پنج‌شنبه 17 آبان 1403

ارزش صادرات ایران به بنگلادش به 64 میلیون دلار رسید

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ارزش صادرات ایران به بنگلادش به 64 میلیون دلار رسید

رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران از صادرات 64 میلیون دلار کالا از ایران به بنگلادش در سال‌های 2021 و 2022 میلادی خبر داد.

جولیا معین در نشست با فعالان اقتصادی خراسان شمالی که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، گفت: میزان واردات کالا از بنگلادش به ایران در سال‌های 2021 و 2022 بیش از 32 میلیون دلار بوده است.

علاوه بر آن میزان صادرات کالا از ایران به بنگلادش در این دوره زمانی، 66 میلیون دلار و میزان واردات کالا از بنگلادش به ایران نیز 40 میلیون دلار بوده است.

به گفته معین، مهمترین کالا‌هایی که از بنگلادش به ایران صادرات می‌شود، نخ کنفی برای تولید کالا‌هایی همچون فرش ماشینی بوده است.

او افزود: کشور بنگلاش اولین صادرکننده نخ کنفی، دومین صادرکننده پوشاک، هشتمین کشور صادر کننده انبه و از صادرکنندگان مهم دارو است که به 150 کشور دنیا دارو صادر می‌کند. بنگلادش 10 درصد چرم دنیا را تولید می‌کند و در حوزه تولیدات چرمی همچون لباس‌های چرمی بسیار قوی است.

معین می گوید در این کشور اقتصادی‌ترین کشتی‌های متوسط دنیا تولید می‌شود و از سوی دیگر بازار خیلی خوبی برای قطعات دسته دوم کشتی به دلیل قرار گرفتن خلیج بنگال در این کشور است. به دلیل اینکه کارخانجات نساجی در بنگلادش مجبور هستند هر پنج تا هشت سال خط تولید خود را به روز رسانی کنند که در این صورت می‌توان آن خط تولید را در سایر کشور‌ها استفاده کرد.

به گفته وی این کشور یکی از مهمترین کشور‌های تولیدکننده میوه‌های استوایی است؛ به طوریکه در این کشور بیش از 100 نوع انبه تولید می‌شود که یکی از نیاز‌های اساسی بنگلادش سرمایه گذاری در حوزه فرآوری این محصولات است.

رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در ایران در ارتباط با ظرفیت‌های سرمایه گذاری در این کشور و یا محصولات مورد نیاز برای صادرات نیز بیان کرد: محصولات اصلی که از ایران به بنگلادش صادر می‌شود شامل نخ‌های پلی استر، ماده کلینگر برای تولید سیمان، قیر، آهن، ال پی جی، کود، حبوبات، پیاز قرمز، روی، مس، آلومینیوم، الیاف پلاستیکی، موتورسیکلت، فرش ماشینی، زعفران و... است.

وی تصریح کرد: انرژی، آی تی، آی سی تی، پوشاک، محصولات کشاورزی، موتور سیکلت، فرش‌های ماشینی از جمله مواردی هستند که ایران می‌تواند برای آن‌ها در بنگلادش سرمایه گذاری کنند.

معین ادامه داد: از سوی دیگر این کشور نیازمند سرمایه گذاری برای ایجاد واحد‌های فرآوری محصولات کشاورزی استوایی است.

بدری مدیر کل اقتصادی استانداری خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: به دنبال اعزام یک هیات تجاری به کشور بنگلادش برای بازاریابی و آشنایی با ظرفیت‌های این کشور هستیم.

وی گفت: خراسان شمالی در زمینه صادرات صنایع فولادی، گیاهان دارویی، زعفران، سنگ‌های معدنی تزئینی و محصولات کشاورزی ظرفیت خوبی دارد.

بدری افزود: این استان دارای 16 شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی