدالتی افراد آموزش دیده قبلی را حذف می کنند و افراد - شاید - با استعداد، اما کم تجربه و بی تجربه را جایگزین می کنند.
نائب رئیس سابق فدراسیون ژیمناستیک با اشاره به برنامه های آموزشی در نظر گرفته شده تصریح نمود: شاید حضور در کلاس های بین المللی کانادا و پرتغال و اتریش، رها کردن بخش آموزش به دست مربیان بی شماری که تازه به جرگه مربیان اضافه شدند و کارت مربیگری را ساده بدست آورده اند، تلاش برای اعزام دختران ژیمناست به مسابقات بین المللی بدون ملاحظه دریافت تاییدیه نوع پوشش، عضویت در کمیسیونی از فدراسیون جهانی که جزء افکار و اهداف فدراسیون ژیمناستیک ایران نیست، برای مسئولان پیشین مطلوب بوده باشد اما اینها هیچ کدام دردی از مشکلات ژیمناستیک را برطرف نکرده و نمی کند. ژیمناست های با استعدادمان امروز بی انگیزه تر از قبل شده اند و بدتر از همه اینکه نگاه شان به خارج شدن از این ورزش و یا کشورمان معطوف شده. این یعنی پس رفت و برخلاف اهداف فدراسیون عمل کردن است.
تقوایی در پایان افزود: این خلاصه حال امروز ژیمناستیک ماست. در این بین سرپرست محترم فدراسیون در چنین شرایط آشفته ای، با محدودیت های مالی و هجمههای بین المللی که تا حدی زیادی از قصور عوامل داخلی متاثر است باید زمینه برگزاری انتخابات و پشبرد برنامه های جاری را فراهم کند.