یک‌شنبه 15 مهر 1403

آنچه در خیابان ها رخ داد یک جنبش ضد اجتماعی با تنفس مصنوعی رسانه های ضد انقلاب بود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
آنچه در خیابان ها رخ داد یک جنبش ضد اجتماعی با تنفس مصنوعی رسانه های ضد انقلاب بود

صالح اسکندری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با بیان اینکه پدیده اخیر در کشور را نمی توان یک جنبش اجتماعی (social movement) دانست، گفت: اغتشاشات اخیر که با هدایت مستقیم رسانه های خارجی در جریان است نوعی "جنبش ضد اجتماعی" است که ضمن عدم دربرگیری اجتماعی از خلأها و کاستی های موجود در نظم اجتماعی برای افزایش منافع نامشروع اعضای محدود این جنبش استفاده می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: جنبش‌های ضد اجتماعی از آنجا که بر اساس تضادهای اجتماعی واقعی به وجود نیامده اند و صرفا منافع نامشروع گروهی خاص را نمایندگی می کنند رهاوردی جز از هم گسیختگی نظم موجود و آنارشی اجتماعی ندارند.

اسکندری با بیان اینکه جنبش های ضد اجتماعی از آنجا که دربرگیری اجتماعی ندارند نیازمند دوپینگ رسانه ای هستند، گفت: معمولا بازوی این دست جنبش‌ها پروپاگاندای رسانه ای برای تحت فشار قرار دادن کنشگران سیاسی و اجتماعی است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه موضوع حجاب در ایران نه پیش از انقلاب اسلامی و نه پس از آن علی رغم سلایق مختلف هیچگاه به یک تضاد اجتماعی فراگیر تبدیل نشده است که بتوان بر اساس این تضاد جنبش اجتماعی زنان را رقم زد، گفت: تصاویر راهپیمایی های پیش از انقلاب نشان دهنده آن است که زنان بی حجاب دوشادوش زنان چادری علیه رژیم پهلوی شعار می‌دادند.

وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هم علی رغم قانونی شدن حجاب اما باز در تجمعات ملی مانند راهپیمایی های 22 بهمن یا سایر مراسم ملی شاهد آن هستیم زنان با حجاب در کنار زنانی که چندان به این قانون التزامی ندارند و در اصطلاح بد حجاب هستند، حضور پیدا می کنند.

اسکندری خاطرنشان کرد: شما چهره مترددین خیابان‌های شهرهای مختلف را که ببینید شاهد نوعی همزیستی اجتماعی بین زنان ایران با گرایش های مختلف در موضوع حجاب هستید. البته قاطبه جامعه زنان ایران با پوشش های زننده و عریان چه پیش از انقلاب اسلامی و چه پس از آن مخالف بوده اند و خواستار برخورد اجتماعی با آنها می شدند.

* آنچه در خیابان ها رخ داد یک جنبش ضد اجتماعی با تنفس مصنوعی رسانه های ضد انقلاب بود

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه اساسا چون حجاب محل تضاد اجتماعی در ایران نبوده است لذا نمی تواند خالق یک جنبش اجتماعی شود، گفت: آنچه در خیابان ها رخ داد یک جنبش ضد اجتماعی با تنفس مصنوعی رسانه های ضد انقلاب بودو در خوشبینانه ترین تحلیل تابعی از هیجانات دفعی گروه های همسالان جوان و نوجوان به واسطه همبستگی های زندگی دوم در فضای مجازی است.

وی با بیان اینکه با فروکش کردن تب تحولات جاری کنشگران سیاسی و اجتماعی باید خلا ها و کاستی های نظم اجتماعی را که موجب سوء استفاده عناصر ضد اجتماع در فضای حقیقی و مجازی شد را برطرف کنند، گفت: سیاستگذاری های دوقطبی ساز در جامعه نیز باید اصلاح شود و همان یک دستی که در لایه های مختلف جامعه زنان ایران با پذیرش تنوع سلایق آنان در چارچوب قانون وجود دارد به سطح سیاست‌ها و برنامه ریزی ها تعمیم پیدا کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید صالح اسکندری مدرس دانشگاه جنبش ضد اجتماعی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است