چهارشنبه 7 آذر 1403

ارزش ذخایر معدنی هرمزگان 160 درصد افزایش یافت

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
ارزش ذخایر معدنی هرمزگان 160 درصد افزایش یافت

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: ذخیره قطعی معادن کشف شده در استان از ابتدای سال‌جاری تاکنون به حدود 39 میلیون تُن رسیده که در همسنجی با سال گذشته 160 درصد افزایش داشته است.

دنیای اقتصاد - هرمزگان: خلیل قاسمی گفت: همچنین تا پایان مردادماه امسال، 26 فقره گواهی کشف معادن در هرمزگان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل که هشت فقره بوده، رشد 225 درصدی را نشان می‌دهد.

قاسمی افزود: باتوجه به نمودار آماری، استان هرمزگان در پنج‌ماهه امسال رتبه نخست کشوری در زمینه صدور گواهی کشف معدن را کسب کرده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان اظهار کرد: سال گذشته نیز 74 میلیون تن ذخیره معدنی جدید در نقاط مختلف استان کشف شد که برای اکتشاف این معادن افزون بر 49 میلیارد ریال هزینه شده است.

قاسمی به کمبود نیروی کارشناسی در حوزه اکتشاف، نظارت و بهره‌برداری معادن استان اشاره کرد و یادآورشد: هم‌اکنون مجوز اکتشافی و معدنی 135 فقره پرونه اکتشاف، 264 فقره پروانه بهره ه‌برداری معدن و یبش از 100 فقره برداشت معادن با تنوع 21 نوع ماده معدنی در سطح استان صادر شده که برای انجام این امور، به‌کارگیری نیروها در قالب طرح پی‌جویی معادن پیشنهاد می‌شود.

وی گفت: باتوجه به گستردگی حوزه معادن هرمزگان از مرکز گرفته تا شرق و غرب استان برای مدیریت و پایش سامانه‌های الکترونیکی مختلف و لزوم نظارت دقیق بر فعالیت‌های معدنکاران، برخورد با برداشت‌های غیرمجاز و همچنین برگزاری مزایده عمومی محدوده‌های اکتشافی و معدنی و لزوم رعایت بازه‌های زمانی در تکالیف محوله باتوجه به قانون معادن و آیین نامه اجرایی آن، بکارگری نیروی انسانی متخصص ضروری است.

این مسوول خاطرنشان کرد: البته در زمینه صدور مجوزهای معدنی باتوجه به برنامه ریزی‌ها و سیاست‌های دولت سیزدهم به منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های معدنی با هدف توسعه مناطق محروم و کم برخوردار، پیگیری به منظور تسریع در انجام اکتشافات معادن و در نهایت دریافت مجوزهای اکتشافی و بهره‌برداری با جدیت در دستورکار قرار گرفت که نتیجه آن رشد صدور گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری معدنی طی 2 ساله دولت مردمی شده است.

قاسمی گفت: کار مطالعه، شناسایی و احصای ظرفیت‌ها و پهنه‌های معدنی جدید و فرآوری بهینه موادمعدنی هرمزگان در حال انجام است که می‌تواند علاوه بر جلوگیری از خام فروشی و صادرات موادمعدنی فرآوری شده به خارج از کشور، بهره‌وری خوبی برای آبادانی و کسب درآمد استان داشته باشد و در این راستا دولت سیزدهم نیز با همه توان در خدمت مردم است.

استان هرمزگان دارای 21 نوع ماده معدنی و 300 معدن فعال با احتساب معادن شن و ماسه رودخانه‌ای است که این منطقه مستعد معدنی در زمینه بهره‌برداری و فرآوری با هدف جلوگیری از خام فروشی و در نتیجه صادرات مواد معدنی فرآوری شده به خارج از کشور نقش تعیین کننده ای دارد.

سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ نمک، دولومیت، کرومیت، منگنز، مارن، سنگ آهک، خاک صنعتی، سنگ لاشه، سنگ چینی، مرمریت، سنگ تزئینی و مخلوط کوهی از معدن‌های فعال و غنی این استان اقتصادی به شمار می‌روند. سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ نمک، دولومیت، کرومیت، منگنز، مارن، سنگ آهک، خاک صنعتی، سنگ لاشه، سنگ چینی، مرمریت، سنگ تزئینی و مخلوط کوهی از معدن‌های فعال و غنی این استان اقتصادی به شمار می‌روند.

--> اخبار مرتبط