ارتقاء جایگاه ایران با توسعه ارتباطات با کشور های امریکای لاتین
عضو کمیسیون انرژی مجلس به بیان توضیحاتی درباره تأثیر گسترش ارتباطات ایران با کشورهای آمریکای لاتین و توسعه تجارت انرژی پرداخت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس به بیان توضیحاتی درباره تأثیر گسترش ارتباطات ایران با کشورهای آمریکای لاتین و توسعه تجارت انرژی پرداخت.
مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره بازار سازی های جدید دولت در آمریکای لاتین و تأثیر این فعال کردن تجارت انرژی گفت: ما یکی از کشورهای مهم و تعیین کننده در بازارهای انرژی دنیا هستیم. کشور ما دومین کشور دارای ذخایر هیدروکربنی در دنیا است و منابع عظیم نفت و گاز را در اختیار داریم و جز کشورهای با سابقه در اوپک و دارای دیپلماسی انرژی فعال هستیم.
نخعی در ادامه بیان کرد: طبیعتاً کشوری با مشخصات ما باید نقش آفرینی خودش را در عرصه بین المللی با حساسیت دنبال کند و این مسئله باید برای ما خیلی مهم باشد. خوشبختانه اخیراً با نگاه خوبی که در مجموعه دولت بخصوص وزیر نفت وجود دارد شاهد توسعه روابط و دیپلماسی انرژی با کشورها مختلف هم کشورهای منطقه که بعضاً با ِآنها مشکلاتی را داشتهایم و هم اکنون در سایه دیپلماسی انرژی این مشکلات در حال حل شدن است.
نخعی ادامه داد: با سایر کشورهای دنیا از جمله ونزوئلا و تعدادی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین ارتباطات خوبی برقرار شده و دیپلماسی ما در عرصه بین الملل روز به روز در حال تقویت و توسعه است. این ارتباطات میتواند در حفظ و ارتقا جایگاه ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم و برند دارنده منابع گازی در دنیا تأثیر گذار باشد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: ما از یک طرف با تحریمهای ناعادلانه دشمنان مواجه هستیم که چند سالی فروش نفت ما را تحت تأثیر خودش قرار داد اما هم اکنون با تکیه بر دیپلماسی و توسعه روابط و انعطاف پذیری و ابتکاراتی که در عرصه دیپلماسی انرژی توسط دولت و وزارت نفت دنبال میشود فروش نفت به سطح بسیار قابل قبولی رسیده است.
نخعی خاطرنشان کرد: بعد از شدت گرفتن تحریمها در مرحله دوم در بالاترین سطح از فروش نفت قرار گرفتهایم. یکی از این ابتکارات توسعه روابط با سایر کشورها و استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده پلایشگاهی در سایر نقاط دنیا است.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: این توسعه روابط در کشور ونزوئلا خیلی گسترده شده است و ما با صادرات توان مهندسی خودمان این پالایشگاهها به به مدار برگرداننده و اورهال کردهایم به نحوی که قابل استفاده شدهاند.
نخعی ادامه داد: بخشی از نفت خودمان را هم به همین ترتیب صادر و به فرآورده نهایی غیر قابل تحریم تبدیل میکنیم. این اقدامات نقاط روشنی در عرصه دیپلماسی انرژی کشور است و طبیعتاً باید همه کمک کنیم تا توسعه بیشتری پیدا کند و نوید بخش آینده روشنی برای انرژی کشور باشد.
وی بیان کرد: اقدام جدید دولت در راستای توسعه تجارت انرژی انعقاد قرارداد برای صادرات گاز و پتروشیمی با تکیه بر توان شرکتهای دانش بنیان به پالایشگاههای این کشورها است که این امر نیز بازارسازی جدید دولت است.