اختصاص 90 میلیارد برای مهار شنهای روان / توزیع 20 هزار اصله نهال زیتون برای ایجاد کمربند سبز
فرماندار شهرستان زهک با بیان اینکه عملیات مهار شن های روان در مناطق بحرانی شهرستان زهک در شمال سیستان و بلوچستان آغاز شده است، گفت: برای این طرح مبلغ 90 میلیارد تومان اعتبار در قالب سه طرح در حال اجراست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سال هاست وزش طوفان و هجوم شن های روان در منطقه سیستان، علاوه بر بروز مشکلاتی در سلامتی، زندگی اجتماعی و معیشت مردم این منطقه را هم با بحران رو به رو کرده است و هم طوفان شرایط زندگی مردم در شمال استان سیستان و بلوچستان، را سخت کرده است و روستاها در هجوم شنهای روان هستند.
سالهاست مردم سیستان به دلیل خشکسالی شاهد خاک و شن در هوای منطقه هستند و عمده شن های روان و تپه های ماسه ای سیستان را در محدوده هیرمند و در اطراف رودخانه خشک شده هیرمند و منطقه زهک می توان مشاهده کرد که با وزش باد و گرمای هوا، سال به سال وضعیت این مناطق را بحرانی تر می کند، اما بی توجهی ها همچنان ادامه دارد. شهرستان زهک نقطه بحرانی ریزگردها در سیستان ناپایداری جمعیت یکی از معضلات سیستان است و بسیاری از روستاها با شن و گرد و غبار مدفون شده که مردم هم برای رهایی از توفان و هوای بحرانی و مبتلا شدن به بیماری های تنفسی، مهاجرت از منطقه را ترجیح می دهند. هجوم ریزگردها در این فصل از سال معمولا با مشکلات معیشتی و بهداشتی همراه است و روستاییان در معرض این آسیب ها قرار دارند که با اتخاذ تدابیری از سوی مسئولین می توان افق روشنی از زندگی را در میان مردم زنده کرد. شهرستان زهک با داشتن 16 هزار و 500 هکتار اراضی بحرانی یکی از مناطقی است که هرسال با وزش بادهای موسمی 120 روزه دچار مشکلات فراوانی می شود که از این میزان اراضی، 15 هزارهکتار اراضی بحرانی درجه یک و مابقی اراضی بحرانی درجه دو را شامل می شود. اعتبار 90 میلیارد اعتبار برای مهار شن های روان در زهک حسن دهمرده فرماندار شهرستان زهک در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: عملیات مهار شن های روان در مناطق بحرانی شهرستان زهک در شمال سیستان و بلوچستان آغاز شده است و برای این طرح مبلغ 90 میلیارد تومان اعتبار در قالب سه طرح در حال اجراست. وی افزود: عملیات احداث 4 بادشکن غیر زنده که با مشارکت مردم و جوامع محلی به طول 40 کیلومتر پروژه آن آغاز و در حال اجراست. دهمرده ادامه داد: طرح دوم برای تثبیت شن های روان، ایجاد کمربند سبز است که با توزیع 20هزار اصله نهال زیتون و با توجه به کمک مردم به صورت مردم محوری با مشارکت منابع طبیعی آغاز شده و جهت هزینه نگهداری هردرخت مبلغ ده هزار تومان به مردم پرداخت می شود. فرماندار شهرستان زهک با اشاره به حرکت شن های روان در منطقه سیستان و ایجاد ریزگرد و غبار در سطح شهرستان گفت: با همکاری ستاد بحران استان در قسمتی از زهک که در مسیر کانون بحران قرار دارد اقدام به 40 هکتار مالچ پاشی و با توجه به بحرانی بودن منطقه 12 نقطه شناسایی و تامین اعتبار شده است. انسداد 25 روستای زهک پس از وقوع طوفان گردو خاک در سیستان دهمرده تصریح کرد: دو نقطه بحرانی تر در فاز اول تثبیت ماسه بادی های بالادست منطقه ی شهرک"محمد شاه کرم" و روستای قلعه کنگ که در بین شن های روان محبوس و زندگی برای ساکنین این مناطق سخت و طاقت فرسا گردیده است و به عنوان یکی از کانون های ریزگردها همواره مطرح بوده است، در شهرستان زهک انجام می شود. وی خاطر نشان کرد: با توجه به طوفان شدید گرد و غبار و احتمال مسدود شدن راههای ارتباطی بیش از 25 روستا از روستاهای شهرستان زهک حدود 12 نقطه بحرانی توسط ستاد مدیریت بحران شهرستان شناسایی شده است که در این نقاط محورهای مواصلاتی مسدود شده، با استقرار هشت اکیپ ستاد مدیریت بحران شهرستان این نقاط بازگشایی وبا حضور به موقع نیروهای راهداری، قبل از مسدود شدن، ماسه بادی ها از سطح محورها جمع آوری و بطور کامل بازگشایی و تردد ایمن در کلیه محورهای حوزه استحفاظی برقرار می باشد.
انتهای پیام /