آواربرداری مناطق زلزلهزده قطور آغاز شد / 4 هزار خانه به بازسازی نیاز دارد / پرداخت غرامت 30 میلیون تومانی برای خسارتدیدگان
آواربرداری از مناطق زلزله زده در قطور و زرآبادخوی آغاز شده، این در حالی است که 4 هزار خانه نیاز به بازسازی مجدد داشته و یک هزار خانه نیز به تعمیر احتیاج دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز، روز یکشنبه چهارم اسفندماه ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود 104 نفر، بستری شدن 10 نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.
امدادگران و مسئولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت 9:22 راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت 19:30 زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی 5.9 ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسئولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزلهزدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که منتاسفانه برخیها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.
اما امدادگران، مسئولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دستاندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.
اتمام ارزیابی اولیه؛ 4 هزار خانه به بازسازی نیاز دارد
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به اتمام ارزیابی اولیه خسارت وارده به منازل روستایی، گفت: چهار هزار خانه به بازسازی و یکهزار واحد دیگر به تعمیر نیاز دارد و نامه مربوط به تامین اعتبار آن طی روز سهشنبه، 6 اسفند تنظیم و ارسال شد.
«محمدمهدی شهریاری» با اشاره به اینکه ارزیابی کارشناسان بیمه هم طی روز گذشته به اتمام رسید، بیان کرد: 75 هزار مسکن روستایی واقع در 20 کیلومتری نوار مرزی از محل فروش سهمیه سوخت، بیمه حوادث هستند و بر همین اساس طی هفتههای آینده برای هر واحد مسکونی خسارتدیده در بخش قطور، 300 میلیون ریال غرامت پرداخت خواهد شد.
«با اتمام کار ارزیابی از سوی کارشناسان بیمه در روز سهشنبه، طی هفتههای آینده غرامت 300 میلیون ریالی برای هر واحد مسکونی خسارتدیده پرداخت میشود»
وی با ابراز امیدواری نسبت به بازسازی خانههای تخریبی و خسارتدیده تا شهریور سال آینده، بیان کرد: بیمه منازل روستایی یکی از اقدامات شاخص در بحث حذف رانت فروش سهمیه سوخت مرزنشینان بود که در حال حاضر نتیجه آن مشخص شدهاست.
استاندار آذربایجان غربی همچنین در مورد آخرین وضعیت امدادرسانی نیز گفت: توزیع اقلام امدادی از قبیل چادر، پتو و وسایل گرمایشی و اسکان اضطراری تا پاسی از شب گذشته ادامه داشت و آواربرداری نیز روز گذشته کلید خورد.
ارسال داوطلبانه 34 دستگاه ماشینآلات سنگین به مناطق زلزلهزده
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجانغربی گفت: «صاحبان شرکتهای راهسازی برای کمکرسانی به زلزلهزدگان اعلام آمادگی کردند و به صورت داوطلبانه 34 دستگاه ماشینآلات سنگین را به امر آواربرداری اختصاص دادند»
سیدمحسن حمزهلو با اشاره به اینکه از ساعات اولیه وقوع این حادثه برای حمایت همهجانبه از آسیبدیدگان در آمادهباش کامل هستند، افزود: وجود این ماشینآلات سنگین شامل کمرشکن، لودر، گریدر، کامیون، بیلمکانیکی و 10 چرخ بدونشک روند آواربرداری را تسریع خواهد کرد.
توزیع چادر به 4850 دستگاه رسید
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی گفت: چهار هزار و 850 دستگاه چادر تا ساعت 22:30 شب در بین زلزلهزدگان قطور توزیع شد؛ همچنین تاکنون چهار هزار و 348 بسته غذایی 72 ساعته در بین زلزلهزدگان این منطقه پخش شدهاست.
«سعید رهبر سوره» افزود: برای تامین گرمایش مردم نیز تاکنون چهار هزار و 23 شعله والور در بین زلزلهزدگان توزیع شدهاست.
وی با اشاره به اینکه در بخش کوهسار و مرکزی سلماس هفت روستای زلزلهزده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته، گفت: تاکنون 66 دستگاه چادر، 118 تخته موکت و 226 عدد پتو به همراه بستههای مواد غذایی و آب معدنی هم در بین این روستاییان توزیع شدهاست.
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی گفت: 60 گروه شامل بیش از 300 نفر از امدادگران آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی در منطقه فعالیت دارند.
رهبر سوره با تاکید بر اینکه کمبودی در خصوص تامین اقلام غذایی زلزلهزدگان وجود ندارد، بیان کرد: در صورت نیاز، بستههای غذایی یک هفتهای و یکماهه نیز توزیع خواهد شد.
«امدادرسانی همچنان ادامه دارد و شایعات بیاساس از منابع ناموثق در رابطه با توقف امدادرسانی کاملا کذب است»
مدیرعامل هلالاحمر آذربایجانغربی تاکید دارد که «تمامی نیروهای عملیاتی در منطقه حضور دارند و در حال توزیع اقلام امدادی و کمکرسانی به آسیبدیدگان هستند».
حضور مستمر پاسداران در مناطق زلزلهزده
مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی به حضور مستمر پاسداران سپاه و نیروهای مرزبانی در مناطق زلزلهزده از نخستین ساعات آغاز امدادرسانی اشاره کرد و گفت: حضور این نیروها علاوه بر تسریع امر امدادرسانی، امنیت کامل را در منطقه حاکم کرده است.
امیرعباس جعفری در مورد دغدغه مردم زلزلهزده در ارتباط با دفن لاشههای دامها نیز بیان کرد: روز سهشنبه جلسهای به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجانغربی و با حضور نمایندگان سازمان دامپزشکی استان برگزار و تعداد دامهای تلفشده صورتجلسه شد.
«معدومسازی لاشه دامهای تلفشده از امروز، آغاز میشود»
وی اضافه کرد: معدومسازی لاشه دامها به عنوان یکی دیگر از دغدغههای زلزلهزدگان و برخی از فعالان محیط زیست از فردا با حضور تیمهای عملیاتی دامپزشکی استان آغاز میشود.
وی همچنین با اشاره به اینکه تلاش شبانهروزی 250 امدادگر هلالاحمر، 30 ارزیاب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و صدها نیروی سپاه و مرزبانی ادامه دارد، بیان کرد: رفع دغدغه زلزلهزدگان در اولویت قرار دارد و به تدریج آرامش روحی و روانی در بین زلزلهزدگان حاکم میشود.
وضعت بهداشتی زلزلهزدگان پایدار است
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی گفت: هفت گروه بهداشتی پس از وقوع زلزله، گروههای حساس همچون بیماران فشار خون، قلبی و عروقی، زنان باردار، زنان شیرده و کودکان را غربالگری کردند و سه زن باردار را به شهر انتقال دادند؛ هرچند بخش قابل توجهی از زنان در منطقه حضور ندارند و به جاهای دیگر نقل مکان کردهاند.
فاطمه مقدم تبریزی افزود: یک تیم نیز در زمینه پیشگیری از ویروس کرونا فعال است و موارد مشکوک به این بیماری را مورد بررسی قرار میدهد که خوشبختانه تاکنون موردی از شیوع این بیماری در منطقه وجود نداشتهاست.
وی بیان کرد: نگرانیهایی هم در خصوص استفاده از وسیله گرمایشی «والور» وجود داشت و بر همین اساس تیمهای بهداشتی در روز سهشنبه علایم هشداردهنده مبنی بر خطر مسمویت با گاز منواکسیدکربن را به ازای هر چادر اسکان توزیع کردند.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی اضافه کرد: مردم منطقه پیش از این هم از وسایل گرمایشی نفتسوز استفاده میکردند و به همین دلیل با موارد ایمنی آشنا بودند اما جهت اطمینان بیشتر آموزشهای لازم در خصوص استفاده از والور به آنان ارایه شد.
مقدم تبریزی با اشاره به تداوم فعالیت خانههای بهداشتی در منطقه زلزلهزده قطور، اظهار داشت: چهار خانه بهداشتی در این منطقه وجود دارد که بهورز یکی از این خانههای بهداشتی، منزل خود را به خاطر زلزله از دست داده و در منطقه حضور ندارد اما سه مورد دیگر فعال است.
وی همچنین به اضطراب مردم منطقه پس از وقوع 2 زلزله در یک روز اشاره کرد و افزود: تیمهای بهداشت روان نیز در حال فعالیت است تا مشکلاتی روحی زلزلهزدگان هم کاهش یابد.
انتهای پیام /