سه‌شنبه 6 آذر 1403

آگاهی و بیداری، رسالت جنبش‌های دانشجویی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آگاهی و بیداری، رسالت جنبش‌های دانشجویی

یکی از رسالت‌های فعلی جنبش دانشجویی آگاهی، بیداری و همراه کردن مردم و دانشجویان است‌.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، جنبش دانشجویی پرچم برافراشته در مبارزه با ظلم و استکبارستیزی است و نقطه عطف فعالیت دانشجویان در 16 آذرماه سال 1332 بود که در آن زمان سنگ بنایی گذاشته شد و تا امروز نیز ادامه دارد که این سنگ بنا روحیه استکبارستیزی بود و خاصیت اصلی جنبش دانشجویی مسئله استکبارستیزی است؛ حرکت استکبارستیزی در ایران از سال 1332 آغاز شد و اوج آن را در تسخیر لانه جاسوسی به تجلی رسید.

در این مقطع حساس و تاریخی کشور که بی‌شک سرنوشت‌ساز خواهد بود و آیندگان و سایر ملت‌های دنیا در رابطه با آن به قضاوت خواهند نشست نقش و رسالت جنبش دانشجویی راه را برای پیشرفت و تعالی کشور هموار می‌سازد.

یکی دیگر از رسالت‌های فعلی جنبش دانشجویی آگاهی، بیداری و همراه کردن مردم و دانشجویان است‌. دانشجو باید فکر داشته باشد و هر چیزی را که می شنود در مورد آن فکر کند، جنبش دانشجویی باید دانشجویان را بیدار کند و احساس مسئولیت در بین آن‌ها ایجاد کنند.

جنبش دانشجویی باید بدون وابستگی به هر گونه جریان و حزبی، روشن و شفاف مسائل مملکت را تحلیل کند و خود مولد افکار باشد و وابسته به جناح‌های سیاسی عمل نکند. سیاسی بودن به این معناست که دانشجو در خصوص تصمیمات سیاسی کشور آگاهی داشته و نسبت به آن رویکرد نقدگرایانه داشته باشد.

جنبش دانشجویی باید روح بیانیه گام دوم انقلاب را بفهمد و مسیر خود را نسبت به آن مشخص کند، آرمان خواهی و آرمان گرایی و احساس مسئولیت اجتماعی از وظایف دیگر اصلی جنبش دانشجویی است. بیش از 40 بار کلمه جوان در بیانیه گام دوم انقلاب تکرارشده است، بحث سبک زندگی، علم و پژوهش، عدالت و مبارزه با فساد و گفتمان‌سازی از جمله مواردی است که تشکل‌های دانشجویی می‌توانند بخش مهمی از آن را پیگیر باشند.

در شرایط فعلی دشمنان معاند و برخی جریانات غربگرا به دنبال دور کردن جنبش دانشجویی از اهداف و آرمان‌های استراتژیک خود یعنی تحقق عدالت و مطالبه‌گری و استکبارستیزی هستند و می‌خواهند از آن به عنوان ابزار و اهرم فشاری در مقابل حرکت‌های روشنگرانه استفاده کنند.

برخی جریانات وابسته که روشنگری و بیداری دانشجو موجب به خطر انداختن موجودیت آنها می‌شود، می‌کوشند تا درک و هوشیاری دانشجویان را تحت‌الشعاع شعارها و رفتارهای هیجانی و عاطفی قرار دهند و نقش و جایگاه دانشجو و دانشگاه و جنبش‌های دانشجویی را تنزل بخشند.

دشمنان برای نفوذ در فکر و فرهنگ جامعه بهترین محیط و مناسب ترین حوزه را در دانشگاه می دانند بنابراین بیشترین سرمایه گذاری را برای نفوذ بر روی نیروهای دانشگاهی انجام می دهند، زیرا اداره کنندگان آینده کشور فارغ التحصیلان دانشگاه ها هستند و همراهی و همدلی یک نیرو از این مراکز در واقع به منزله در اختیار گرفتن بخشی از کشور خواهد بود.

همایون رهبران تحلیلگر سیاسی

انتهای پیام /