اخبار مستند |«خانواده نورالدین» مقابل دوربین، پسر ماهیفروش روی میز تدوین
«پسر ماهی فروش» روایتگر داستان پسربچهای است که خیلی زود وارد جامعه میشود و به خاطر مشکلات زندگی دست به فروش ماهی میزند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چند خبر از سینمای مستند را در زیر میخوانید:
«پسر ماهی فروش» روی میز تدوین
فیلم «پسر ماهی فروش» که اسفندماه سال 1397 در روستای کرسی به تهیهکنندگی وحید شعبانی و کارگردانی سعید شعبانی تولید شده به مرحله تدوین رسید.
این فیلم نیمه بلند که در زمان 30 دقیقه تهیه شده روایتگر داستان پسربچهای است که خیلی زود وارد جامعه میشود و به خاطر مشکلات زندگی دست به فروش ماهی میزند.
عوامل فیلم نیمه بلند «پسر ماهی فروش» شامل، وحیدشعبانی تهیه کننده، سعید شعبانی نویسنده و کارگردان، سعید شعبانی مدیر فیلمبرداری، مسعود زمانی صدابردار، مهدی عزیز طراح صحنه و لباس، مونا خمسه طراح گریم، فاطمه اقبالی مدیر تولید، امیرحسین میرآخوری دستیار فیلمبردار و نور، باران علیزاده مجری گریم، رضا سیرایی دستیار صحنه و لباس، مهیار ترکمن کارگردان و تصویربردار پشت صحنه، مسعود زمانی سرمایهگذار، محراب جلیلنیا روابط عمومی هستند.
گفتنی است، فیلم نیمه بلند «پسر ماهی فروش» برای شرکت در جشنواره های داخلی و خارجی آماده میشود.
خانواده "نورالدین" مقابل دوربین
سیدمحمدصادق جعفری از تولید مستند «خانواده نورالدین» با مشارکت مرکز گسترشسینمای مستند و تجربی و اتاق بازرگانی تهران خبر داد. فیلمبرداری این مستند که درباره بنیانگذار شرکت لبنی دامداران است، بهزودی آغاز میشود.
«خانواده نورالدین» عنوان مستندی 60 دقیقهای به کارگردانی سیدمحمدصادق جعفری است که چندی پیش پژوهش آن به پایان رسیده و پس از گذر نسبی از شرایط دشوار کرونا، فیلمبرداری آن بهزودی آغاز خواهد شد.
جعفری دربارهی موضوع این مستند گفت: نورالدین نوربخش جعفری دهکردی، از بنیانگذاران شرکت لبنی «دامداران» و از کارآفرینان موفق کشور است. فضای کاری که در این کارخانه بزرگ با خطهای تولید مختلف و همینطور کارخانه سحر طراحی کرده است، در فیلم مورد توجه قرار گرفته است؛ ضمن این که بحرانهایی که به وجود میآید و شیوههای گذر از این بحرانها را نیز نمایش میدهیم.
وی با تأکید بر این که «خانواده نورالدین» یک پرتره صرف نیست، افزود: ما در قالب روایت بحرانها به زندگی نورالدین خواهیم پرداخت. پژوهش و نگارش فیلمنامه از اواخر بهمنماه آغاز شده و هماینک به پایان رسیده است. طی ده روز آینده فیلمبرداری این پروژه را آغاز میکنیم و امیدواریم با این فیلم در چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت حضور داشته باشیم.
گفتنی است عوامل تولید مستند «خانواده نورالدین» هنوز قطعی نشدهاند. این فیلم با مشارکت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و اتاق بازرگانی تهران تولید میشود.
2 انیمیشن ایرانی در جشنواره «گلدن کوکر»2 انیمیشن ایرانی با نامهای «خاطره نمناک» ساخته مسعود قدسیه و «این سو، آن سو» به کارگردانی لیدا فضلی که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شدند، به بخش مسابقه جشنواره «گلدن کوکر» بلغارستان راه پیدا کردند.
یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی «گلدن کوکر» از 11 تا 16 شهریورماه 99 در شهر صوفیه پایتخت کشور بلغارستان برگزار میشود و در بخش مسابقه انیمیشن کوتاه این جشنواره (فیلمهای زیر 10 دقیقه) 2 فیلم «خاطره نمناک» ساخته مسعود قدسیه و «این سو، آن سو» به کارگردانی لیدا فضلی به نمایش گذاشته میشوند.
در این بخش، 48 فیلم از کشورهای ایران، آلمان، آرژانتین، انگلیس، آمریکا، بلغارستان، ژاپن، هند، کره شمالی و... شرکت دارند.
این جشنواره همهساله در اردیبهشت برگزار میشد و امسال به خاطر شیوع بیماری کرونا به ماه شهریور موکول شده است.
در انیمیشن «خاطره نمناک» دختر و پسری مشغول بازی در کنار تپهای هستند، دختر به یکباره گم میشود و پسر در تمام طول عمر خود به دنبال دختر میگردد.
این فیلم پیشتر برنده جایزه بهترین فیلم انیمیشن جشنواره «سیور دو وگا» پرتغال شده بود.
در خلاصه داستان انیمیشن «این سو، آن سو» نیز آمده است: «هیچ مرزی نمیتواند مانع شکلگیری دوستیها و محبت بین کودکان شود. کاش بهراستی دنیای بزرگسالان هم مانند دنیای کودکان پر از صلح و دوستی باشد.
تعویق بازگشایی سالنهای سینما در لسآنجلس پس از افزایش موارد کرونا سمفا به اختلاف میان سینماداران و دفاتر پخش دامن نزندانتهای پیام /