احتمال بروز تنشهای آبی در هورالعظیم
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه تمامی تالابهای خوزستان به استثنای تالاب هورالعظیم بیش از 90 درصد آبگرفتگی دارند، گفت: وزارت نیرو به تامین حقآبه تالاب هورالعظیم به عنوان یک اولویت نگاه نمیکند و در حال حاضر آب را پشت دریچه سدها برای تامین آب مصارف کشاورزی در تابستان و پاییز نگهداری میکند.
محمد جواد اشرفی در گفتوگوی رسانهای در خصوص آخرین وضعیت تالابهای خوزستان اظهار کرد: با توجه به بارندگیهای خوب در سال آبی 1401-1402، تالابهای خوزستان به استثنای تالاب هورالعظیم در وضعیت قابل قبولی هستند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: بر اساس پایش انجام شده، تمامی تالابهای خوزستان به استثنای تالاب هورالعظیم بیش از 90 درصد آبگرفتگی دارند که این وضعیت خبر خوبی برای احیای تالابهای استان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: لطف خداوند و اقدامات مدیریتی در راستای نگهداشت آب تالابها در سالهای گذشته موجب شده این حجم آب در تالابها داشته باشیم.
اشرفی بیان کرد: در حال حاضر تالاب شادگان کاملا در وضعیت نرمال و قابل قبول است در حالی که در سالهای گذشته به استثنای سال 98، شاهد چنین منظرهای در این تالاب نبودیم.
نگهداشت حقآبه هورالعظیم پشت سدهای خوزستان برای مصرف کشاورزی
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: متاسفانه حجم بارشها در حوضه آبریز کرخه کم بوده است بنابراین امکان تامین حقآبه تالاب هورالعظیم وجود نداشت البته نقدی نیز به وزارت نیرو داریم زیرا به تامین حقآبه تالاب هورالعظیم به عنوان یک اولویت نگاه نمیکند و در حال حاضر آب را پشت دریچه سدها برای تامین آب مصارف کشاورزی در تابستان و پاییز نگهداری میکند.
اشرفی بیان کرد: انتظار می رود وزارت نیرو با توجه به نقش اساسی و کلیدی این تالاب در اقلیم و اقتصاد منطقه، تغییر رویکرد اساسی و مثبتی در زمینه تامین حقآبه تالاب هورالعظیم داشته باشد.
هورالعظیم در آستانه تنشهای تابستان پیش رو
وی افزود: در حال حاضر تالاب هورالعظیم حدود 54 درصد آبگرفتگی دارد که این میزان آبگرفتگی در این بازه زمانی از سال به هیچ وجه قابل قبول نیست و این عدد نشان میدهد اگر آب رهاسازی نشود در تابستان تنشهای زیادی در تالاب هورالعظیم در اتلاف آبزیان، آتشسوزیها و آتش گرفتن نیزارها و گاه خیزش گرد و غبار خواهیم داشت.
اشرفی در خصوص وضعیت فعالیت کانونهای گرد و غبار بیان کرد: به دلیل بارندگیهای خیلی خوبی که رخ داده است، بخش قابل توجهی از کانونهای گرد و غبار مرطوب شدهاند. بخشهای قابل توجهی از کانون شرق و جنوب شرق اهواز به عنوان کانون فوق بحرانی یا شماره 4 زیر پوشش آب است و انتظار میرود این مرطوب بودن تا پایان فصل گرما تداوم یابد و پیشبینی میشود خیزش گرد و غبار و فعالیت این کانون اساسی امسال رخ ندهد.
از میان اخبار