ادامه بحران انرژی در اروپا / اعتراض دانشمندان به تعطیلی نیروگاههای هستهای در آلمان
به گزارش خبرنگار اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از ریپلنت، گروهی از دانشمندان حوزه آب و هوایی و برندگان نوبل فیزیک طی نامهای سرگشاده به اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، به تصمیم دولت این کشور برای تعطیل کردن نیروگاههای هستهای اعتراض کرده و خواستار تداوم فعالیت این تأسیسات در آلمان شدند.
در سالهای گذشته آلمان روند تعطیلی تمام نیروگاههای هستهای خود را در پیش گرفت و قرار است سه نیروگاه هستهای فعال باقیمانده در این کشور طی چند روز آینده تعطیل شوند و به طور کلی پرونده تولید برق از انرژی هستهای در این کشور بسته شود.
دانشمندان مذکور که در میان آنها برندگان نوبل فیزیک، محققین و دانشمندان حوزه آب و هوایی از دانشگاههای مختلف جهان از کلمبیا گرفته تا دانشگاه ورشو و آدالاید استرالیا به چشم میخورد در نامه خود گفتهاند که در سایه تهدید تغییرات آب و هوایی علیه زندگی در کره زمین و بحران انرژی موجود در آلمان و اروپا به خاطر عدم واردات گاز کافی از روسیه ما از دولت برلین میخواهیم تا تداوم فعالیت نیروگاههای هستهای باقی مانده در آلمان را حفظ کند.
آنها در نامه خود آوردهاند که ما از اقدامات دولت آلمان برای کاهش تولید گازهای گلخانهای استقبال میکنیم. با این حال افزایش استفاده از زغالسنگ در تولید نیرو با هدف کاهش مصرف گاز باعث شده تا در سال 2022 بیش از 40 میلیون تن دی اکسید کربن در این کشور تولید شود و این رقم برای سال جاری 38 میلیون تن برآورد میشود.
دانشمندان نویسنده این نامه میگویند سه نیروگاه هستهای باقی مانده در آلمان در سال 2022 مجموعاً 32.7 میلیارد کیلووات ساعت برق با آلایندگی کم تولید کردهاند. خانوارهای آلمانی هم مصرف برقی معادل 3190 کیلووات ساعت در سال دارند. این بدان معنا است که سه نیروگاه هستهای مذکور برقی معادل نیاز 10 میلیون خانوار یا یک چهارم کل خانوارهای آلمان را تولید میکنند. در صورتی که به استفاده از آنها به جای نیروگاههای زغالسنگسوز ادامه داده شوند از تولید 30 میلیون تن دیاکسید کربن جلوگیری خواهد شد.
دانشمندان میگویند در گذشته هم دیگر کشورهای اروپایی اقداماتی را با هدف کاهش ظرفیت تولید برق از نیروگاههای هستهای در دستور کار قرار دادند. با این حال اما اخیراً بسیاری از کشورها رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتهاند و دلیل آن هم افزایش هزینههای تولید نیرو به خاطر بدتر شدن اوضاع تأمین گاز در اروپا به خاطر کاهش واردات از روسیه بوده است. به عنوان مثال فرانسه، انگلیس، لهستان، جمهوری چک و هلند در کنار برخی دیگر کشورها تصمیم گرفتند که نیروگاههای هستهای جدید بسازند و یا حتی روند ساخت این نیروگاهها را مدتی است آغاز کردهاند. در بلژیک و سوئیس هم دولت این کشورها در تلاشند تا مجوز فعالیت نیروگاههای موجود را تمدید کنند.
در ادامه این نامه آمده است به دلایل مذکور و براساس منافع شهروندان آلمان، اروپایی و مردم جهان ما از دولت آلمان میخواهیم در موضوع تعطیل کردن نیروگاههای هستهای تجدید نظر کرده و با استفاده از آنها به منظور کمرنگتر کردن بحران انرژی و کمک به آلمان در رسیدن به اهداف آب و هوایی خود تجدیدنظر کند.
پایان پیام /