چهارشنبه 7 آذر 1403

اداره مالیات نامه ارشاد را پاره می‌کند / گرانی شهریه آموزشگاه‌های موسیقی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اداره مالیات نامه ارشاد را پاره می‌کند / گرانی شهریه آموزشگاه‌های موسیقی

تعیین مالیات‌های سنگین برای آموزشگاه‌های موسیقی موجب بالا رفتن شهریه‌ها و البته ایجاد تقابل بین آموزشگاه‌ها و مدرسان موسیقی شده است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی تعداد زیادی از آموزشگاه‌های موسیقی شد. آموزشگاه‌هایی که اجاره‌های سنگینی پرداخت می‌کردند و با وجود شیوع کرونا، امکان فعالیت حضوری نداشتند؛ از این رو کارِ بسیاری از این آموزشگاه‌ها به تعطیلی کشید.

اکنون و در دوران پساکرونا، مشکل دیگری گریبان‌گیر آموزشگاه‌های موسیقی شده است.

تا همین چند سال پیش و براساس قانون آموزش موسیقی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مصادیق معافیت از مالیات بوده و این موضوع به ادارات امور مالیاتی برای اجرا ابلاغ شده بود.

این موضوع هم‌اکنون هم روی سایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل مشاهده و خبری در همین راستا روی این سایت و به تاریخ مرداد 1398 منتشر شده است. در بخشی از این خبر اینگونه آمده است:

«در اجرای مقررات بند "ل" ماده 139 مالیات‌های مستقیم مصوب 27/11/80 دستورالعمل اجرایی ماده 12 آیین نامه اجرایی تبصره 32 ماده یادشده به انضمام جدول مصادیق فعالیت‌های معاف موضوع بند "ل" ماده 139 یادشده که آموزش موسیقی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از آن جمله است؛ به کلیه ادارات امور مالیاتی ابلاغ شد و در حال اجراست.»

آموزشگاه‌های موسیقی اعتراض شدیدی به مالیات‌های سنگین دارند. البته که شهریه‌های آموزشگاه‌ها هم به طبع گران شده و فشار اصلی روی دوش خانواده‌هایی است که فرزندان خود را در مسیر آموزش موسیقی همراهی می‌کنند.

آموزشگاه‌های موسیقی کم باشند مافیا به وجود می‌آید / دانشگاه رفتن هیچ نقشی در تربیت نوازنده حرفه‌ای ندارد

منوچهر فیروزی مسئول پیگیری انجمن آموزشگاه‌های آزاد هنری استان تهران در این باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: متاسفانه مالیات سنگینی برای آموزشگاه‌های موسیقی در نظر گرفته شده است، رقم‌هایی که عملا فعالیت را برای این آموزشگاه‌ها غیرممکن می‌کند. مبالغی مانند، 100 میلیون یا 120 میلیون تومان مالیات سالیانه آن هم برای جایی که فعالیت فرهنگی و هنری می‌کند، اصلا قابل تصور نیست.

وی ادامه می‌دهد: تا دو سال قبل آموزشگاه‌های موسیقی معاف از مالیات بودند. از دو سال پیش با هر بهانه‌ای مالیات‌های سنگینی برای آموزشگاه‌های موسیقی در نظر گرفته شد. ما همان موقع تمام اسناد و مدارک این موضوع را به معاونت هنری وزارت ارشاد بردیم. قرار بود که وزیر ارشاد با وزیر اقتصاد، در این باره به اتفاق نظر برسند. اگر هم قرار است مالیاتی گرفته شود، باید به شکلی باشد که توجیه منطقی داشته باشد تا آموزشگاه‌ها قادر به بپرداخت آن باشند. آموزشگاه‌هایی که اجاره‌های سنگین می‌دهند.

فیروزی با اشاره به اینکه بخشی از درآمد آموزشگاه‌ها و مبالغی که از طریق کارتخوان وارد حساب آموزشگاه می‌شود، متعلق به مدرسان است، گفت: خیلی از این مدرسان موسیقی، فارغ التحصیل دانشگاه‌ها هستند و دولت باید برایشان کار ایجاد کند؛ حالا نه تنها کار ایجاد نکرده که دولت ادعای 10 درصد مالیات از حقوق مدرسان موسیقی را هم دارد. این موضوع یعنی تقابل بین آموزشگاه و مدرسان و هیچ کدام از استادان موافق این مسئله نیستند.

او ادامه داد: متاسفانه شیوه مالیات گرفتن از آموزشگاه‌ها اصلا مشخص نیست و هیچ وحدت رویه‌ای در این مورد وجود ندارد. بسیاری از آموزشگاه‌ها در همین تهران معاف از مالیات هستند و برخی دیگر از آموزشگاه‌ها مالیات‌های سنگین برایشان در نظر گرفته می‌شود.

این فعال حوزه موسیقی تاکید کرد: در حال حاضر 870 آموزشگاه موسیقی در تهران و حومه داریم که از این میان حدود 250 آموزشگاه تعطیل شده است. واقعیت این است که با این شرایط بسیاری از آموزشگاه‌ها مجبور به تعطیلی هستند.

او ادامه داد: طبق بند لام ماده 139 کلیه آموزشگاه‌های آزاد هنری که مجوز از وزارت ارشاد دارند به شرط انجام تکالیف قانونی، معاف از مالیات هستند. از دو سال قبل گرفتن مالیات از آموزشگاه‌ها شروع شده، در حالی که هیچ قانونی در این باره تغییر نکرده و فقط برخی تبصره‌ها به این قانون اضافه شده است.

فیروزی تاکید کرد: هنرمند از سه جا ارتزاق می‌کند، یکی انتشار و فروش آلبوم است، دیگری برگزاری کنسرت و راه سوم از طریق آموزش دادن است. متاسفانه در حال حاضر امکان برگزاری کنسرت برای بسیاری از هنرمندان وجود ندارد، تولید آلبوم هم هزینه‌های گزافی دارد و از سوی دیگر فروش آلبوم و کسب درآمد از این راه، به دلیل نبودِ قانون کپی‌رایت امکان‌پذیر نیست؛ پس برای بسیاری از فارغ‌التحصیلان حوزه موسیقی و فعالان این حوزه، تنها راهِ درآمدی همین تدریس است.

وی ادامه داد: استادی که کارش فقط آموزش است و در حالتی خوشبینانه در سه آموزشگاه تدریس کند، ماهیانه حدود 9 میلیون تومان درآمد دارد؛ آیا رواست که 10 درصدِ این درآمد اندک را مالیات بدهد.

این فعال حوزه موسیقی گفت: متاسفانه در این شرایط وزارت ارشاد هم هیچ کاری نمی‌کند. بارها مصادیق این اتفاق را به ارشاد گزارش داده‌ایم. نامه‌های ارشاد را که به اداره مالیات می‌بریم، نامه ارشاد را پاره می‌کند! اینگونه نمی‌شود کار فرهنگی کرد. مدیران آموزشگاه موسیقی تهران از ارشاد و دارایی می‌خواهند که جلسه‌ای سه جانبه برگزار و این ماجرا حل شود. اگر قرار است این مراکز مالیات پرداخت کنند، بهتر است ساز و کار مشخصی برای این امر در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: برای یک مشاور املاک 8 تا 10 میلیون تومان مالیات سالیانه می‌آید. اما برای آموزشگاه موسیقی که کار فرهنگی و هنری انجام می‌دهد، 80 تا 100 میلیون تومان مالیات در نظر می‌گیرند.

فیروزی در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: ما به همراه چند تن دیگر از دوستان به دنبال تاسیس انجمن آموزشگاه‌های موسیقی استان تهران هستیم. غلامرضا رضایی، بابک بنی حسینی، مهدی باطنی و کاوه کشاورز اعضای موسسِ انجمن آموزشگاه‌های موسیقی استان تهران هستند. امیدواریم با تاسیس این انجمن، بتوانیم از حقوق آموزشگاه‌های موسیقی به بهترین شکل دفاع کنیم.