آینده فولاد مبارکه روشن است
در آستانه فرارسیدن 23 دیماه سالروز افتتاح شرکت فولاد مبارکه برخی دستاندرکاران فرایند ساخت این کارخانه و مدیران سایر صنایع فولادی کشور، این روز خجسته را تبریک گفتند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در آستانه فرارسیدن 23 دیماه سالروز افتتاح شرکت فولاد مبارکه برخی دستاندرکاران فرایند ساخت این کارخانه و مدیران سایر صنایع فولادی کشور، این روز خجسته را تبریک گفتند و دراینباره چنین گفتند: بهرام سبحانی مدیرعامل اسبق فولاد مبارکه و رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: آینده فولاد مبارکه روشن است.
23 دیماه، سیامین سالگرد تأسیس فولاد مبارکه را به کارکنان آن تبریک میگویم. آنچه در زمان ساخت و راهاندازی این شرکت مطرح شد، یعنی احداث یک کارخانه 2.5 میلیون تنی، با واقعیتی که امروز رخ داده است اصلاً قابل قیاس نیست. کارخانهای که در دهه 60 احداث و در دهه 70 راهاندازی شد نطفه صنعتی شد که امروز به نام فولاد مبارکه میشناسیم. امروز پراکندگی فولاد مبارکه به وسعت کل کشور است. از نگاه مهندسی کارخانه، فولاد مبارکه از چند بُعد قابل بررسی است. یکی بُعد اقتصادی که این مجموعه با سرمایهگذاری در جایجای کشور، تعداد زیادی اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و از محل این فرصتهای شغلی، از معدن تا تولید محصول نهایی، ثروت تولید میشود و این امر در تولید ناخالص کشور نقش مؤثری دارد. این بُعد مستقیم قضیه است. بهطور غیرمستقیم نیز با شکلگیری این صنعت بسیاری از صنایع دیگر در بالا و پاییندست شکل میگیرند و این اشتغالزایی و تولید ثروت، از تولید مواد اولیه و انواع نسوزها گرفته تا انواع تجهیزات و اقلام خدماتی، هر روز ابعاد تازهتری به خود گرفته است. در معدن برای تولید 10 میلیون تن فولاد باید 30 میلیون تن سنگآهن استخراج شود تا 15 میلیون تن کنسانتره به دست آید. به این ترتیب حجم زیادی از نیروی کار و ماشینآلات و تجهیزات در معدن و سایر بخشها فعال میشوند. از دل این صنعت صنایع لوازمخانگی، لوله و پروفیل، خودروسازی، ماشینسازی و... زاده میشود. صنایعی که اگر فولاد مبارکه نبود، شاید هرگز در شرایط تحریم شکل نمیگرفتند یا وضعیت دیگری داشتند. پس در پرتو شکلگیری فولاد مبارکه است که صنایع پاییندستی هم شکل گرفتهاند و توسعه پیدا کردهاند. در حوزه اشتغالزایی به ازای یک شغل مستقیم در صنعت فولاد حدود 20 تا 25 فرصت شغلی غیرمستقیم ایجاد میشود. در صنعت حملونقل نیز تحولات و اشتغال بسیار زیادی ایجاد شده است. فولاد مبارکه از بدو تأسیس با ظرفیت 2.4 میلیون تن شروع کرد و امروز بزرگترین صنعت خاورمیانه و شمال آفریقا شده است و همچنان به توسعه خود ادامه میدهد. شاید امروز برای فولاد مبارکه مقرونبهصرفه باشد که بخشی از خطوط تولید خود را به بیرون از کشور و جایی که برایش ارزشافزوده و بازار وجود داشته باشد، منتقل کند و همچنان با موفقیت پیش رود. آینده فولاد مبارکه روشن است؛ فولاد مبارکه به جایی رسیده که محصولاتش شهرت جهانی دارد و این شهرت جهانی یعنی فولاد مبارکه 10 میلیون تنی به بازار 2 میلیارد تنی جهانی وصل است و این بزرگترین توفیقی است که برای کشور ایجاد شده است.