اختلافات دو رهبر سیاسی عراق بالا گرفت
اقتصادنیوز: برخی ناظران از تشدید اختلافات جدید سیاسی در الانبار و احتمال بازگشت تنش و ناآرامی به این استان نگران هستند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، با محاصره نظامی منزل «سطام ابوریشه» در شهر رمادی مرکز استان الانبار در غرب عراق، روز پنجشنبه تنش سیاسی بین او و «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان بالا گرفت.
رسانههای عراق میگویند به دلیل انتقادات شدید اخیر سطام ابوریشه علیه الحلبوسی و دعوت از نمایندگان اهل سنت عراق به عدم حضور در جلسه پارلمان، الحلبوسی با گسیل کردن یک یگان نظامی درصدد ترساندن و ساکت کردن ابوریشه برآمده است.
سطام فرزند بزرگ «عبدالستار ابوریشه» رهبر سابق نیروهای بیداری علیه گروههای تروریستی در سالهای 2006 - 2007 است.
عبدالستار در سال 2007 درگذشت و سطام با وجود سن کم به دلیل عرف عشایری، به جای پدرش ریاست عشیره را برعهده گرفت.
سطام روز پنجشنبه در گفت وگو با تلویزیون «العهد» گفته است که یک یگان نظامی منزلش را محاصره کردند و هر لحظه ممکن است به خانه بریزند و او را بازداشت کنند.
وی ادامه داده است که به دنبال استفاده ابزاری از نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی توسط محمد الحلبوسی برای سرکوب همه مخالفان، اوضاع در استان الانبار شرایط خطرناکی پیدا کرده است.
به گفته وی، «محمد الحلبوسی هرکس را که از فسادش دم بزند و طرحهای شبهه انگیز وابسته به خارج او را لو دهد، در تنگنا میگذارد».
ابوریشه از همه فراکسیونها و همچنین رئیس جمهور و نخست وزیر عراق خواسته است که جلوی سلطه الحلبوسی را بر استان الانبار بگیرند.
وی پیشتر در توییتی خطاب به نمایندگان مستقل عراق نوشته بود که در جلسه پارلمان برای مشروعیت دادن به انتخاب رئیس جمهور مورد نظر ائتلاف سه گانه حاضر نشوند. او تصریح کرده بود: به نمایندگان مستقل میگویم که شما «وزنه تعیین کننده ترازو آن گونه که برخی به شما اطلاق میکنند نیستید و حضورتان در جلسه (روز چهارشنبه گذشته) به تاجران با خون شهدا و مجروحان ما مشروعیت خواهد داد و سران تروریسم سیاسی که لباس نمایندگی تشکیلات را پوشیدهاند تقویت خواهد کرد.»
شبکه تلویزیونی «العهد» همچنین آورده است که نیروهای امنیتی اعزام شده به الرمادی، «عبدالجبار ابوریشه» برادر «احمد ابوریشه» یکی دیگر از رهبران نیروهای بیداری علیه القاعده و داعش را دستگیر کردهاند.
«ابراهیم الصمیدعی» تحلیلگر سیاسی عراقی در توییتی نوشت که بازداشت ابوریشه «خیانت به هر ایثارگری است» و از نخست وزیر و رئیس شورای عالی قضایی عراق خواست تا «دستگاههای اجرایی و قضایی کشور را از تصفیه حسابها در استانهای عراق دور کنند».
محمد الحلبوسی در پی کسب بسیاری از کرسیهای پارلمان به عنوان بزرگترین جریان سیاسی پیروز در بین اهل سنت، در معرض انتقادات شدید تشکلهای عشایری و سیاسی اهل سنت قرار گرفته است.
یکی از بزرگترین اختلافات سیاسی در جریان رقابتهای انتخاباتی 2021 بین الحلبوسی و خمیس الخنجر رهبر ائتلاف انتخاباتی العزم بود که با دخالت ترکیه و امارات، توانستند بین آنها آشتی بدهند و در وقت حاضر این دو رهبر سیاسی اهل سنت در یک ائتلاف واحد به نام «السیاده» - یکی از ارکان ائتلاف بزرگتری به نام «ائتلاف سه جانبه» متشکل از «حزب دمکرات کردستان عراق» (مسعود بارزانی) و «جریان صدر» (مقتدا صدر) هستند.
الحلبوسی با حمایت ائتلاف سه جانبه توانست برای دومین بار متوالی ریاست پارلمان عراق را کسب کند اما این ائتلاف در برگزاری جلسه پارلمان برای گرفتن پست رئیس جمهور، نخست وزیر و تشکیل دولت به دلیل مخالفتهای سیاسی گسترده علیه ائتلاف مزبور و رویکرد انحصارگرایی آن، ناکام مانده است.
الرمادی مرکز استان الانبار در سال 2015 مورد اشغال داعش قرار گرفت اما متعاقبا نیروهای دولتی عراق با پشتیبانی و مداخله مستقیم نیروهای الحشد الشعبی، توانستند تمامی مناطق الانبار را از وجود داعش پاکسازی کنند.
برخی ناظران از تشدید اختلافات جدید سیاسی در الانبار و احتمال بازگشت تنش و ناآرامی به این استان نگران هستند.
همچنین بخوانید