آیین احیای دومین شب قدر در استان یزد برگزار شد
![آیین احیای دومین شب قدر در استان یزد برگزار شد](https://img9.irna.ir/d/r2/2021/05/04/4/166876368.jpg)
یزد - ایرنا - آیین احیای دومین شب قدر (21 ماه رمضان) دوشنبهشب با حضور جمعی از مردم با رعایت نکات بهداشتی در فضای باز تعدادی از مساجد و حسینیه های استان یزد برگزار شد.
به گزارش ایرنا، این آیین ملکوتی به نحو مناسبی با حضور اقشار مختلف مردم مومن و جوانان ولایتمدار همراه با ذکر دعا، استغفار، اقامه نماز و بر سرگذاشتن قرآن مجید برگزار شد.
مردم یزد در حالی که کلام وحی را بر سر گرفته بودند برای بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی، طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری و رفع تمامی بلاها دست به دعا برداشتند.
همچنین قبل از شروع مراسم در برخی از این مجالس معنوی، تعدادی از کارشناسان مذهبی در سخنانی به اهمیت رمضان، لیالی قدر و ضرورت استفاده از لحظه های آن به تفصیل سخن گفتند.
این مراسم در مرکز استان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در جوار آستان امامزاده جعفر (ع) با حضور آیت الله محمدرضا ناصری یزدی نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شهر یزد به نحو باشکوهی برگزار شد.
آیتالله ناصری یزدی در این مراسم، حضرت امیرالمومنین علی (ع) را اسوه و تندیس اخلاص و تقوا دانست و گفت: این امام همام (ع) مظلومترین مظلومان عالم است.
وی ادامه داد: در این ماه، خداوند متعال رحمت و مغفرت خود را بر ما ارزانی داشت و بندهای خوش سعادت است که بتواند سهم و استفاده بیشتری از خوان نعمت الهی در این ماه داشته باشد.
امام جمعه یزد گفت: در مهمانی هرچه عظمت مهمان بیشتر باشد پذیرایی مهمتر و باشکوهتر است اما در عین حال وظیفه مهمانان نیز سنگینتر است بنابراین توجه بندگان باید بیشتر باشد.
ناصری یزدی اظهار کرد: در این شب قدر، تقدیرها نوشته می شود بر این اساس باید با دعا و استغفار از خداوند متعال درخواست کنیم تا سرنوشت ما را به بهترین شکل رقم بزند.
وی یادآور شد: یکی از مستحبات توصیه شده در ماه رمضان و سایر ایام سال، استغفار است و در روایات آمده هر فردی که زیاد استغفار کند خدا او را از هم و غم خارج میکند.
همچنین دهم اردیبهشتماه جاری مدیرکل تبلیغات اسلامی یزد گفته بود: امسال مراسم شب قدر برای پیشگیری از شیوع کرونا و حفظ سلامتی مردم با رعایت نکات بهداشتی در فضای باز مساجد و حسینیههای استان به نحو مناسب برگزار میشود.
حجتالاسلام علیرضا نجیمی افزود: رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و وسایل شخصی در برنامه شبهای قدر امسال بسیار مورد توجه است و بر آن تاکید می شود.
وی ادامه داد: حداکثر زمان برگزاری آیینهای معنوی شبهای قدر 2 ساعت پیشبینی شد که برای رعایت سلامتی مردم ولایتمدار استان باید از هرگونه پذیرایی پرهیز شود.
این مسوول فرهنگی اظهار کرد: برگزاری نمازجماعت در مساجد شهر و روستاهای استان به مدت 20 دقیقه ادامه دارد و تاکنون همکاری خوبی بین مردم و هیات امنا وجود داشت.
شب قدر
به نوشته ویکی شیعه دانشنامه مجازی مکتب اهل بیت، شب قدر یا لیل القدر شب نزول قرآن و مقدر شدن امور یکساله انسانهاست. قرآن در سورههای قدر و دخان از این شب سخن گفته است. در قرآن و روایات ارزش شب قدر بیش از هزار ماه دانسته شد. این شب بافضیلتترین شب سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان است و در آن، فرشتگان به زمین میآیند و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه میکنند.
زمان دقیق شب قدر، روشن نیست، ولی بر اساس بسیاری از روایات، در ماه رمضان واقع شده و به احتمال زیاد یکی از شبهای 19، 21 و یا 23 این ماه است. شیعیان بر شب 23 رمضان و اهل سنت بر شب 27 رمضان تاکید بیشتری دارند.
شیعیان در این شبها با الگوگیری از معصومان (ع)، به شبزندهداری، خواندن قرآن، دعا و دیگر آیینها و اعمال این شب میپردازند. ضربت خوردن و شهادت امام علی (ع) در این شبها نیز به اهمیت آن نزد شیعیان افزوده و سوگواری برای آن امام با آیینهای شب قدر همراه است.
استان یزد با حدود یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت و 10 شهرستان و 24 شهر حدود 2 هزار باب مسجد فعال دارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*