ادارات قم عملکرد نامطلوبی در فاصلهگذاری اجتماعی دارند
قم - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شکل اجرا و پایبندی ادارات و دستگاههای اجرایی قم به طرح فاصلهگذاری اجتماعی نامطلوب بوده و پرخطر است.
"سیامک محبی" روز سهشنبه در ستاد پیشگیری از بحران در سالن کرامت استانداری قم اضافه کرد: مرکز بهداشت قم خواستار نظارت و بازرسی مستمر از ادارات برای الزام آنها به رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی ادامه داد: طرحهای نظارت مرکز بهداشت قم درفاصلهگذاری اجتماعی از سطح اصناف خارج به ادارات و دستگاههای اجرایی معطوف شدهاست.
وی یادآور شد: قم به مرحله مهار کرونا نرسیدهاست و این نگرانی وجود دارد که با تداوم فرهنگ رفتاری کنونی مردم، شاهد بازگشت قدرتمند کرونا در آینده و بهویژه در ماههای سرد سال باشیم.
رییس مرکز بهداشت قم بیان کرد: برای مقابله با کووید 19سبک زندگی متناسب با کرونا باید بافرهنگ سازی رسانهها نهادینه شود.
ادامه وضعیت سخت کرونایی قم تا پایان اردیبهشت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: با روندی که در استان وجود دارد وضعیت سخت مقابله و شیوع کرونا در تا پایان اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت.
محبی ادامه داد: در مرحله غربالگری نظام سلامت 70 درصد از جمعیت بالای 15 سال قم غربالشدهاند.
وی اضافه کرد: قم جزء استانهای با موقعیت قرمز کرونایی است و باید پروتکلهای بهداشتی در بین مردم و دستگاههای اجرایی جدی گرفته شود.
محبی بیان داشت: استانهایی در وضعیت سفید کرونا قرار دارند که متوسط بستری به ازای صد هزار نفر در آنها در طول شبانهروز، یک نفر باشد.
وی ادامه داد: قم با متوسط بستری 3.4 درصد به ازای هر صد هزار نفر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد.
تست سرپایی کرونا در 6 مرکز درمانی قم
رییس مرکز بهداشت قم عنوان کرد: 6 مرکز درمانی قم نمونه سرپایی تست کرونا را بر اساس پروتکلهای ابلاغی را انجام میدهند و از مراجعه بیماران مشکوک به بیمارستان جلوگیری میشود.
وی با ابراز نگرانی از بیتوجهی عدهای از مردم به پروتکلهای بهداشتی افزود: فاصلهگذاری هوشمند با شروع ماه رمضان در استان قم فروکش کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: 59 هزار از اصناف و محلهای کسبوکار و تجمع مردم در قم مورد بازرسی و پایش قرارگرفته که معادل 99 درصد از اصناف و محلهای کسبوکار استان را شامل میشود.
وی ادامه داد: ازاینبین 44 هزار و 501 صنف معادل 44 درصد تمام پروتکلها را رعایت کرده بودند و 2 هزار و 555 واحد صنفی نیز به پروتکلهای بهداشتی پایبند نبودند.
محبی خاطرنشان کرد: 99 واحد متخلف در فاصلهگذاری هوشمند نیز به قوه قضاییه معرفیشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حالی بازارچهها و مجتمعهای تجاری قم تا ساعت 20 شب اجازه فعالیت دارند که این مراکز تا ساعتهای پایانی روز شب مشغول فعالیت میباشند.
وی در پایان ابراز داشت: گزارشی از تجمعات خطرناک بعد از ساعت 20 شب در روزهای گذشته دریافت نشده اما فعالیت آنها تخطی از پروتکلهای ستاد ملی مبارزه با کرونا است.
کرونا ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راههای انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دیماه 98) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 36620023، 36620999، 36706030 و 36704368 (با پیششماره 025) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*