پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اتصال FIR ایران و قطر مزیتی مهم در حمل و نقل هوایی کشور است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اتصال FIR ایران و قطر مزیتی مهم در حمل و نقل هوایی کشور است

کیش - ایرنا - وزیر راه و شهرسازی گفت: اتصال نواحی پروازی بالای کشورهای قطر و ایران (FIR) مزیتی برای حمل و نقل بین المللی هوایی جمهوری اسلامی است.

به گزارش ایرنا، رستم قاسمی روز دوشنبه در آیین امضای 6 سند همکاری های مشترک بین ایران و قطر با اشاره به سفر 2 روزه همتای قطری خود به جزیره کیش اظهار داشت: در این سفر فشرده کاری به منظور تعیین خط و مشی هر 2 کشور در حوزه های مختلف حمل و نقل هوایی و دریایی مذاکره های متعددی با حضور 2 طرف انجام شد.

وی اضافه کرد: همچنین همکاری های مشترک در خصوص پشتیبانی ایران از جام جهانی 2022 قطر از دیگر محورهای این گفت و گوها بود که امروز 6 سند همکاری در این حوزه با حضور وزیر حمل و نقل و ارتباطات قطر به امضا رسید.

وزیر راه و شهرسازی در خصوص اتصال FIR ایران و قطر اظهار داشت: طی 60 سال گذشته براساس توافقات سال های گذشته FIR (نواحی پروازی بالای کشورها)| قطر در بحرین بوده به عبارتی هر هواپیمایی که درصدد فرود در خاک قطر بود باید از بحرین اجازه می گرفت که این مساله مشکلاتی را به همراه داشت.

وی یادآور شد: سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی به منظور کاهش مشکلات کشور در این خصوص از چند ماه گذشته رایزنی های مختلفی را آغاز کرد و با رای ایکائو (سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری) برای این اتفاق پس از 6 دهه تغییر پیدا کرد.

قاسمی با بیان اینکه در واقع براساس این تصمیم هم قطر دارای مرز هوایی مستقل شد و هم ایران در خصوص رفت و آمد هوایی به این کشور دیگر مشکلاتی نخواهد داشت افزود: از طرفی از این پس اکثر هواپیماهایی که وارد خاک قطر می شوند باید از ایران ریجستر بشوند که این مساله درآمدهای هوایی ایران را برای کشور ما خواهد داشت.

امروز دوشنبه 22 فروردین 1401 جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر در راستای توسعه همکاری ها در حوزه حمل و نقل هوایی و جام جهانی 6 سند و توافقنامه امضا کردند؛ این اسناد شامل سند فارسی توافق نامه امضا شده در سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به قطر، سه سند توسعه همکاری های مشترک بین ایران و قطر در حوزه های حمل و نقل هوایی و یک سند همکاری حمل و نقل دریایی، و صورتجلسه مفاد همکاری های مشترک در پشتیبانی از جام جهانی قطر است.

وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی و وزیر حمل و نقل و ارتباطات قطر امضاکنندگان سند فارسی و صورتجلسه همکاری های مشترک در پشتیبانی از جام جهانی بودند و سه سند همکاری حمل و نقل هوایی توسط رییس سازمان هواپیمایی 2 کشور و سند همکاری در خصوص همکاری های حمل و نقل دریایی نیز توسط روسای سازمان های بنادر 2 کشور به امضا رسید.

جزیره کیش از روز یکشنبه 21 فروردین ماه میزبان وزیران راه 2 کشور ایران و قطر بود و مذاکرات مربوط به امضای این توافقنامه ها عصر روز گذشته در یک جلسه نهایی شد و در خصوص همکاری های مناطق آزاد مذاکراتی نیز انجام شده که در سفرهای آتی مسوولان قطر به ایران امضا خواهد شد.

این سفر در پی دستور ویژه آیت‌الله رئیسی رییس جمهور کشورمان برای بهره‌گیری از ظرفیت گردشگری جام جهانی قطر و همچنین پیگیری دیدار وزیر راه و شهر سازی کشورمان با وزیر حمل و نقل و ارتباطات دولت قطر در جریان سفر آیت الله رییسی به کشور قطر برنامه ریزی شده بود.

وزیر حمل و نقل و ارتباطات دولت قطر و وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی و هیات همراه آنان روز دوشنبه از طرح درحال احداث پایانه مسافری جدید فرودگاه بین المللی جزیره کیش، بندرگاه مسافری و تجاری، استادیوم فوتبال و استخر دهکده المپیک بازدید کردند.

آبان ماه امسال قطر میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال است با توجه به نزدیکی کیش به این کشور استفاده از این فرصت از بهمن ماه سال 1399 در دستور کار سازمان منطقه آزاد کیش قرار گرفته و در این راستا مقرر شده 520 میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت های ورزشی جزیره کیش از جلمه استانداردسازی 2 زمین چمن و احداث سه زمین دیگر تا مرداد ماه امسال هزینه شود.

همچنین این جزیره برای بهره‌گیری از جام جهانی 2022 قطر دارای ظرفیت هایی همچون 52 هتل با 19 هزار تخت، یک فرودگاه بین المللی با ظرفیت پذیرش حدود 2 میلیون مسافر در سال، بندرگاه به وسعت 110 هکتار با امکان ارایه خدمات مختلف مسافری و باری با اسکله با ظرفیت پذیرش شناورهای 12 هزار تنی است.

فاصله جزیره کیش تا قطر 270 کیلومتر است که مدت زمان مسافرت از این جزیره به دوحه با هواپیما حدود 40 دقیقه و با کشتی پنج تا 6 ساعت است.

برچسب‌ها