اجرای کنترل بیولوژیک آفات در باغات و مزارع خوزستان
اهواز - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: طرح کنترل بیولوژیک آفات به عنوان جایگزین مبارزه شیمیایی در باغها و مزارع استان در حال اجرا است.
اهواز - مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: طرح کنترل بیولوژیک آفات به عنوان جایگزین مبارزه شیمیایی در باغها و مزارع استان در حال اجرا است.
به گزارش خبرنگار مهر، ناجی شهیب زاده پیش از ظهر امروز دوشنبه در گفتوگویی رسانهای بیان کرد: مبارزه بیولوژیک با آفات اقدامی طبیعی برای کنترل جمعیت آفات است، حشرات مهمترین گروه از موجودات هستند که در برنامه کنترل بیولوژیک مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه هزینه مبارزه غیر شیمیایی بسیار کمتر از هزینههای مبارزه شیمیایی با آفات است، افزود: در کارگاههای آموزش ترویجی برای بهرهبرداران، ضرورت توجه به جایگزینی روشهای بیولوژیک، اهمیت تولید محصول سالم و حرکت به سوی پایداری کشاورزی همواره مورد تاکید است.
شهیب زاده ادامه داد: طرح مبارزه بیولوژیک در مزارع گوجه فرنگی و ذرت با رهاسازی زنبور براکون در سطح 45 هزار و 89 هکتار تاکنون اجرا شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از اجرای این طرح در باغها و گلخانههای استان خوزستان خبر داد و اظهار کرد: مبارزه با بیماری گل آذین خرما در سطح 237 هکتار از نخلستانهای خوزستان با استفاده از قارچ کش بیولوژیک اجرا شده و نتایج خوبی به دنبال داشته است؛ ضمن اینکه مبارزه غیر شیمیایی با انواع فرمونها و تلهها علیه آفات در سطحی معادل پنج هزار و 840 هکتار در مزارع سبزی و صیفی اجرا شد.
شهیب زاده بر ضرورت افزایش اطلاعات کشاورزان در زمینه کنترل بیولوژیک آفات تاکید کرد و گفت: مبارزه شیمیایی با آفات، بیماریها و علفهای هرز به ویژه برای محصولاتی که قابلیت تازه خوری دارند، آخرین راه است و باید مبارزه غیر شیمیایی و بیولوژیک که ارزانتر هم تمام میشود، جایگزین مبارزه شیمیایی در تولید این محصولات شود.