پنج‌شنبه 10 آبان 1403

اربعین بهترین پیام‌ها را به جامعه منعکس می‌کند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اربعین بهترین پیام‌ها را به جامعه منعکس می‌کند

تهران - ایرنا - نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: اربعین به عنوان یکی از ارزنده‌ترین نمادها و نماهای ماندگار، بهترین و ویژه‌ترین پیام‌ها را به جامعه منعکس کرده و خواهد کرد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب روز چهارشنبه در همایش ملی اربعین پژوهی در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گرامیداشت اربعین در شرایط کنونی را ضروری خواند و تصریح کرد: اربعین، بهترین مسیر آماده شدن یاران دین درعصر ظهور است و هرچه در این مسیر کاستی ها کاهش و کمال افزایش یابد قلب امام عصر (عج) خوشحال خواهد شد.

وی با بیان اینکه در سراسر صحن امام علی (ع) در نجف اشرف می توان نماها و سخنان گوهر بار مولای متقیان را مشاهده کرد، به عبارت «أکثر مصارع العقول تحت بروق المطامع - بیشترین قربانگاه عقل ها در پرتو طمع هاست» اشاره کرد و گفت: همه کسانی که عقل و خردشان قربانی شده در آن زمان طمع بر آنها حاکم شده است که ازجمله آنها عمرسعد است که خرد خود را زیرپا گذاشت و به طمع ملک ری خون امام حسین را ریخت.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نمونه های دیگری از سخنان حکیمانه امام علی (ع) را یادآور شد و با بیان اینکه در کتیبه ورودی حرم امام حسین (ع) نوشته شده است «قال سید الکونین (ص): حسین منی و انا من حسین - رسول خدا (ص) فرمودند: حسین ازمن است و من از حسین هستم» افزود: این سخنان از باب لطف پدر بزرگ به نوه نیست بلکه از باب عنایت ویژه است یعنی حسین زنده کننده راه پیامبر است و اگر حسین بن علی برای اصلاح کار امت قیام نمی کرد بنی امیه با اقدامات خود این امت و دین را ازبین می برد. نواب با بیان اینکه ابوسفیان از بنی امیه خواست که اجازه ندهند حاکمیتی که بدست آنها افتاده است بدست فرد دیگری بیافتد، اظهار داشت: به همین دلیل معاویه فرزند خود را روی کار آورد و در ادامه نیز حاکمیت در اختیار شاخه مروانی بنی امیه قرار گرفت چرا که نمی خواستند حاکمیت در اختیاردیگران قرار بگیرد. وی با بیان به اینکه امام حسین (ع) بود که با فداکاری دین پیامبر را زنده کرد، گفت: خون حسین بن علی (ع) قطاری را که منحرف شده بود به مسیر اصلی خود بازگرداند و با الگوگیری و جهت گیری از پیامبر، جان خود را برای احیای راه نبی اکرم فدا کرد. نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه امام حسن مجتبی (ع) را افرادی شهید کردند که از ایشان حمایت نکردند، گفت: جبهه خودی همیشه باید تلاش کند در صحنه باشد اما خودی ها امام حسن (ع) را تنها گذاشتند و ایشان یار نداشت. وی با بیان اینکه امام حسین (ع) برای ایستادن در مقابل اموی ها همانند پیامبر که در 13 سال مکه کادرسازی و مهاجرین را تربیت کردند به کادرسازی پرداخت، اظهار داشت: حسین بن علی (ع) در دوران معاویه و بین سال های 50 تا 60 هجری کادرسازی و یارانی را تربیت کرد که شب عاشورا حاضر نشدند فرزند پیامبر را تنها بگذارند و گفتند اگر هفتاد بار نیز در راه شما شهید شویم دست از یاری شما بر نمی داریم.

نواب با بیان اینکه امام حسین (ع) میراث دار انبیاء و دعوت و استقامت را با الهام از روش پیامبر در برنامه های خود قرار داد، گفت: پیامبر به صورت های مختلف دعوت خود را به اطلاع مردم می رساند و امام حسین (ع) نیز به شیوه های مختلف دعوت خود را انجام داد و در تاریخ داریم جلساتی که آن امام درمکه داشت به نگرانی عبدالله بن زبیر منجر شد. وی به ماجرای جذب زهیر توسط امام حسین (ع) اشاره کرد و با برشمردن نمونه هایی از سختی هایی آن امام در راه ابرازعقیده و حاکمیت دین خدا و استقامت دربرابرمحرومیت ها، اظهار داشت: اگر پیامبر هجرت نمود امام حسین (ع) نیز هجرت کرد، اگر پیامبردعوت کرد امام حسین (ع) نیز دعوت کرد و اگر پیامبر سختی ها، نبردها و دفاع داشت امام حسین (ع) نیز همین کار را در سطح خود انجام داد. نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت یکی از ویژگی های پیامبر را خیرخواهی عنوان کرد و گفت: پیامبر حد کمال و خیرخواهی را برای امت انجام داد، ایشان خیرخواه همه مردم بود و این خیرخواهی را در امام حسین نیز می بینیم. وی افزود: امام حسین (ع) همچون پیامبرخیرخواه است و درحالیکه فرزندان و یاران خود را از دست داده و جنگ کاملا یک طرفه شده بود از خیرخواهی دست بر نداشت و عمر سعد را صدا و با خیرخواهی راهنمایی کرد چرا که می خواست عاقبت به خیر شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: امام حسین (ع) آن قدرخیرخواهی کرد که عذر را از افراد گرفت و نصیحت و خیر خواهی را پیش برد. نواب با بیان نمونه هایی از شجاعت امام علی (ع) اظهار داشت: امیرالمومنین (ع) می فرماید وقی که درگیری تند می شد و کوره جنگ فوران می زد ما به پیامبر پناه می بردیم درحالیکه ایشان از همه به دشمن نزدیکتر بود. وی به نقل از راوی وقایع عاشورا گفت: حسین بن علی (ع) که به ظاهر شکست خورده بود و فرزندان، اهل بیت (ع) و یاران اش شهید شده بودند قوی و محکم و شجاع در میدان حاضر بود و وقتی حمله می کرد لشکر دشمن پراکنده میشد. برپایه این گزارش، آقای منصور غلامی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری نیز در پیامی به همایش ملی اربعین پژوهی بر لزوم پیشگامی و روشنگری مشعل داران عالم برای جلوگیری از هجمه های دشمنان در جعل و تحریف اربعین حسینی تاکید کرد. ابعاد تربیتی و شناختی اربعین، ابعاد فرهنگی و رسانه ای، ابعاد جامعه شناختی، اربعین و جبهه مقاومت اسلامی و اربعین، اقتصاد و امنیت از جمله محورهای این همایش بود. از تعداد 90 مقاله ارسالی به دبیرخانه همایش، حدود 60 مقاله پذیرفته شده است که به صورت مجموعه مقالات چاپ خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س*