ارتباط لیتیوم در آب آشامیدنی با افزایش ریسک بیماری اوتیسم
مهر به نقل از مدیسن نت نوشت: هیچ دلیل شناخته شده ای برای بیماری اوتیسم وجود ندارد، اما محققان اکنون انگشت خود را به سمت میزان بالاتر لیتیوم در آب آشامیدنی نشانه رفته اند.
مطالعه جدید نشان داد که زنان باردار دانمارکی که آب لوله کشی آنها دارای سطوح بالاتری از لیتیوم است، در مقایسه با زنان باردار ساکن در مناطقی که آب لوله کشی دارای سطوح پایینتری از این عنصر است، بیشتر احتمال دارد بچههای مبتلا به اوتیسم داشته باشند.
اوتیسم با مشکلات در تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتار مشخص میشود. آوریل (اواسط فروردین) ماه آگاهی از اوتیسم است.
دکتر «بیت ریتز»، نویسنده این مطالعه و پروفسور نورولوژی در دانشکده پزشکی دیوید گفن دانشگاه لس آنجلس، گفت: «قرار گرفتن مادر در دوران بارداری در معرض لیتیوم منابع آب آشامیدنی طبیعی در دانمارک با افزایش خطر اختلال طیف اوتیسم در فرزندان مرتبط بود. این مسئله نشان میدهد مسمومیت عصبی جنینی ناشی از قرار گرفتن در معرض لیتیوم از آب آشامیدنی است که نیاز به بررسی بیشتر دارد.»
لیتیوم از خاک و سنگها وارد آب آشامیدنی میشود، اما میزان آن ممکن است در آینده به خاطر زبالههای باتریهای لیتیومی که به درستی دفع نمیشوند، افزایش یابد.
ریتز گفت: «لیتیوم در رشد عصبی در دوران بارداری و اوایل دوران نوزادی تداخل دارد. یک مسیر بیولوژیکی به نام سیگنال دهی WNT در رشد مغز و اوتیسم نقش دارد و این مسیر نیز تحت تأثیر لیتیوم در مدلهای حیوانی است.»
در حالی که تحقیقات بیشتری برای تأیید این ارتباط مورد نیاز است، ریتز استفاده از آب فیلتر شده و آزمایش آن از لحاظ میزان لیتیوم در دوران بارداری را پیشنهاد کرد.
ریتز در ادامه افزود: «آب بطری لزوماً راه حل نیست. بسیاری از آبهای بسته بندی شده نیز آزمایش نمیشوند. برخی از آبهای بطریشده فقط از منابع آب آشامیدنی معمولی پر میشود.»
بیشتر بخوانید:
این نشانهها یعنی شما به زخم معده مبتلا شدهاید
35236
کد خبر 1751034