پنج‌شنبه 20 دی 1403

اختلال یادگیری منجر به انزوای اجتماعی می‌شود

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
اختلال یادگیری منجر به انزوای اجتماعی می‌شود

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلال یادگیری، درک متفاوتی ازدنیای اطراف خود دارند. این تفاوت دردرک، می‌تواند به بروز مشکلاتی در روند یادگیری منجر شود و در نتیجه، میزان یادگیری و عملکرد دانش‌آموزان مبتلا معمولا کمتر از حد انتظار خواهد بود.

در اختلال یادگیری عدم توانایی فرد دریک یاچند مورد از مواردی مانند مهارت خواندن، درک‌مطلب خواندنی، بیان نوشتاری و محاسبات و استدلال ریاضی دیده می‌شود. علاوه‌براین افراد مبتلا ممکن است در بیان شفاهی، درک‌مطلب شنیداری و در به‌خاطرسپردن محرک‌های شنیداری و دیداری نیز مشکل داشته باشند.

ممکن است یک کودک در خواندن و هجی کلمات مشکل داشته باشد، درحالی‌که کودک دیگری نتواند مفاهیم ریاضی را درک کند. همچنین، برخی کودکان ممکن است در درک صحبت‌های دیگران و برقراری ارتباط به‌صورت صوتی با مشکل مواجه شوند.

نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که اکثر کودکان دارای اختلال یادگیری از بهره‌هوشی معمولی برخوردار هستند اما سبک یادگیری آنها با بقیه متفاوت است. اختلالات یادگیری انواع متفاوتی دارد. عوامل تاثیرگذار در بروز این اختلال عبارتند از: ژنتیک، خطرات دوران بارداری و نوزادی، تجارب استرس‌زای دوران کودکی، آسیب به سر، قرارگرفتن در معرض سرب و.... اما مشکل در یادگیری همیشه ناشی ازاختلالات یادگیری نیست. اضطراب، افسردگی، حوادث استرس‌زا، ضربه‌های عاطفی و سایر مشکلات موثر بر تمرکز، بیش‌فعالی و... هم می‌توانند یادگیری را مختل کنند.

کودکان دارای اختلال یادگیری ممکن است در ابراز احساسات، آرام‌کردن خود و درک رفتارهای غیرکلامی دیگران دچار مشکل باشند. بنابراین آموزش مهارت‌های اجتماعی و عاطفی در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری از اهمیت زیادی برخوردار است.

اختلالات یادگیری و چالش‌های تحصیلی آنها می‌تواند به عزت‌نفس پایین، انزوا و مشکلات رفتاری منجر شود. با ایجاد یک سیستم پشتیبانی قوی برای کودکان دارای اختلالات یادگیری، می‌توانید به آنها در مواجهه با ناامیدی کمک کرده و بر حل مشکلات تمرکز کنید. این کار به رشد و موفقیت تحصیلی آنها کمک می‌کند و زمینه موفقیت در طول زندگی را برایشان فراهم می‌آورد.