یک‌شنبه 15 مهر 1403

آیا تب کریمه کنگو کهگیلویه و بویراحمدی ها را تهدید می کند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آیا تب کریمه کنگو کهگیلویه و بویراحمدی ها را تهدید می کند؟

مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد گفت: تاکنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در کهگیلویه و بویراحمد مشاهده نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس دکتر سید مختار رجائی فر، مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به این که بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که همزمان با آغاز فصل گرما نمود پیدا می‌کند، عنوان کرد: تاکنون موردی از این بیماری دراین استان دیده نشده است اما رعایت نکات بهداشتی در مصرف گوشت در جهت پیشگیری از بیماری بسیار الزامی است.

دکتر رجائی فر گفت: بیماری تب کریمه کنگو یا CCHF یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود. این بیماری بجز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که دراین مواقع انجام کارهایی چون شاخ‌بری، پشم‌چینی، کشتار دام‌های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های آلوده دامها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال تا کنون بیش از 230 هزار راس دام سبک و سنگین و همچنین قریب به 45 هزار مترمربع از اماکن دامی بر علیه بیماری های انگلی و انگل های خارجی دام بصورت کاملاً رایگان سمپاشی شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان عنوان کرد: یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل بمدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد است. وی تاکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال بیماری است که در این رابطه تاکید می گردد همشهریان عزیز تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد از مردم خواست تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در فرآورده‌های خام دامی نظیر مرغ، گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ، مراتب را با نزدیکترین شبکه دامپزشکی استان در میان گذاشته یا از طریق شماره تلفن‌های 1512 در سراسر استان موارد تخلف را به اطلاع بازرسان دامپزشکی استان برسانند. بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، اولین بار در سال 1378 به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروسCCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو برشمرد.

انتهای پیام /