اختصاص مرخصی 5 روزه به این محکومان مسیحی
رییس قوه قضاییه گفت: برای حمایت از خانواده زندانیان، امکان جابجایی محکومان به زندانهای نزدیکتر فراهم شده که بدون تفاوت برای مسلمانان و مسیحیان است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای، همزمان با ایام میلاد حضرت عیسی (ع) طی سخنانی در دیدار با نمایندگان جامعه ارامنه و آشوری (دینی و مجلس شورای اسلامی) کشور، ضمن تبریک میلاد حضرت مسیح و فرا رسیدن سال نو میلادی اظهار کرد: بدون تردید چنانچه هر یک از انبیاء عظام الهی از جمله حضرت عیسی مسیح (ع) در عصر کنونی میزیستند، در مقابل جنایات سبعانه صهیونیستها در غزه و سکوت و حمایت همهجانبه برخی کشورهای غربی از این جنایات، واکنش سخت و شدید اتخاذ میکردند؛ صهیونیستها بیش از یک سال است که در غزه دست به هر جنایتی میزنند و از کشتن نوزادان و بیماران نیز ابایی ندارند.
خبر مرتبط رئیس قوه قضائیه: بسترها و گلوگاههای فسادزا باید شناسایی شودرئیس قوه قضاییه مبارزه با مظاهر مختلف فساد را از اولویتهای اصلی و اساسی قوه قضاییه دانست.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه همه انبیاء عظام الهی، یک هدف واحد و مشترک را دنبال میکردند، گفت: علماء و اندیشمندان ادیان بر سطح و میزان گفتگوها، همفکریها و تعاملات خود بیفزایند و راه صحیح را برای سعادت بشر بیابند و پس از یافتن راه صحیح، در اتخاذ و پیشبرد آن راه، تعصب و جمود به خرج ندهند. همه انبیاء عظام الهی، یک هدف واحد و مشترک را دنبال میکردند؛ خداوند دو یا چند پیام متفاوت را از طریق رسولان به بشر ابلاغ نکرده است؛ مقصد که همان سعادت بشر است، یکسان است و روشها نیز مشخص و معین است؛ همه انبیاء الهی، بشر را از نزدیکی به گناه، جرم و ظلم نهی کردهاند؛ همه پیامبران بر خوبیها و مکارم اخلاقی تاکید کردهاند؛ چنانچه علما و اندیشمندان ادیان به این درک نائل شوند، آنگاه بسیار میسر است که در بسیاری از موضوعات، یک نوع قوانین، یک نوع حکمرانی و یک نوع زیست داشته باشیم.
رئیس دستگاه قضا در ادامه، با اشاره به مزیتهای صلح و سازش در دعاوی گفت: جامعه ارامنه و آشوری کشور، سازوکارهای مرتبط با توسعه فرهنگ صلح و سازش میان خود را فراهم آورند و نسبت به تنوعبخشی این سازوکارها اهتمام داشته باشند؛ برای مثال، سازوکار ویژهای را ایجاد کنند که وقتی دو تاجر مسیحی با یکدیگر به مشکل برمیخورند، قبل از مراجعه به محکمه، تا حد ممکن بتوانند میان آنها صلح و سازش برقرار کنند؛ بدون تردید، آثار مثبت این امر بسیار بیشتر از حل و فصل دعاوی از طریق احکام دادگاه است. قوه قضائیه نیز در این مسیر، کمکها و مساعدتهای لازم را به جامعه مسیحیان کشور خواهد داشت.
وی تصریح کرد: شما نمایندگان جامعه مسیحیان کشور، فهرستهایی از مسیحیانی که در قوه قضائیه دارای پرونده هستند را به تفکیکِ موضوع پرونده آنها و اینکه در زندان هستند یا خیر، تدوین کنید و در سلسله جلسات خود با مقامات ذیصلاح قضایی، موضوعات آنها را طرح کنید، تا رسیدگیهای قضایی در چارچوب قوانین، در قبال پرونده آنها انجام گیرد.
محسنی اژهای گفت: تمایل ما آن است که حتی یک نفر نیز به زندان نرود؛ اما به هر حال عدهای مرتکب جرم و ظلم میشوند و یا قوانین را زیرپا میگذارند و لاجرم با مجازاتهایی از جمله اعزام به زندان مواجه میشوند؛ البته اعتقاد ما در نظام زندانبانی کشور، اصلاح فرد مجرم است و سازوکارهای مرتبط با این امر را نیز تمهید کردهایم و در این بین، تفاوتی میان یک زندانی مسلمان و یا مسیحی وجود ندارد و برای همه محکومان و زندانیان، شرایط اصلاح و بازاجتماعی شدن در زندانهای ما فراهم است.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: توجه به خانواده زندانیان نیز از جمله اولویتهای ما است و ما در این خصوص نیز تمهیدات ویژهای را اتخاذ میکنیم؛ ممکن است فردِ محکومی در زندانی مستقر باشد که خانواده او برای ملاقات، به زحمت و دردسر بیفتند، لذا ما وفق مقررات این امکان را داریم که در صورت وجود شرایط و امکان، آن فردِ زندانی را جابجا کنیم تا خانواده او برای ملاقات با او به زحمت نیفتند؛ در این راستا نیز تفاوتی میان زندانیان مسلمان و مسیحی وجود ندارد و این قاعده برای همه محکومان واجدشرایط، قابل اجراست.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) و سال نو میلادی، دستور اعطای مرخصی 5 روزه به محکومان مسیحی واجد شرایط را صادر کردیم؛ در اینجا باید توجه داشت که بسیاری از این زندانیان مسیحی، قبل از صدور این دستور نیز در مرخصی به سر میبردند فلذا ما اعلام کردیم این مرخصی 5 روزه به مرخصی پیشتر اِعمالشده در قبال این زندانیان افزوده گردد؛ همچنین مرخصیهایی هم که به مناسبتهای مختلف از جمله عید نوروز اِعمال میشود، شامل حال زندانیانِ واجدشرایط مسیحی نیز میشود؛ در عفوهای معیاری و مناسبتی اِعمال شده نیز تمایز و تفاوتی از حیث دینِ محکومان واجدشرایط وجود ندارد و این عفوها شامل حال همه محکومان واجدشرایط میگردد.
وی گفت: یکی ازنمایندگان محترم جامعه مسیحیان کشور، در این جلسه، از بیتوجهی به درخواستهای اِعمال ماده 477 و تجویز اعاده دادرسی سخن گفت که باید بگویم اِعمال ماده 477 و تجویز اعاده دادرسی، ترتیبات و سازوکارهای قانونی خاص خود را دارد و اینگونه نیست که هر درخواستی در این زمینه، مورد موافقت قرار گیرد، بلکه باید رأی صادره خلاف شرعبین باشد و طبق قانون، مرجع تشخیص این امر نیز، شخصِ رئیس قوه قضائیه است؛ بنابراین عنایت داشته باشید که مورد موافقت قرار نگرفتن اِعمال ماده 477 به منزله بیتوجهی به این درخواستها و یا اِعمال سلیقه نیست، بلکه تبعیت از روشی است که در قانون مشخص شده است.
رئیس قوه قضائیه گفت: اینکه در کلام شما نمایندگان محترم جامعه مسیحیان کشور، گلایههایی از برخی وکلا شد، اولاً باید بگویم که وکلا در قالب یک بخش خصوصی گنجانده میشوند و در ذیل قوه قضائیه تعریف نمیشوند، البته نظارتهایی را ما طبق مقررات بر آنها اِعمال میکنیم اما باید بدانید که قراردادهایی که با وکلا منعقد میکنید، در زمره قراردادهای خصوصی است؛ در ثانی، ما نیز گلایههایی را به برخی از وکلا داریم و معتقدیم چنانچه آنان به وظایف و مسئولیتهای خود به درستی عمل کنند بسیاری از مشکلات در روند پرونده ایجاد نمیشود.
رئیس دستگاه قضا اظهار داشت: ما در قوه قضائیه به سمت تخصصی کردن دادگاهها در حال حرکت هستیم؛ اما جامه عمل پوشاندن به این خواسته شما که شعبه ویژهای را برای رسیدگی به پروندههای هموطنان مسیحی تشکیل دهیم، ممکن و میسر نیست، چراکه پروندههای آنها از یک سِنخ نیست و ما نمیتوانیم به یک قاضی، انواع و اقسام پروندههای کیفری و حقوقی را ارجاع دهیم؛ اما همانطور که گفتم به سمت تخصصی کردن محاکم در حرکت هستیم و هر یک از شهروندان و هموطنان مسیحی میتوانند از سازوکارهای مربوطه در این حوزه برای پیشبرد پروندههایشان بهره بگیرند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «شارلی انویه تکیه» - نماینده مسیحیان آشوری در مجلس شورای اسلامی، ضمن تشکر و قدردانی از دستور رئیس دستگاه قضا برای اعطای مرخصی 5 روزه به محکومان مسیحی واجد شرایط، خواستار افزایش مدت زمان این مرخصی به 15 روز شد.
وی در همین رابطه گفت: دستور رئیس قوه قضاییه برای اعطای مرخصی به محکومان مسیحی واجد شرایط به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح (ع)، نشان دهنده انساندوستی وی و همچنین رعایت حقوق خانوادههای زندانیان در کشورمان است.
نماینده مسیحیان آشوری در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی از برخورد قاطع قوه قضاییه با مفاسد اقتصادی در کشور، به انتقاد از عملکرد سلیقهای برخی قضات در فرایندهای رسیدگی به پروندهها پرداخت.
انویه تکیه، همچنین خواستار تسریع در فرایند صدور اسناد کلیساها در مناطق شهری و روستایی کشور و همچنین برپایی میز خدمت تخصصی قوه قضاییه در کلیساها شد.
«آرا شاوردیان» نماینده مسیحیان ارمنی شمال کشور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به همراهی دیرین جامعه ارامنه کشور با نظام جمهوری اسلامی ایران و اهدای صدها شهیدِ انقلاب، دفاع مقدس و ترور طی بیش از چهار دهه گذشته، از پاسخگویی و در دسترس بودن همیشگی معاونان رئیس قوه قضاییه قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه برپایی میزهای خدمت تخصصی از سوی مسئولان دستگاههای مختلف در کشور، شکاف میان مردم و مسئولان را کاهش میدهد و از کار مردم گرهگشایی میکند، گفت: امیدواریم شرایط و بستری فراهم شود که دستگاه قضا نیز با برپایی میزهای خدمت برای جامعه ارامنه، به استماع دغدغههای این جامعه بپردازد و راهنماییهای لازم را برای رفع مشکلات به آنها ارائه دهد.
گقارد منصوریان - نماینده مسیحیان ارمنی جنوب کشور در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: جای خرسندی دارد که امروز میبینیم قوه قضاییه در رسیدگی به پروندهها، هیچگونه تبعیضی را میان طرفین دعوا از حیث دین و آیین آنها اعمال نمیکند.
وی افزود: ما خواستار آن هستیم که تدابیر و سازوکارهایی اتخاذ شود تا محکومان مسیحی در شهرهایی دوران حبس خود را سپری کنند که در آن مناطق، کلیسا وجود داشته باشد.
وانیا سرگیز - اسقف کلیسای کاتولیک تهران نیز طی سخنانی با بیان اینکه مسیحیان ایرانی برای قانون، ارزش و احترام بسیار زیادی قائل هستند، گفت: اعتقاد ما این است که همه ایرانیان از هر دین و آیینی باید دست در دست هم دهند و برای سربلندی میهن تلاش کنند.
سیپان کاشجیان - اسقف جامعه ارامنه اصفهان و جنوب کشور، با بیان اینکه برگزاری این جلسه نشاندهنده برادری همه ایرانیان با یکدیگر است، گفت: لازم میدانم که از تلاشهای مجلس و قوه قضاییه برای حل مسائل و مشکلات مربوط به ارث در پروندههای جامعه ارامنه، تشکر کنم.
وی در ادامه از همکاریهای مراکز و مراجع قضایی استان اصفهان با شورای خلیفهگری ارامنه این استان نیز قدردانی کرد.
آلفرد لازار - برادر شهید والامقام لازار نیز در سخنانی گفت: ما برای این کشور و این مملکت، شهید دادهایم و باز هم خواهیم داد و اجازه نمیدهیم بیگانهای پایش را در این سرزمین بگذارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.