ارتباط کاهش انفعالات خورشید با زمینلرزه و قحطی
دانشمندان معتقدند فعل و انفعالات خورشید مدتی است کاهش پیدا کرده و همین موضوع میتواند باعث افزایش زمینلرزه و تغییرات اقلیمی در جهان شود، تاجایی که قحطی گستردهای را رقم بزند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دانشمندان با بررسی عملکرد خورشید در سالهای اخیر متوجه شدهاند فعل و انفعالات این ستاره نسبت به قبل کاهش داشته که در نوع خود بی سابقه است.
همین کاهش فعل و انفعالات که از آن با عنوان رکود خورشید یاد شده است از زمانی که امکان بررسی فعالتهای خورشید وجود داشته بی سابقه بوده است.
اما این کاهش فعل و انفعالات عواقبی هم به همراه خواهد داشت، که نمونه آن کاهش میدان مغناطیسی این سیاره و به دنبال آن افزایش پرتوهای کیهانی در منظومه شمسی است. این پرتوهای کیهانی میتوانند لایههای جوی زمین را تغییر داده و سفرهای فضایی را به مخاطره بیاندازند.
از طرف دیگر کاهش فعالیت خورشید کاهش دما را به همراه خواهد داشت و شرایط اقلیمی را تغییر خواهد داد؛ به گونهای که به محصولات کشاورزی آسیب وارد کرده و منجر به کاهش تولیدات شود. این شرایط پیش از این در سالهای 1790 تا 1830 میلادی تجربه شده است.
در این سالها بود که آتشفشان اندونزی فوران کرد و دومین فوران آتشفشانی بزرگ جهان طی 2000 سال اخیر را به ثبت رساند. سال بعد هم هیچ کشوری تابستان را تجربه نکرد و حتی در ماههای آخر بهار در چند کشور برف بارید.
ویروس کرونا زیر نور خورشید بیش از 2 دقیقه زنده نمیماند!انتهای پیام /