آیا پای مسئول دوشغله تنظیم بازار به مدیریت کالاهای استراتژیک هم باز میشود؟
در شرایطی که به اذعان کارشناسان عباس قبادی کارنامه مطلوبی در مدیریت ستاد تنظیم بازار از خود به جا نگذاشته زمزمه های حضور وی به عنوان رئیس شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به گوش می رسد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تصاویر جوجههای یک روزهای که زنده زنده مدفون میشوند و توسط تولیدگنندگان از بین میروند این روزها یکی از پربازدید ترین خبرهای شبکههای اجتماعی شده است؛ به گفته بسیاری از کارشناسان تصمیمات غیرکارشناسی و غلط ستاد تنظیم بازار در کشور باعث بروز چنین فجایعی میشود.
در شرایطی که عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار از خرید مرغ مازاد در بازار برای برقراری تعادل در چرخه تولید مرغ خبر داده بود اما عدم این اتفاق باعث بروز فاجعه ای به نام معدوم سازی جوجههای یک روزه شد.
افزایش دورهای قیمتها در دو سال گذشته، نبود برنامه مشخص واردات و صادرات برای تنظیم بازار، کمبود در برخی از اقلام و کالاهای اساسی در همین چند ماه گذشته بارها کار مردم را سخت کرد؛ شاید اگر بیماری کرونا شایع نمیشد، این کمبود اقلام و کالاهای اساسی بیشتر از هر زمان دیگری به چشم میآمد. واردات غلط و یا عدم واردات در کنار عدم نظارت بر بازار باعث شد که قیمت کالاهایی نظیر گوشت، برنج، خرما، چای، پوشک، رب گوجه، انواع میوه و سبزی، ماکارونی، شکر، قند، حبوبات و... یکباره بالا رفته و حتی در برخی مقاطع بازار با کمبود اساسی مواجه شود.
در سال های گذشته وظیفه تنظیم بازار و رفع کمبود کالاهای ضروری مردم بر عهده معاون بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد تنظیم بازار کشور بود.
عباس قبادی که مسئولیت تنظیم بازار و همچنین معاونت بازرگانی وزارت صمت را بر عهده دارد در دو سال گذشته به اذعان کارشناسان نشان داد که از عهده تنظیم بازار بر نیامده است چرا که با وجود اختیاراتی که دولت به این معاونت داد مشکلات زیادی در زمینه تأمین کالاهای ضروری مردم و همچنین قیمت گذاری ها گریبان مردم را گرفت تا جایی که معیشت آنها را نیز به هم ریخت.
در شرایطی که قبادی از عهده مسئولیت های قبلی خود به خوبی بر نیامده بود به طور همزمان ریاست هیئت مدیره شرکت کشتی رانی جمهوری اسلامی را نیز بر عهده گرفت. در این بین عملکرد قبادی به خاطر اتفاقات دوسال گذشته زیر سوال است که چرا اقدام موثری در راستای تنظیم بازار صورت نگرفت و مشکلات تکراری گریبان مردم را گرفت.
در همین راستا برخی از رسانهها به انتصاب ریاست هیئت مدیره شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی واکنش نشان دادند؛ در شرایطی که قبادی بازار یک سال و نیم گذشته را نتوانسته است به خوبی مدیریت کند، رسانه ها به سمت جدید و شغل دوم قبادی اعتراض کردند.
این روزها اخباری از گوشه و کنار رسانه های غیر رسمی و شبکه های اجتماعی در خصوص شغل جدید قبادی شنیده میشود؛ بر اساس این اخبار غیر رسمی، قبادی قرار است مسئولیت جدید خود را که ریاست شرکت مادر نخصصی بازرگانی دولتی ایران است تحویل بگیرد.
شرکت بازرگانی دولتی ایران، وظایف مهمی از جمله انجام وظایف حاکمیتی تهیه و تامین، خرید، ذخیره سازی و توزیع کالاهای اساسی کشور را بر عهده دارد؛ طبیعی است در سال های گذشته فعالیت موثر این شرکت باعث تأمین هرچه سریعتر و بهتر کالاهای ضروری در کشور شده است و فعالیت این بخش مستقیما با امنیت غذایی کشور مرتبط است.
خریدهای تضمینی تولیدات محصولات کشاورزان، امنیت غذایی، واردات کالاهای مورد نیاز و استراتژیک در کشور و توزیع آنها، تامین و حفظ موجودی ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی و پرمصرف مردم و... به مدیریت مستقیم این شرکت مربوط است.
با وجود سابقه مدیریتی عباس قبادی در تنظیم بازار و مشکلات به وجود آمده در سالهای اخیر این نگرانی وجود دارد که مدیریت وی در شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز مسیری مانند مسیر دو سال گذشته را در پیش گرفته و اوضاع اسف بار تنظیم بازار به این شرکت مهم و حیاتی سرایت کند.
وابستگی غذایی و تبعات گسترده این مساله در شرایط تحریمی کشور بزرگترین نگرانی این روزهای فعالان در عرصه تامین مواد غذایی است که به خاطر زمزمه های حضور قبادی در شرکت مادر تخصی بازرگانی دولتی ایران پررنگ تر شده است.
در همین راستا عباس قبادی از سال های 90 تا 93 مدیریت این شرکت را بر عهده داشته است اما این سوال مطرح است که اگر مدیریت وی در این برهه زمانی صحیح بوده و توانسته بود از عهده این مسئولیت بر بیاد، چرا وی از این سمت تودیع و در بخش دیگری معارفه شد.
انتهای پیام / ط