پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اختراع شگفت‌انگیزی که معادل خروج 3 میلیون خودرو از جاده‌ها است!

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
اختراع شگفت‌انگیزی که معادل خروج 3 میلیون خودرو از جاده‌ها است!

ایسنا نوشت: پژوهشگران آمریکایی، روشی را برای تبدیل یک نوع پلاستیک به نوع دیگر ابداع کرده‌اند که می‌تواند به اندازه خروج سه میلیون خودرو از جاده، میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد.

دانشمندان در تلاش برای کاهش بار زیست‌محیطی تولید و دفع پلاستیک، روش جدیدی را برای به‌یافت (Upcycling) معرفی کرده‌اند که یک شکل رایج از پلاستیک را به شکل دیگری تبدیل می‌کند. آنها می‌گویند که سیستمی را نیز برای افزایش مقیاس و پیاده‌سازی فناوری خود دارند که نشان می‌دهد این فناوری می‌تواند منجر به کاهش گسترده انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان شود.

بیشتر بخوانید:

این گروه پژوهشی مانند بسیاری دیگر از پژوهشگران در این زمینه، به دنبال پیشرفت به سمت اقتصاد چرخشی برای پلاستیک بودند. به جای اینکه این مواد خود را به محل دفن زباله برسانند، فناوری‌های بازیافت بهتر می‌توانند تعداد بیشتری از آنها را به محصولات جدید باارزش تبدیل کنند و این پژوهش جدید، گامی امیدوارکننده و رو به جلو در این فضا است.

پژوهشگران کار خود را با تولید گسترده‌ترین پلاستیک در جهان یعنی "پلی‌اتیلن" (polyethylene) آغاز کرد که حدود 29 درصد از پلاستیک مصرفی در جهان را تشکیل می‌دهد. سپس، از یک کاتالیزور برای حذف هیدروژن از ماده و ایجاد یک مکان واکنشی در زنجیره مولکول‌ها استفاده شد و سپس، کاتالیزور دیگری برای شکافتن مولکول‌ها در این مکان و درپوش انتهایی به کار رفت. پس از آن، کاتالیزور سوم این مکان را در امتداد زنجیره تغییر داد تا فرآیند تکرار شود. این امر، مولکول‌های "پروپیلن" (Propylene) را به جا می‌گذارد که به عنوان عناصر سازنده دومین پلاستیک پرمصرف جهان یعنی "پلی‌پروپیلن" (Polypropylene) عمل می‌کنند.

"دیمین گیرونت" (Damien Guironnet)، پژوهشگر "دانشگاه ایلینوی در اربانا شمپین" (UIUC) و از پژوهشگران این پروژه گفت: به این فکر کنید که یک نان باگت را از وسط نصف کنید و سپس قطعاتی را با اندازه دقیق از انتهای هر نیمه ببرید. در اینجا سرعت برش، اندازه هر برش را کنترل می‌کند.

همچنین این گروه پژوهشی، راکتوری ساخته‌اند که جریان مداوم پروپیلن را برای تبدیل شدن به پلی‌پروپیلن تسهیل می‌کند. پژوهشگران تأکید می‌کنند که این کار را می‌توان با فناوری کنونی انجام داد و این فناوری، فرآیند کار را ساده‌تر می‌کند اما امیدوارند که با طراحی کاتالیزورهای سریع‌تر و پربازده‌تر، کارآیی آن را بیشتر کنند.

گیرونت افزود: تجزیه و تحلیل اولیه ما نشان می‌دهد که اگر فقط 20 درصد از پلی‌اتیلن جهان را بتوان از طریق این مسیر بازیابی و تبدیل کرد، می‌تواند نشان‌دهنده کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد که با خروج سه میلیون خودرو از جاده برابری می‌کند.

5858

کد خبر 1680758